עזרה...

fairy8

New member
עזרה...

היייי לכולם רציתי להתייעץ איתכם על קרטוני ביצוע או לחילופין על מה אתם מרכיבים את הפאזלים שלכם? אני עכשיו מרכיבה כמו שאתם כבר יודעים 2000 חלקים על קרטון ביצוע דק של 70*100 אם אני לא מתבלבלת וכל תזוזה הכי קטנה שאני עושה הפאזל נשפך לי לכל הכיוונים יש לכם פתרונות בשבילי?

האדרים

New member
לפאזלים סטנדרטים של 2,000 (לא פנורמיים)

להרכבת פאזלי 2,000 השתמשנו בפוליגל שהוא קצת יותר גדול מקרטון ביצוע (80X120) החיסרון שלו הוא שכל השענות קלה עליו משאירה שקעים... בפאזל ה"חיים" (3,000 פנורמי) - הרכבנו על-גבי 2 קרטוני ביצוע (אחד ליד השני, ללא הדבקה). לצורך הרכבת פאזל רומא (5,000) - חתכנו גודל מתאים מתוך קרטון של מקרר ...

רוונסבורגר

מייצרים שטיח שמתאים לפאזלים של עד 3000 חלקים. אם את מעוניינת להשקיע כסף, זה יכול להיות פתרון טוב (ורב פעמי).

jocie1

New member
שטיחון

התלהבתי מהשטיחון שקניתי. המלצה: אחרי שאת מתחילה להרכיב, השתדלי להמנע מפתיחה וגלגול חזרה מרובים. באזורים שאין חלקים מעבר למסגרת המשיכי לגלגל את השטיחון על הקופסא שלו ללא קיפול השוליים. כשיש שכבות לא אחידות של השטיחון החלקים נוטים להתפזר במיוחד באזורים שכבר גמורים... לפני השטיחון השתמשתי ועדיין משתמשת בקרטוני ביצוע הסטנדרטיים. יותר קל להרכיב על הקרטון מאשר על השטיחון, יש אפשרות להזיז חלקים מחוברים לאזורים שונים על הקרטון מאשר על השטיחון. השטיחון מעולה לאיפסון...ולהזיז ממקום למקום.

jocie1

New member
משטחי עבודה

בהתחלה עבדתי על קרטונים גדולים חתוכים. החלקים משום מה נתקעו על הקרטון תוך כדי העברה למקום בתמונה עברתי לקרטון ביצוע סטנדרטי. ההרכבה היתה קלה בהמון. החלקים לא נתקעו באף מקום תוך כדי הזזה ממקום למקום. בשטיחון יש נטיה לתפוס קצצות של הבד על החלקים כשרוצים להעביר אותם למקום בתמונה.

fairy8

New member
אז זהו לגבי..

השטיחון אני לא הסתדרתי איתו הוא היה דק מדי ובכלל לא תפס את החלקים היו מלא גבעות בו גם כך שבכל מקרה לא היה ניתן להשתמש בו, בפסח הייתי בחנות בת"א והבנתי מהמוכרים שכנראה זה היה הדגם הישן אך כיום אני לא רואה טעם לקנות שטיחון לא רוצה להתאכזב שוב....

assafbb

New member
לוח קאפה

פתרון מעולה! הוא גם מגיע בגודל הסטנדרטי של 100*70. אפשר לקנות אותו בעובי של 5 או 10 מ"מ. בגודל כמו שאת רוצה מספיק 5. אני מרכיב עליו פאזל של 5000 חלקים (160*110) ואני קניתי בעובי 10 מ"מ. אחלה של משטח עבודה, גם קל וגם קשיח, מומלץ!! הערה: בעבר הרכבתי פאזלים (עד 3000 חלקים) על קרטון דחוס שזה אחלה ועליו רצוי להדביק את הפאזל למקרה של מיסגור, אני לא יודע אם כדאי להדביק על לוח הקאפה בסוף או לא... לא ניסיתי.

לוח קאפה?

זה הספוג הלבן הקשיח הזה שנמצא בסנדוויץ' בין ניירות כרומו לבנים? האם מישהו יבין בכלל למה אני מתכוון? איפה משיגים כזה?

fashasha

New member
לא להדביק על הקאפה

ניסיתי ויצא שחלקים מהפאזל נדבקו לקאפה עצמה. שיהיה לי כוח אני אולי אפריד ביניהם.

למעלה