עזרתכם בבקשה, דחוף!!

מיטל לי

New member
עזרתכם בבקשה, דחוף!!

בני בן 3 וארבעה חודשים, ילד יחיד. הכנסתי אותו לגן לראשונה ב-1.9.06, עד אז הוא היה איתי בבית. הימים הראשונים בגן היו מאוד קשים, שעות של בכי, ורק לאחר כשבועיים הוא הפסיק לבכות כשהלכתי- אבל: הוא לא מדבר בגן. אם כבר זה אולי מילה בודדת ובלחש, מעדיף לשחק לבד. בבית הוא מדבר בלי סוף, שר, מקשקש וכן בסביבה של המשפחה הקרובה והמוכרת. כאשר הוא פוגש זרים הוא נצמד אליי, מתבייש בד"כ. יש לו בעיות דיבור, לא אומר אותיות כגון: ר,ח,ו,צ. חברה העלתה שאלות שהדאיגו אותי, וציינה מאפיינים של PDD: * הוא לא אוהב ובד"כ מסרב לנסות מאכלים חדשים (חשבתי שזה בגלל שאני מאוד סלקטיבית באוכל- צמחונית, לא אוכלת פירות, גם לא חלק גדול מהירקות). * הוא משחק לבד בד"כ בגן - ממה שראיתי. (הגננת לא אמרה לי דבר על כך.) * הוא משחק שעות בעיקר במחשב ועם מכוניות- לפעמים בדברים אחרים, אך אלו הדברים האהובים עליו ביותר. חייבת לציין שהוא יודע מספרים, חלק גדול של אותיות, יודע לזהות מספר מילים ולהקלידן במחשב (כגון: שמו, אבא אמא ,לא) מבקשת עזרה לדעת האם על סמך הדברים שציינתי יש חשד ל-PDD? אולי אני סתם היסטרית? איך בודקים PDD? איזה עוד מאפיינים יש? בבקשה התייחסותכם תודה מראש, אמא מאוד לחוצה, מיטל

tzila78

New member
לי זה נשמע יותר כמו קשיי הסתגלות

שלום, 1. ממה שאני קוראת נראה לי שזה יותר בעיה של הסתגלות לגן , אל תשכחי שהוא היה איתך שלוש שנים בבית, זה הרבה זמן. 2. לגבי בעיות הדיבור את יכולה לגשת לרופאה שלו ולבקש אבחון של רופא להתפתחות הילד בקופה או גורם אחר שהיא תמליץ עליו. 3. על פניו זה לא נראה לי PDD , האם הוא יוצר איתך קשדר עין? מסתכל בעיניים כשרוצה משהו או כשאת מדברת איתו?

מיטל לי

New member
כמה תשובות..

קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה (אני ממש זקוקה לכך..). נכון שהוא היה איתי בבית 3 שנים, אבל הוא כבר 5 חודשים בגן.. וזה מלחיץ אותי. לגבי הדיבור, יש לנו הפנייה לטיפול בדיבור, אך התורים הכי קרובים לתחילת הטיפול הם רק בעוד כ-3 חודשים!! הוא בהחלט יוצר איתי ועם אנשים המוכרים לו קשר עין- גם כשהוא פונה וגם כאשר פונים אליו. תודה רבה לך, אשמח אם תתני לי קישור על המאפיינים של PDD. כ"כ מקווה שאני רק "מכניסה ראש בריא למיטה חולה"... (חס וחלילה לא מתכוונת לפגוע בכן, אלא רק שאני מכניסה לעצמי דברים לראש..) שוב תודה, מיטל

tzila78

New member
שיהיה בהצלחה

קודם כל את לא פוגעת באף אחד , מקווה מאוד שאת רק "מכניסה ראש בריא למיטה חולה"... לפי איך שזה נראה זה כך. שולחת קישור לאתר של אלו"ט שם תוכלי למצוא מידע על PDD קישור לאתר אלו"ט

אמא יעל

New member
חיפוש באתרי אינטרנט

אם תקלידי במנוף חיפוש את האותיות PDD תקבלי רשימה של אתרים בנושא. את יכולה להיכנס לאתר של אלו"ט, שהוא חדש וידידותי למשתמש, ויש בו מידע רלבנטי לשאלתך. במכונים להתפתחות הילד הם מחוייבים בגיל זה לקבל לאיבחון תוך מספר שבועות, אבל אי אפשר לסמוך עליהם. מאד ממליצה אם יש לך סיבה לחשוד בבעיה, לגשת לקלינאית תקשורת מומחית לנושא. בכל מקרה צריך לטפל בדיבור. סיבה לחשוד: בעיה בתקשורת עם ילדים בני גילו, בעיקר. אם לא יוזם נכון פנייה לילדים, ולא יודע להיענות לפנייה מצידם, לא הדדי במשחק איתם - כדאי לפנות אפילו באופן פרטי ולא לחכות בתור. עדיף לא להזניח, אפילו אם החשד קל, כי אם יש סיבה לדאגה הזמן יקר. בהצלחה, ושלא תהיה סיבה לדאגה.

ספק רב

הפרמטרים שתיארת הינם מכנה משותף לחלק מהאוכלוסיה בגילו, עם התפתחות תקינה. אני ממליצה לך לגשת לאבחון או חוות דעת מסודרת אצל דר' צחור, למען השקט הנפשי שלך. זה עדיף על פני רכישת ידע והסתחררות בחרדות, מה שלאורך זמן מקרין על ההורות. באופן כללי, הספקטרום מכיל בתוכו לקויות באיכות ובכוונה של תקשורת, לאו דווקא מילולית , ולא בכמות. ההודעה שלך הטרידה אותי מכיוון אחר- נדמה שבנך אינו מאושר בסביבת הגן, ואף אם קצת פחות חמור מכך- אינו מבטא את עצמו ואת היכולות והמיומנויות שיש לו בסביבות אחרות. העירו לך על הסתגלות- אך אנו בסוף ינואר. גם אם יש לו כשל התפתחותי וגם אם מדובר בקושי רגשי ספציפי לגן, אלה נורות אדומות מהבהבות.

אור לנו

New member
"אילמות סלקטיבית"

חפשי על זה חומר באינטרנט ותגלי עולם ומלואו. יש ילדים שהמעבר מהבית לגן או אפילו מגן אחד לגן אחר קשים להם והדרך שלהם להתמודד היא בעזרת אילמות סלקטיבית. אם את אומרת שבבית הילד מדבר, יוצר קשר עין ומשחק עם אחרים ואילו בגן הוא לא, כדאי לבדוק את הכיוון הזה ובמקביל לבדוק האם טוב לו בגן - אפילו בעזרת איש מקצוע שיצליח לדובב אותו ולקבל ממנו הסברים מדוע הוא מתנהג כך.

jackiedry

New member
response

Hi Maital, I hope you read english. Firstly, take a deep breath. The things you said can be indicative of many different types of things, such as sensory overloading, which can cause problems with choices of food, etc. I have a son who has absolutely no signs of PDD, but has some sensory issues- and he was unhappy in his Gan and didn't talk there. It totally depends on the child and situation. You can have him assessed for PDD at many different locations, including first stop at your local pediatrician, who will send you to htipachoot hayeled. In any case, you can email me if manage with English and I can give you some guidance, etc. You can answer in Hebrew, I just don't write well so I prefer to write in English. Speech delays or problems are also causes of some of these problems, some isolation. First major questions you need to ask are if his eye contact is good (with you and also with others), does he have imaginative play, and if both of those are yes, he is likely to have some issues, but not necessarily PDD. Let me know if you need more info or help.

מיטל לי

New member
תודה רבה לכולכם/ן.

אכן קראתי מאמרים על אילמות סלקטיבית ואני רוצה בשבוע הבא להיות איתו יום שלם בגן, מהבוקר, ולראות האם נוכחותי תקנה לו ביטחון.. הוא אומר שכיף לו בגן אם אני שואלת אותו- ואני כבר לא יודעת אם הוא באמת מתכוון לזה. קראתי גם את ההודעה באנגלית, ותודה על הצעת העזרה, אפנה אליך במידה ואצטרך (מאוד מקווה שלא.). אז אמשיך לעקוב אחריו ולשים לב יותר אם ישנם תסמינים נוספים המזוהים עם PDD מלבד חוסר התקשורת בגן, וסירוב לנסות מאכלים חדשים. תודה רבה, ואחזור מתישהו לעדכן.. מיטל

גאמי

New member
הי

חשד הוא חשד, גם אם הוא לא מבוסס לחלוטין. במקרה שלך איש לא יוכל לומר לך כאן משהו מכריע, כי זה די אמביוולנטי. אני הייתי שואלת אותך האם עשיתם לא בדיקות שמיעה? זה יכול להשפיע מאוד על התפתחות השפה. האם כאשר הוא משחק במכוניות, הוא משחק בהן ככלי תחבורה או שמה בשימושים מקוריים משלו?, מה הגננת אומרת על הטענה שלך שיתכן שהוא משחק לבד בגן, מאוד חשוב לשאול אותה כי היא נמצאת איתו במהלך היום. מה שכן שולל, הוא הפערים בין ההתנהגות שאת צופה בה בגן לבין התנהגותו בבית , שכן את טוענת שהוא מתקשר אתכם. שאלות כאלה גם צריכות להשאל. אבל הכי חשוב, על מנת להסיר ספק וכן להפסיק את המצב הזה שהוא הגרוע מכל, חוסר ודאות, לערוך איבחון. אני י כולה להמליץ על מרכז מילמן בחיפה, אך אני לא יודעת מהיכן אתם. לא כל כך חשוב איפה עושים איבחון, אני בעד לעשותו פרטי, גם אם הוא עולה כסף, היחס הוא שונה.

koykoy

New member
מנסיוני

מדבר לעצמו ומדקלם לא מנהל שיחה כמו עם נשאל מה שלומך? לא יודע לענות עלול לנפנף בידיים אבל הכי חשוב להבחין בין איחור שפתי לבעיית תקשורת זה אם יודע לתקשר באופן לא מילולי לדוגמא מצביע מוביל אותך למקום ממנו צריך משהו כלומר יודע לתקשר רצונות בג'סטות אזי הבעייה יותר שפתית בכל מיקרה צריך אבחון מקיף . מאפיין PDD ידע באותיות ומספרים ,כמו כן מאפיין תחומי עניין מועטים קושי במעבר מפעילות לפעילות . וכן מוזרויות שונות הבן שלי נהג ללכת עם הרבה חפצים עמו לדוגמא בכל מיקרה בהצלחה ויש טיפולים ומסגרות אז לא להתייאש ולאבחן מהר.

עופרה 7

New member
עזרתכם בבקשה

הבן שלי בן 10.5 והוא PDD ולפי כל המאפיינים של בנך גם לא יש תסמינים של הPDD, וה לא סוף העולם. ישנה מאבחנת בשם ד"ר הגש היא יושבת בנס ציונה והיא מומחית לנושא. כרגע אין ברשותי את מספר הטלפון שלה, אבל במודיעין ניתן להשיגו. ילדי ה- PDD מאוד חכמים לכן בנך יודע אותיות ומספרים וכן להקלידם במחשב. יש להם בעיה עם פירות וירקות כפי שציינת הם נוטים להתבודד שעות ארוכות, ולהיות עם עצמם, התופעה שציינת שהוא משחק לבד בגן. לענין בעיות הדיבור את יכולה לפנות לאיבחון בדיבור במקום מגורייך. אם יש לך שאלות נוספות, או לא הצלחת להשיג את המספר הטלפון של ד"ר הגש, פני אליי שוב באמצעות הפורום. בהצלחה. עופרה.

למעלה