עזרי אימון

עזרי אימון

לקראטה מסורתי יש כלים שונים הנקראים הוג'ו אונדו, שמטרתם לשפר טכניקה, לחזק שרירים ועוד.

האם גם אצלכם יש כלים דומים (או שונים), והאם אתם משתמשים בהם בדוג'ו? אם לא, למה?

עזרים

אצלי הם תולדה של אילוצים:
1. זמן
2. זמינות
ושל סדרי עדיפות באימון
&nbsp
יש יותר מדרך 1 לטפס על הר.
ולא כל מה שעשו בעבר הנו נכון ויעיל בימינו.

אין ספק שלא כל מה שעשו פעם מתאים להיום

אבל יש הרבה דברים שעדיין טובים ושווים את זמן והמאמץ.
אני גם מאמץ כלי אימון חדשים - בהחלט לא כדאי להינעל.
&nbsp
עם זאת אני מבין את עניין מגבלות הזמן וסדרי העדיפות - כל אימון אני מרגיש שיש עוד מלא דברים שאני רוצה ללמד.

shinjinbukan

New member
הוג'ו אונדו איננו קשור בהכרח לכלים כאלה או אחרים

המילה אונדו (UNDO) מתייחסת לתרגול. אצלינו קיימים 3 פרקים יקריים של תרגול:
1) Yobi – Undo – תגרילי הכנה (במילים פשוטות חימום) המתבצעים בתחילת האימון
2) Hojo –Undo - – תרילים משלימים, כל התרגילים המשפרים את ביצועים הטכניים
3) Seiri – Undo – תרגילי שיחרור הרפייה

כל dojo וכל מורה משתמש בשיטות שונות ובכלים שונים של הוג'ו אונדו לצורך לשיפור טכניקה. למשל, שכיבות שמיכה לשיפור אגרוף פחות יעילים עם באותו dojo לא מתרגלים טכניקות אגרוף.
עם לתריל אין מטרה לשפר אלמנט טכני כל שהוא התרגיל הוא לא קשור לקבוצת תרגילים Hojo –Undo.
עם מישהו עושה תרגיל Hojo –Undo מסויים רק בגלל שעשו אותו בעבר או בגלל שהוא "שווה", בעיניי, רק מבזבז את זמנו ושל תלמידיו. בנוסף קיים סיכוי שגם לא עושה את התרגיל נכון מכיוון שהוא איננו מחובר לאלנמת הטכני.
אימוני כושר כללים שונים בתחליט מ- Hojo –Undo.
אצלינו הכלי היקרי - מקיווארא. אנו שתדלים לתרגל על מקיווארא כל טכניקה או אלמנת טכני כמובן בהתחשב במגבלות הכלי.
אנו משתמשים ב-3 סוגים של מקיווארא:

Tachi Machiwara – מקיווארא רגילה מחוברת לריצפה, קיר או בתוך ההאדמה
Sagi Machiwara – מקיווארא תלויה אופקית או אנכית
Ti Machiwara - מקיווארא ידנית

סיכום טוב

אבל אני לא מסכים לחלוטין עם עניין התרגילים המשלימים. למרות שבד"כ עדיף שיהיה קשר לפן הטכני, גם עבודה על כושר/כוח/גמישות היא עבודה משלימה חשובה. הדוגמה שנתת לגבי שכיבות שמיכה על האגרופים היא דוגמה טובה לגבי תרגיל שיכול לא לתת ערך מוסף, אבל גם במקרה שלא משתמשים באגרופים, אפשר לתת לזה פרשנות שתורמת לחיזוק הכוח המנטלי (אם כי זו באמת פרשנות דחוקה משהו).
כמובן שהוג'ו אונדו לא בהכרח קשור לכלים, אבל השאלה המקורית שלי היתה האם אתם משתמשים בכאלה. מאקיווארה היא אכן דוגמה מעולה לכלי מסורתי ומאד שימושי.
אצלנו משתמשים בנוסף לזה גם בצ'ישי - כלי המחזק את השרירים ביד, בכתף ובעיקר את האחיזה ומפרק כף היד, ניגירי-גאמה - כדי אחיזה המשפרים את האחיזה ועוזרים לשפר את היציבה והצעדים ועוד כלים נוספים. אשמח לפרט עליהם אם יש מי שמעוניין.

למעלה