עזרה

lee grint

New member
עזרה

יש לי ידיד ממש טוב שהוא חזר בתשובה. הוא בא ממשפחה שבכלל לא דתית, ההורים שלו לא בדיוק מרוצים מהעניין ואף דיי מאוכזבים. אני מנסה לדבר איתו. אני לא אומרת לו אל תאמין באלוהים וכו'. אך אני מסבירה לו נקודות מבט שונות. הוא מוכן לשמוע ראיות עולם שונות, אך הוא עדיין לא מוכן לוותר על איך שהוא למד. אני מודעת למצב שאם טוב לו, אז אולי עדיף שישאר דתי הדוק, אך זה עדיין מפריע למשפחתו ולי. אבל אני כל כך רוצה שיחזור בשאלה. לגרום לו להבין שהוא יכול להמשיך להאמין באלוהים, אך לא לסגור לעצמו אפשרויות אחרות. כלומר הוא יכול להמשיך להיות דתי מפנים, אך לא להיות כל כך הדוק גם מבחוץ (מראה חיצוני). אני לא יודעת מה לעשות.. מה להגיד לו? אני אשמח לדעת מה אתם חושבים בעניין תודה.

אפריל11

New member
יש כאלה שזה זמני אצלם

כבר ראיתי כאלה שחזרו בתשובה ואחרי כמה זמן חזרו בחזרה. אצל דתיים לאומיים קוראים לזה להתחזק. הוא רוצה ללכת ללמוד כל החיים בישיבה? תסבירי שלו שיש דתיים שיכולים לעשות הכל ולא להיות כל הזמן בישיבה.

זה לא קשור

אבל הגרורגרת של הגרון שלי גדלה בצורה מפחידה אמהל'ה בעצם כשחושבים על זה... זה כן קשור צריך לחשוב הרבה זמן

בתש1

New member
אגב, לא תמיד היה לך גורגרת מפחידה??

כך זכור לי לפחות..

שבת שלום,

למה זה מפריע לך? כי משהו השתנה בו? או כי את חושבת שהוא טועה? ז"א למה לנסות לשנות בבן אדם משהו, אם הוא אומר שהוא מאושר וטוב לו? (הוא אומר את זה?) אם את חושבת שהוא טועה- אולי תתני לו לטעות. הרי אם הוא "ייגאל מייסוריו" בגלל שאת תסיטי אותו מדרכו, זה לא יהיה משהו שלם,משהו ממנו. תנסי לדמיין מצב כזה. יש מישהו שלא רוצה אותך, לא מעונין בך יותר. מעונין במישהי אחרת. וכל מי שמכיר אותך- מנסה לשכנע אותו שהוא צריך לחזור אליך.. אז הוא יחזור בסוף, אבל לא כי ה-ו-א באמת רצה.. תראי לו את המצב, אבל בצורה סוביקטיבית, אמיתית. בדת יש הרבה יופי, וגם בעולםהחילוני. יש הרבה הגיון- בשניהם. יש גם הרבה חוסר הגיון, והרבה לכלוך. למה מפריע לך הלבוש? ההתנהגות? זה מביך אותך? מעיק עליך? אומר שהוא עכשיו "באמת", דתי? למשל אני הורדתי 1.80 של שיער וקרחת בזמנו, והייתה לי חברה שהתרעמה. הבנתי שמבחינתה אני עכשיו בצורה רשמית "דו מינית ולא דתיה וגם שאנטית" זה בולשיט- כי אני לא שום דבר מכל אלו.. חלקית, כן. ובוודאי שקרחת זה לא מה שעושה אותי לכזו:) בקיצור, האם הבגדים מפריעים לך או מה שהם מסמלים? ואולי.. הבעיה היא אצלכם, ולא אצלו? ההתמודדות שלכם. אלו החיים ש-ל-ו. מה להגיד לו? תהיי חברה. שאת אוהבת אותו ותומכת בו באמת, מכל הלב. בכל אשר יפנה וילך. ואם לא- אז שאת לא.

lee grint

New member
קודם כל תודה

תודה על ההודעה שלך היא באמת גרמה להבין יותר. שאם טוב לו אולי באמת עדיף שישאר ככה. אך אני חושבת שהחיים האלו לא בשבילו, אני לא חושבת שהוא יסתדר איתם. הוא לא יודע הכל, למרות שהוא תמיד מגלה משהו חדש, יש דברים שאם הוא יגלה שככה חיים בעולם הדתי לפי דעתי הוא יחשוב פעמיים. תמיד היה לו את הקטע הזה של להיות שונה מכולם, לפני שנה או שנתיים בערך הוא היה פאנק, וכך בעצם הוא ניסה להיות שונה. אני חושבת שכך גם המצב של היום. הבגדים לא מפריעים לי או כל דבר אחר שהוא עושה. אך כן מפריע לי שאני חושבת שהחיים האלו לו בשבילו.

הפיתרון בדרך כלל

זה להתחכם איתו. דבר ראשון תפנה אותו לאתרים דוגמת דעת אמת וחופש. דבר שני תעשה לו שטיפת מוח ותטפטף לו שאינו עושה די בשביל אלוהים. תאמר לו שוב ושוב שאם הוא כבר חוזר בתשובה שילך על זה עד הסוף.. אם הוא יקשיב לך ויתחיל להעמיס דת. פתרת את הבעייה.. הוא ישבר מזה. אבל מי אתה שתיקבע לו בחיים? אולי ככה הוא יהנה יותר? מה שכן זכותך להביע את דעתך. בהצלחה.

למעלה