עזרו לאספן מתחיל!

1עדיקקל

New member
כרזות-

סיפור קצר: אני אוסף קופות קקל, אך באוסף מצויים גם מס' פריטים הקשורים לנושא ואינם קופסאות (דוגמת כרזות), איני נוהג לחשוף מחירים, אך לפני שבוע רכשתי כרזה בה מופיעה הקופסה במחיר השווה ל 1/15 ממחירה במקום אחר. מה שאני רוצה להגיד בזה, זה שמדובר בשוק פרוע בו כל סוחר קובע לעצמו את המחיר שמתאים לו וכדאי לבצע סקר שוק לפני שרוכשים פריט זה או אחר. בכלל אני ממליץ למי שיכול, לנסות לאתר פריטים בעצמו ולא להסתמך על הסוחרים- סה"כ גם הם מוצאים את הפריטים באותם המקומות הנגישים לכולנו רק שהם גובים עליהם עמלות של מאות אחוזים.

חנצולו

New member
עדיקקל

תודה על הטיפ! ברור לי שהשוק פרוץ לגמרי - וזה מחיר האספנות כנראה... בכל מקרה כידוע לך כאספן ותיק לפעמים אתה נאלץ לשלם מחיר אסטרנומי עבור חפץ שאתה רוצה (ולא תמיד יש בנמצא אפשרויות נוספות = סוחרים/אנשים נוספים מהם אפשר לקנות/להחליף איתם)... אבל כנראה אין ברירה אחרת. ושוב, חן חן על תגובתך! חנצ'ולו

ronmerav

New member
נמנעתי עד עתה

מלהגיב בשרשור זה, כי אני לא ממש מומחה לכרזות. האוסף (ברובו לפחות) נמצא אצל אחי ולא אצלי, והוא מבין ויודע הרבה יותר ממני. אלא מה? הוא ומחשב לא ממש חברים. מה שכן, מסתבר שיש לנו חוש טוב למצוא כרזות מעניינות... בהזדמנות אעלה כאן כרזה או שתיים של מפלגות, וזה בודאי יעניין את טל ענבר.

חנצולו

New member
ותודה גם לך על התגובה

אשמח לראות את כרזותיו של אחיך! ושוב, חן חן על תגובתך! חנצ'ולו

ronmerav

New member
ונזכרתי

אפשר לראות אוסף גדול של כרזות בארכיון הציוני בירושלים (ליד בניני האומה).

חנצולו

New member
לאמא של יותם

חן חן על התשובה! אני מקווה שעדיין נשארו מספר מקומות שפויים בהם ניתן לרכוש כרזות מקוריות (ולא הדפסים)... אשמח אם תפני אותי למקומות נוספים גן בעתיד. :) חנצ'ולו

oren*

New member
Ebay - לא פעם מוצאים פריטים

מיוחדים במחירי מציאה (והמשלוח לארץ נעשה בתוך גלילי קרטון עבים כך שאין חשש לקרעים וקמטים). כמו כן בשוק הפשפשים או בשוק בדיזינגוף אפשר לקנות גליונות ישנים של מגזינים, לסרוק את עמודי הפרסומות ולהגדיל אותם בכל בית דפוס דיגיטלי המאפשר הדפסת פוסטרים.

חנצולו

New member
ל OREN

תודה על הטיפ של E-BAY משום מה אפילו לא חשבתי לחפש שם... חנצ'ולו.

למעלה