עזרה

Omega Dark

New member
עזרה

היי, אני לא יודע אם צריך לכתוב את זה פה אבל ננסה... אני בן 17 ובזמן האחרון(חודשיים+) יוצאים לי מלא "קנקים", במרפקים(בעיקר פה), ברכיים, באצבעות ובכתפיים(לדוגמא מתי שאני שכיבות שמיכה). עכשו הקטע שזה כבר ממש מתחיל לעצבן, ושלא נדבר על כואב, במיוחד במרפקים וקצת בכתפיים. זאת בעיה רפואית? יש דרך לטפל בה?

izackv

New member
קרה משהו בחודשיים שלושה האחרונים?

למשל, התחלת במקרה להתאמן פיסית בעצימות גבוהה יחסית לעבר הרחוק יותר? השתתפת בפעילות ספורטיבית תחרותית? ביצעת מאמץ פיסי כלשהו בעצימות גבוהה? התחלת להתאמן על גמישות? תנסה לחשוב על שינויים משמעותיים שקרו לך במהלך החודשיים שלושה האחרונים (מקצת לפני התחלת ה"קנקים") חוץ מזה אני מבין שלמרות הכאבים בכתפיים ובמרפקים, אתה מתאמן (שכיבות שמיכה למשל) אתה יכול לרשום מה כוללים האימונים שלך, מה התדירות ומה העצימות שלהם?

Omega Dark

New member
התחלתי להתאמן לפני כמה חודשים

הרוב זה על שכיבות שמיכה, כפיפות בטן ותרגילי משקולות, אני מתאמן כל יומיים

izackv

New member
אימון כל יומיים זאת התחלה טובה

אימון כוח יומי לאותו שריר גורם בעיקר נזק ולא בונה מסת שריר. אז טוב שאתה מאפשר לשרירים יום מנוחה בין אימון לאימון כדי שהם יוכלו להתאושש מהנזק של האימון ולבנות מסת שריר בזמן המנוחה. אבל עדיין נראה שהרדוף צודק ואתה מעמיס את הגוף יותר מדי בלי שנתת לו אפשרות להתרגל באופן הדרגתי למאמץ. חשוב מאוד להגדיר מה מטרות תוכנית הכושר שלך ואז לגשת למאמן רציני או לפורום רציני ואחראי באינטרנט ולבנות לעצמך תוכנית שתעבוד בעומסים הנכונים לגביך. די קל לגרום נזק לגוף בעזרת עומסים גדולים מדי. בנוסף, תזונה מהווה מרכיב משמעותי בחיים בכלל ועוד יותר משמעותי כשעובדים בעצימות גבוהה של אימונים. גם כאן כדי להתיעץ עם אנשי מקצוע. בנושא קצת אחר - אם אתה מכין תוכנית כושר, תקפיד על עבודה מאוזנת על כל הגוף ואל תשכח לעבוד גם על אירובי! בעיקר אם בניית הכושר היא בשביל כושר אמיתי ולא סתם בשביל להעלות את מסת הגוף. וכדאי לעבוד גם קצת על גמישות בנוסף לאימוני כוח...

harduf9

New member
נשמע שאתה עברת ממצב סטטי יחסי למצב

של פעילות רבה מהר מדי. ממליץ לגשת למאמן כושר טוב, אבל לפני חן לעשות מנוחה של שבוע ולראות מה קורה. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה