עזרה

charla

New member
עזרה

שלום! דודתי חולה מזה 12 שנה ולא מרגישה טוב והרופאים לא הצליחו לרפא אותה (היא בעצמה רופאה ולא מצליחה לאבחן את מחלתה). היא הלכה לנוטורפת והטיפולים שלו לא עוזרים לה. יכול להיות שיש עליה כישוף או עין הרע? תאריך לידתה הינו 6.6.63 תאריך לידה עברי: יד בסיוון התשכז (יום חמישי). שם אימה : גניה קוישמן ושם אביה: פרידריך טורבין. שמה הפרטי: אירינה בירט. תודה מראש
 

charla

New member
לרב

האם עליה לחזור בתשובה? אם כן, אין לה אפשרות כזו. היא גרה בגרמניה והיא לא יכולה לחזור בתשובה בארץ זו. האם יש קמע כלשהו או תפילה מסויימת שהיא תוכל לומר?
 

asaf2000

New member
בודאי

שתאמר פרקי תהילים, הסגולה הכי גדולה שיש. וגם שתשתדל לקבל על עצמה מצווה אחת כמו הדלקת נירות שבת.
 

אופירA

New member
מנהל
היהדות אינה תרופה למחלות

אדם צריך לקיים את המצוות כי הקב"ה ציווה זאת, ואין זאת ערובה לריפוי ממחלה. מי שחולה, צריך לדרוש ברופאים. ואם כבר דרש ברופאים 20 שנה ולא העלה ארוכה - צריך להמשיך ולדרוש עוד ועוד ברופאים עד כמה שיכול. עד כמה שיוכל להתחזק באמונה בקב"ה, שהוא רופא כל בשר, כך האמונה תפעל כמו נבואה שמגשימה את עצמה (ויכולה להביא להזדמנויות ריפוי, וכבר ראינו ניסים ונפלאות בריפוי ע"י האמונה, אך איך ערובה לכך). יש סגולות שונות שאנשים אומרים שראו ישועות בזכותן, כמו ללכת לכותל 40 יום רצופים, או לקרוא פרק שירה במשך 40 יום רצופים, או להבטיח לומר "נשמת כל חי" בפני עשרה לכשיוושע, או להבטיח סכום כסף ל"קופת העיר בני ברק" אם ייוושע וכו'. אך אין ערובה לכך. כך שמצד אחד, האדם צריך להתחזק מאוד באמונה, ולהאמין שהסגולה תפעל את פעולתה (ויכול לקרוא סיפורים על אנשים שנושעו עם קיום הסגולה, ולהתחזק באמונה בזכות הסיפורים), אך במקביל גם להתחזק באמונה שהכל לטובה, ורצונו יתברך הוא הרצון הטוב ביותר עבור האדם, ולקבל ככל יכולתו את כל אשר יגזור הקב"ה עליו.
 

charla

New member
לאופיר

תודה אופיר שאלתי הייתה שונה. באשר ללהבטיח סכום כסף גדול- דודתי תורמת כל חודש כ600 ש"ח לבית כנסת בגרמניה. שאלתי אם הרב יכול לבדוק אם יש עליה עין הרע. תודה על העזרה בכל מקרה כל טוב
 
התמימות שלך

העלתה חיוך על שפתי... חזרה בתשובה אינה קשורה למקום מגורים,מצב חברתי,בריאותי או כל דבר חיצוני אחר. תשובה צריך לעשות בכל מיקרה- ומי שכבר מקבל 'מכות' כגון מחלה או כל צרה אחרת, ודאי חייב להבין שהמכות לא נועדו בשורשן סתם להכאיב,אלא להעיר את האדם ולקרב אותו אל בורא עולם. התשובה הכי הכי מתוקה וערבה לה' יתברך היא זו שבאה מעמקי הלב הנשבר של היהודי,כך שגם אם יש אולי איזה שהן מניעות סביבתיות היא עדיין יכולה לעשות תשובה.(וגם בגרמניה יש חרדים...)
 

charla

New member
לאמונה שבלב

יקירי , אני רחוקה מלהיות תמימה וכמו שאמרתי לרב במסר אישי- אם אמרתי שהיא לא יכולה לחזור בתשובה, אז יש סיבה לכך!! אני חילונית ולא חולה (טפו טפו טפו). בכל מקרה, אני רואה שבפורום זה, עזרה מהסוג שחיכיתי לה, לא אמצא. תודה לכולם על התגובות שלום
 
מחילה

לא התכוונתי להרגיז חלילה רק רציתי להבהיר שכל יהודי יכול לעשות תשובה בדרך שהוא יכול. ה' יתברך לא מוריד נשמה לעולם בלי לתת לה אפשרות להגיע אל תיקונה.(אם היה עושה זאת היה מבטל את הבחירה של האדם) בכל אופן קריאת תהילים מסוגל לכל הישועות.וכמובן תפילות תפילות תפילות!!!!!!!!!! שתהיה לדודתך רפואה שלימה ומהירה בע"ה. ברכות וישועות
 

אופירA

New member
מנהל
מי שאינו יכול לחזור בתשובה

כגון מי שהוא מחוסר הכרה וכו', אינו חייב במה שאינו יכול! אם אינו מחוסר הכרה והוא בעל דעת, יכול לחזור בתשובה, כי תשובה היא בהכרת הלב (ואינה מותנית בקיום מצוות שאדם אנוס מלקיימן ופטור מהן). אבל יש מי שאנוס, ואינו יכול להגיע גם להכרת הלב (כגון שהוא תינוק שנשבה בין הגויים ממש וכו') - ולכן אינו חייב, ככל אנוס.
 
למעלה