עזרו לי בבקשה:)

FiCoRo

New member
עזרו לי בבקשה:)

חשוב לי לעשות שנת שירות ועם זאת אני רוצה מקום שהכי יתאים לי ושאני ארגיש בו הכי טוב והכי תורם ואמצה את עצמי. אני בכיתה י"ב ופעיל בבני המושבים כך שאחת האפשרויות שאני מכיר הכי מקרוב זה גרעין עודד.כשהתחלתי לחשוב על שנת שירות אמרתי לעצמי שאני לא רוצה גרעין עודד.וחיפשתי אפשרויות אחרות והגעתי לתק"מ. הסתכלתי בחוברת ובאתר של התק"מ ורוב האופציות שם זה פנימיות\כפרי נוער שאני חושב שהעבודה שם מסגרתית מידי ושגרתית מידי בשבילי,מה שגרם לי לחשוב בשנית על גרעין עודד. עכשיו למעשה השאלה שלי היא ככה: איפה אפשר למצוא מידע\תמליצו לי על מקומות שהם לא מסגרתיים וקבועים מידי כמו הפנימיות וכפרי הנוער שהרתשמתי שהם כך. תודה רבה רבה באמת:)

itay i

New member
אני לא מבין את ההגדרה של "מסגרתיים מידי"

אלב ניא הגעתי פה לשרשור שלך, בדיוק כי גם אני מחפש קצת דבירם על שנ תשירות. אני אגיד לך שאני בא מהצופים, והשיקול שלי לשנת שירות הוא שאני לא מספיק מסופק מהצופים. אז למרות שאצלנו יש המון דברים גם של צופים וגם של התק"מ, אני דיי חושב שנאי אלך על משהו דרך הצופים אבל... אני משער שאתה לא מעוניין לעשות שנת שירות בשבט צופים (גרעין רעים, אתגר), אבל יש גם הרבה פנימיות ודבירם דומים דרך הצופים, שהם לאוו דוקוא התעסקות בצופים. בנוסף חפש מידע על: גרעין במדבר - פעילות עם בדווים בנגב גרעין אנ"ת - אומנות....משהו - שווה להתעניין גרעין תמורה - ממש ממש עניין אותי, יש להם עקרונות ממש טובים אז כדאי לך לקרוא ואפילו אם תתעניין יש בקרוב סמינר. גרעין עתיד - התעקות עם יהודי התפוצות גרעין מרל"צ - מרכז לצופיות - חוייה מאוד כיפית, וזה ממש לא התעסקות רק עם הצופים [סביר להניח שאת חלק מהמידע אתה תמצא באתר של התנועה, www.zofim.org.il] לעומת זאת, הסיפורים של התק"מ ממש ריגוש אותי, במיוחד מישהו שסיפר על כפר הנוער בקדמה... מציע לך לבדוק... אני גם ידוע שיש התעסקות עם מקומות שזה "כמו פנימיות" אלב זה אוכלוסיות שונות והפעילות שונה... נגיד עם אוכלוסיה בסיכון, במצוקה, בעיות התנהגות, צרכים מיוחדים, זקנים ועוד... (בקיצור תבדוק על גרעין תמורה, מרל"צ, ותבדוק שוב עם התק"מ כי אצלנו הרוב ממש בעד זה)

תמיד יש את שאר החלקים שבחוברת

במעורבות בקהילה ובגופים הירוקים העבודה די שונה מפנימיות והיא פחות מסגרתית (לפחות לדעתי) לכן כדאי שדווקא תבדוק את החלקים הללו. מעבר לכך ממה שאני מכירה יש עוד גרעינים כמו גרעין אומנויות, החברה להגנת הטבע, עמותת אלון וכו'. בהצלחה! מעין

היי

מבינה אותך ממש... לי גם הייתה את הבעיה עם המסגרתיות הזאת בסופו של דבר בדקתי את קדימה והייתי שם גם ביום שראיתי איך הכל מתנהל והתאהבתי זה המספר של רינה שאחראית על קדימה 0508292522 זה בעצם בית נוער זה לטפל בנוער\ילדים במצב של סיכון ולהיות המענה שלהם עוד לפניי שהם הולכים לפנימהי ויש שם המון חופש בחירה

עדידוש89

New member
עמותת אלון

עמותת אלון היא שנת שירות שונה מפנימיות ומסגרות דומות, והעבודה בה ממש לא שגרתית(עובדים בשכונות מצוקה עם ילדים ונוער) כדי לך לנסות-האתר-"עמותת אלון"

מיכלצי

New member
כדאי לבדוק

לא חסרים מקומות כאלו. שנת שירות בפנימיה זו מסגרת מאד קבועה, אבל מקום לעצמך אתה נותן לדעתי בקשרים אישיים שנוצרים לך עם החניכים/ילדים/נוער שאִתם אתה נמצא. מה שאומר בעצם שתלוי מה אתה רוצה להשיג/לתת בשנה הזו, איזו משמעות... הייתי לפני שבוע בכנס של "גרעין יחד". היו המון מהתנועה שבדקו את הש"ש הזאת, ומישהי שנמצאת בגרעין הנוכחי, היא גם מהתנועה. בכל מקרה, הם מקיימים את הקומונה באופן עצמאי.. יש שם המון (המון) מקום לביטוי.. הקומונה מחליטה מי יתקבל בסופו של דבר, היא מממנת את עצמה ע"י פרוייקטים בבתי הספר והעצם הכל די נבנה מעשיה שלהם. ממליצה לבדוק באתר שינשין. (אני קצת חוששת לגורל "גרעין עודד" כשהמון משכבת יב' בוחנת את עצמה עם הש"ש.. בסופו של דבר אם אנחנו לא נהיה, אף אחד לא יהיה. לש"ש אחרות יהיו גם אנשים אחרים. אגב, התנועה מאד בודקת מי מתוכה יוצא לגרעין. לדעתי מה שצריכים לבדוק הוא כמה מתוכה יצאו לשנת שירות). בהצלחה...:)

רעות וי

New member
עמותת אלון..!

קראתי את הבקשה שלך לעזרה וגם ראיתי תגובה של מישהי כאן על עמותת עלון רק רציתי להגיד לך שאם אתה מחפש משו שהוא לא פנימייה או כפר נוער חוץ מתנועות נוער זה בערך מה שנשאר לך.. זה באמת אחלה בהתחשב במה שאתה מחפש, אני אישית עושה שם עכשיו שנת שירות וזו עמותה שפעילה בכל מיני קומונות בארץ אני אישית בירושלים.זה ממש נחמד כי אתה מכיר את כל הש"שינים שעושים שנ"ש בעמותה..חוץ מזה יש לך הרבה אופציות של איפה לעבוד עם חניכים פרטיים בתוך בתי ספר במועדוניות וכו.. וכשיש עבודה שלא מתאימה לך אתה משנה אותה שזה נחמד יש המון עמצאות וחופש עבודה וגם אין בעיה להתקבל לעמותה כי היא צריכה המון ש"שינים.. בכל מקרה יש עוד הרבה מה להגיד אם יש לך שאלות בקשר לזה כנס לאתר של העמותה.. בהצלחה...ושנ"ש זה אחלה!

sariloo

New member
על בית נעם שמעת?

ברור שש"ש זה במקומות מסגרתיים אבל יש ויש... גם לי היה ברור שאני לא יכולה להיות חלק ממקום שיש בו כללים נוקשים או שאני צריכה להיות ד'וג אישיץ לחניכים. אז בדקתי בבית נעם(מרכז לנכים) וזה ממש נראה לי שפתר את החשש הזה שלי. שווה לך ליצור קשר ולשמוע. ובכלל שווה לבקר במקום הזה!

צליל שי

New member
שנת שירות בחברה להגנת הטבע

אומנם המיונים כמעט עומדים להסתיים אבל נראה לי שיש עוד סיכוי. אם אתה בקטע של שנת שירות סביבתית, התעסקות בהדרכת טיולים ודברים דומים אז שווה לך לנסות. יש מסלולים מגוונים לשנת שירות, וחלקם ממש לא מסגרתיים - כל יום פוגשים אנשים אחרים או למשל מסגרות בהם אתה עושה עבודה מגוונת בקקהילה. אני כרגע בגרעין נח"ל של החברה במעלות וממש מרוצה אז אם יש לך שאלות ולבטים אתה יכול לפנות אלי ויש הרבה פרטים וגם אפשרות להרשמה באתר של החברה +www.teva.org.il/18

למעלה