עזרו לי לקבל החלטה

ממשמ

New member
עזרו לי לקבל החלטה

אני בת 27 ולפני כשנה גילו אצלי שינויי תאים קלים בצואר הרחם וני במעקב. במקביל לאחר מסכת ייסורים שעברתי ולאחר שנזרקתי מרופא לרופא גילו אצלי אנדומטריוזיס בשלפוחית. בעקבות כך עברתי ניתוח ואני צריכה להמשיך טיפול הורמונלי. אני מאוד רוצה להיכנס להריון וכמה שיותר מהר בגלל כל הבעיות שלי. האם ישנה אפשרות והאם זה כדאי תחילה להיכנס להריון ולאחר הלידה לקחת את הטיפול ההורומונלי המייגע או שכדאי תחילה לסיים עם הטיפול ורק אחר כך להיכנס להריון? האם יש סיכוי שלא אקלט להריון בגלל האנדו'? תודה מראש ממשמ

ha1231

New member
תראי אף אחד לא אמר שיהיו לך בעיות

אך יכול מאוד להיות שיהיו לך קשיים להיקלט באופן טבעי אך זה לא הכרחי כי זה תלוי ברמת האנד'ו שלך. אם עשית את הניתוח לא מזמן ואת רוצה להיכנס להריון, לפי דעתי כדי לעשות את הטיפולים שצריך כדי להיכנס להריון ולאחר מכן להמשיך לטפל במחלה.

ddh1

New member
עד כמה שידוע לי

התרופה הטובה ביותר למיגור או הקטנת אנדומטריומה היא ההריון עצמו. לגבי הקליטה להריון, אין לדעת מכיוון שהאנדו, בשלפוחית ולא במערכת הרחם. תצטרכי להתייעץ עם הרופא שלך וכפי שאת רואה, ייתכן עם רופאים יותר מומחים מכיוון שלכלכ אחד דיעה אחרת ואת צריכה את הטוב ביותר בשבילך. המון הצלחה וסבלנות!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לא הבנתי כל כך "לסיים את הטיפול".. רוב נשות האנדו' מצויות בטיפול הורמונאלי (בדיכוי) כל ימי חייהן. רעיון טוב הוא לנסות ולהרות כמה שיותר מהר - ממליצה לך לפנות לרופא פיריון בעל ידע באנדו' להתייעצות. לגבי סיכויים- יש כאן נשים עם אנדו' שהצליחו להרות די מהר, יש כאלה שהצליחו פחות מהר ויש כאלה שהפכו בדרכים אחרות, לא בדרך של הריון ולידה. יש כאן אמהות מכל הסוגים וכולן מדהימות
את מוזמנת להישאר ושיהיה בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה, ממשמ ../images/Emo140.gif

לגבי שינוי התאים בצוואר הרחם- אני מניחה שאת במעקב של היחידה הציטוגניקולוגית. מאוד חשוב שהמעקב יהיה לפחות חצי שנתי ויעשה תחת קולפוסקופיה. יש אפשרות להתחיל בטיפולי פיריון לפני הטיפול ההורמונלי- מה עוד שטיפול הורמונלי הוא לא טיפול חד פעמי אל טיפול מתמשך. בוודאי שיש סיכוי שתהרי. בהצלחה

למעלה