עזרה

מיכל264

New member
תגובה

אני לא נותת הרבה יחס למחטים,מחטים זה תחום שיש בבית. בעלי הוא פירסר(אשר מחורר אנשים)אז מסתובב אצלנו בבית מחטים פה ושם בגלל תחום עבודתו. בעבר בעלי החל ללמד את הילדה על פרסינגים אבל אני חשבתי שזה מוקדם מידי והוא הפסיק עם זה. התייעצתי עם בעלי וחלק מהמחטים הם של פירסינגים אבל חלק מהם לא. המחטים לא היו בהסטוריה זה כן חדש לי למצוא אצלה בחדר מחטים כי בדרך כלל זה בחדר העבודה ואולי במקרים חריגים בחדר ההורים

מחטים בתיק של הילדה?

את כתבת "היא אומרת לי שהיא לא קשורה לזה אבל בכל זאת היום ראיתי גם מחטים למינהם בתיק שלה וגם על זה אני חושבת שצריך לעשות שיחה רצינית."... את ראית מחטים בתיק שלה. בואי נניח שבעלך עובד עם מחטים לפירסינג -אז מחטי פירסינג משוטטות בבית? בחדר העבודה שלו ברור, בחדר השינה שלכם-נניח, אצלה בחדר על השולחן והכיסא ,נניח אבל בתיק שלה ? ועוד את כותבת שחלק מהמחטים הם של פירסינג (ושוב התהייה מה בדיוק מחטי פירסינג של עבודת האב עושים אצלה, ומה אצלה בתיק האישי). יש הבדל בין מחט שהתגלגלה אליה לחדר, לבין מחטים(רבים) שמצאת אצלה בתיק. חלק הם לא של פירסינג, אז של מה? לאיזו מטרה? מה הן עושות אצלה בתיק? נראה לך שהיא מתנדבת בסתר במד"א? ואם לא- אז מה המסקנה המתבקשת? (לא, היא לא שומרת אותן לטובת החברה הכי טובה שלה שבדיוק חוררה חורים באוזניים) אני תוהה למה את כל כך מתעקשת לעצום את העיניים?

ציפי81

New member
תמימות גובלת בסיכון לילדה!!!

לא הרבה שנים חלפו מאז שהייתי בת 15 (קצת יותר מ-10 שנים), ואני אומרת לך: אם את קונה את כל ה"לוקשים" שהיא מוכרת לך, זו תמימות שמסוכנת לבת שלך. אם הגעת למצב (כפי שכתבת באחת מתגובותיך) שיש לה מחטים בתיק, הדבר האחרון שהייתי מאמינה לו זה שהיא "שומרת את זה לאחרים". קחי אותה לטיפול בדחיפות!!!! הבת שלך במקום גרוע מאוד, והציונים בלימודים הם במקרה זה לא אינדיקציה לכלום. כל יום שאת מחכה את מפסידה אותה יותר ויותר.

הגעתי מהשער ונראה לי שאת ממציאה את

כל זה! הכל נשמע מופרך לחלוטין וסליחה על הישירות אבל אין סיכוי שאת אמא אמיתית כל אמא נורמלית היתה מתפחלצת לאור עובדות שכאלו ולא היתה מנסה לתרץ ולהסביר! אם זו היתה הבת שלי הייתי ישר עורכת בדיקות אצל רופא מסלקת את כל המחטים והחומרים ודואגת לרתק אותה לבית כעונש ולהרחיק אותה מחבר פושע שכזה ומיד דואגת לשיחות עם יועצת או פסיכולוג! ולכן נראה לי שאת בת טיפשעשרה בעצמך או טרולית או משהו בסגנון.. כי בתור אמא אני יכולה לומר: אמא את לא.

קוקי25

New member
כולנו נוטים להדחיק את מה שקשה לנו

להתמודד איתו וזה טבעי. מזל שהיא תפסה את עצמה בזמן והחליטה לפעול.

סלינוש

New member
דעתי

בעניין הסמים - הסיכוי שהיא משתמשת בהם, בעיקר לאור העובדה שחבר שלה משתמש בהם הוא ענק. ועוד נניח שהיה מדובר באיזה ג'וינט בודד, אמרת שמצאת כמויות גדולות ומחטים?! זה נשמע ממש לא טוב. והרי מה הסיכויים שהיא תתוודא בפנייך? זה נראה לי הדבר הכי דחוף לטיפול. לגבי יחסי המין - הם יעשו את זה בין אם תאשרי לה ובין אם לא. לדעתי הכי חכם לתת לה את המידע שצריך (על אמצעי מניעה וכו'), לקחת אותה לרופא נשים, ולהשאיר 'פתח' - שתוכל לבוא אלייך עם שאלות. יכול להיות שגיל 15 זה מוקדם, אבל הם במילא כבר שוכבים, וזו החלטה שהיא עשתה, אז לפחות שיהיו לה הכלים להתמודד נכון ובצורה אחראית.

ואת מאמינה לה?????

הייתי מציעה לך שתגלגלי את זה הלאה ותפני לגורם יותר מוסמך שיכול לעזור לך. אני בת 18 וכשאנחנו היינו בגילה ורצינו לעשן סיגריות (רגילות לא "מהסוג האחר") היינו אומרים להורים שלנו שאנחנו שומרים את זה לחברה כדי שההורים שלה לא יגלו שהיא מעשנת ובעצם עושים לה טובה בזה. ועוד דבר אני בגיל 15 הייתי ממש מרוחקת מאמא שלי, הייתי כועסת שהיא בכלל נכנסת לחדר שלי, לפרטיות שלי, שואלת אותי שאלות חטטניות ומעצבנות. היום אני ואמא שלי החברות הכי טובות שיכולות להיות. אז אם היא תכעס על זה שהלכת עם הסיפור הזה הלאה אל תיקחי ללב כי בעוד כמה שנים אם לא חודשים היא תבוא ותודה לך על זה. וגם אם היא שמרה את זה לחברה שלה, אין לך מושג איזה לךחץ חברתי יש בגיל הזה היום אז כדאי שתתערבי יותר. מקווה שעזרתי.

17gal

New member
מיכל בנוסף למה שרשמתי לך בפרטי!

בתור נער בן 18 אל תשאלי יותר מדי שאלות עכשיו יש לי כמה שאלות שתעני עליהם בכנות אולי זה ישמע קצת איך להגיד עם סטיגמה אבל בתור אחד שחי את זה אני יודע עובדות הבת שלך קצת פריקית? זאת אומרת שומעת רוק לובשת רק שחור ובגדים גדולים כי הפריקים של היום יש להם תרבות נוראית היום. ואל תתפסי את החבר שלה לשיחה זה ירחיק אותה והיא לא תחביא את הדברים בבית את חייבת איכשהוא לקחת אותה לבדיקת דם ואז תדעי את האמת !

17gal

New member
עוד משהו!!!

כמו שאחרים כתבו פה תקחי אותה לרופא נשים שיסביר לה הכל תבואי בגישה של אני באה לעזור ולהקשיב ואל תדאגי את יכולה לספר לי באמת שזה עוזר חחח ככה הורים שלי באו אליי עם הסיגריות והאלכוהול וזה באמת הכל מניסיון הייתה לי תקופה של שנה של דיכאון הייתי חוזר שיכור הביתה במקום לצעוק הם היו צוחקים עליי ומביאים לי דלי להקיא בו ומטפלים בי אולי יש פה עניין של תצומת לב שהיא רוצה? מדוע היא מחביאה את הדברים בצורה כל כך גלויה? הרי אם היא הייתה רוצה היא הייתה מחביאה את זה יותר טוב אני חושב שלאחר שתתחילי לגלות עוד דברים כדאי שתתחילי בטיפול פסיכולוגי הרי שימוש בסמים ושתיית אלכוהול נובע ממשהו... כמו שנאי זוכר שהתחלתי לעשן סיגריות זה בגלל סיבה ולשתות הרבה אלכוהול (לא מדי פעם כמו עכשיו ודרך אגב זה כבר חוקי בשבילי) היה לזה סיבה! אל תבואי בגישה של לרתק זה ירחיק אותה!

adigold

New member
לא מאמין שאת אימא, נשמע מופרך !!!!

אל תעלבי, או אולי דוקא כדאי שכן, את נשמעת לי הזויה לחלוטין .. כבר אמרו לפני, אמא אמיתית היתה מתפלצת בסיטואציה כזו, ובודאי מבינה שביתה נמצאת בהדרדרות נוראית. אם במקרה את כן אמא, רוצי לקבל עזרה כי אין לך את הכלים להתמודד עם זה...

Khamker9999

New member
אני לא יכול לעזור הרבה

אבל אני יכול לומר לך בוודאות שהבת שלך אכן משתמשת בסמים והיא מקיימת יחסי מין. קיום יחסי מין בגילה זה דבר הגיוני( אני מכיר מספר אנשים ונשים שהחלו לקיים יחסים גם לפני הגיל הזה), אבל אם יש לה גראס בחדר, משמע הוא בשימוש. בייחוד אם מצאת גם סיגריות עם זה ואני לא אתפלא אם תמצאי נייר גלגול או/ו בקבוק חצי ליטר ריק בחדר... זה שהיא משקיעה בלימודים זו הסוואה נהדרת. כשמדובר בסמים קלים אין השפעה מהירה על המוח ולא בטוח שגם תהיה.

adida5

New member
ספרו לי מתי בדיוק נגנרו ה"ריתוקים"?

ומתי ההורים נהיו אלו שצריכים להפסיק לחיות חיים נורמלים ובכלל מתי ההורים נהיו הקורבנות של הילדים?! אני בעצם יודעת את התשובה..מהיום שאמא מצאה אצל הבת שלה "סיגריות וכל מיני אבקות.." ולא הושיבה אותה לשיחה של א' ב' הבהרה ואיום אמיתי בהקשר להמשך סדר היום! אני עוד לא הורה ובטח ובטח שתשפטו אותי כי "את לא אמא וכשיהיו לך ילדים תדעי.." אבל אני גורם מחנך חשוב אצל אחי בן ה 17 ובעבר היו גם לי מצבים שבהם אחי נתפס שותה אלכוהול...ואחרי מה שהיה בנינו לאחר "התפיסה" שלו אני לא חושבת שזה יחזור.. אני מקווה... מה שבטוח את ה"חבר" שלה צריך להראות לה באופן הכי שלילי והכי מסוכן בחייה וכן..גם לפנות להורים שלו! ואם זה לא עוזר ואי אפשר כ"כ לסמוך על משטרה ובכלל למה לערב אז לשבת איתו לשיחה חד משמעית שבה הוא עוזב את הילדה מיידית.. אגב לפי מה שהבנתי אין דמות אבהית בבית?!

etza

New member
מיכל הי../images/Emo13.gif

הגעתי להודעתך דרך השער... קראתי הכל.. אני חייבת לציין שאני לא אמא, ולכן אולי אני לא רואה דברים שאת כן. אבל... לפי מה שהבנתי מדובר בחר שהוא גם קטין בן 16? כשלב ראשון ולפני הכל הייתי פונה להוריו, מתארת את המצב, ומסבירה להם שהבעיה היא בעיה משותפת של שניכם. הייתי ממליצה שלא לבוא בהאשמות, אלא ב"יש לנו בעיה משותפת שהילדים שלנו ..." כי לא משנה אם היא שומרת בשבילו או בשביל עצמה ברור שהם שניהם מעורבים איכשהו. לגבי הקונדום- זה דווקא נקודת האור- לפחות מקפידה על מין בטוח, אבל חובה לקחת אותה לגנקולוג שיסביר לה את הסיכונים ביחסי מין כי הריון הוא לא היחידה אני חושבת שהעניין מורכב וצריך "לתקוף את המצב" מכל החזיתות במקביל... כמו שכתבו אחרים הייתי פונה לאחת האגודות למלחמה בסמים, אני יודעת שיש אחת שבה נוער מדבר עם נוער או משהו בסגנון לדעתי חוובה לערב איש מקצוע- לפחות כמובן הזה שאת תתיעצי איתו אם את לא רוצה עדיין שהיא תדע על קיומו. שיהיה בהצלחה.

ifg

New member
כל הכבוד לך כ- אמא

כאחד שנמצא 14 שנה בתחום אכיפת חוקי הסמים ונלחם יום יום בחשיפת בני נוער שמשתמשים וסוחרים בסמים, אני גאה בך שהיה לך את האומץ לחטט לבת שלך בדברים, ואני במקומך לוקח את מה שתפסת (סמים) ומתקשר ליחידת נוער חשיפה באזור מגורייך ונותן להם לבצע חקירה יסודית בשביל מי הבת שלך "שומרת" את הסמים. תדעי לך שהיום בני הנוער לא תמימים ומסובבים את כולנו ובמיוחד ההורים

מה?!

להתקשר ליחידת נוער ולברר למי שייכים הסמים? נו באמת היא אמא שלה. היא לא תעשה לה את זה.. אולי הבני נוער לא ממש תמימים, ואולי גם הילדה שלה משתמשת, אבל דברים כאלה צריך לפתור בבית. [במיוחד שאין אצל הבת שינוי משמעותי ואפילו שינוי לטובה..]

פלגיה

New member
../images/Emo128.gif סמים לא פותרים "בבית"

חייבים עזרה חיצונית וכוללנית (כן, גם ההורים צריכים עזרה)

ifg

New member
נופלים להרואין

דברים כאלה לא פותרים בבית...... הכרתי כבר כאלה שבהתחלה ניסו לפתור בבית ואחר כך מתברר שהילד שלהם "החמוד" "המסכן" כבר משתמש בהרואין. אז למה לא לעצור את הסמים בזמן?????

לא להאמין

אין כזה דבר שומרת למישהו אחר, זה נשמע לי כל כך מוכר מהתקופה שאני הייתי בן 16 וההורים שלי גילו אצי כל מיני דברים... לגבי הקונדום לא הייתי מודאג (לפחות אם היא מקיימת יחסים אז היא עושה את זה בזהירות), לגבי הסיגריות גם אפשר להיות פחות מדואגים כל אחד עובר את התקופה הזאת של הנסיון... לגבי סמים זה כבר משהו אחר לגמרי. בגיל כזה סמים זה כתוצאה מלחץ חברתי בעיקר (כמו הסגריות) אבל זה כבר משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. אני לא יודע כמה דיבורים יעזרו כי זה שלב של מרד נעורים. אבל את יכלה להחרים לה את זה והכי טוב לזרוק את זה לאסלה או לפח ולהעיף את זה לעזעזל. את יכלה לאסור עליה להפגש עם החברות/חברים שלה שכנראה הם אלה שמשפיעים עליה ללכת בכיוון הזה. וקרקוע לבית גם כן יכל להיות טיפול זמני כלשהו. הייתי מציע לך לפנות לבית הספר בו היא לומדת ולדבר עם המנהלת ויועצת השכבה בקשר לדברים האלו. צריך להתייחס לסמים בגיל כזה בחומרה גדולה מאוד ולא לוותר לרגע( שום תירוצים ושום כלום). ויודעת מה... אפילו אם היא כן "שמרה" למישהו אחר. אז אני בטוח שאת לא רוצה שהיא תסתובב עם כאלה אנשים.

מה אתה אומר..?

"אני לא יודע כמה דיבורים יעזרו כי זה שלב של מרד נעורים. אבל את יכלה להחרים לה את זה והכי טוב לזרוק את זה לאסלה או לפח ולהעיף את זה לעזעזל. את יכלה לאסור עליה להפגש עם החברות/חברים שלה שכנראה הם אלה שמשפיעים עליה ללכת בכיוון הזה. וקרקוע לבית גם כן יכל להיות טיפול זמני כלשהו. הייתי מציע לך לפנות לבית הספר בו היא לומדת ולדבר עם המנהלת ויועצת השכבה בקשר לדברים האלו. צריך להתייחס לסמים בגיל כזה " פשוט מזעזע, עושה לי רע לקרוא דברים כאלו, מה שאתה בעצם אומר לאמא הזאת שהיא תהרוס לבת שלה, שהיא כולה בת 15 את החיים שלה.. למה היא פושעת? היא רצחה מישהו? היא גנבה משהו? היא עשתה למישהו רע? אני לא מבינה מאיפה בא כל הרוע הזה של לאסור על הילד שלך לפגוש חברים.. ובכלל לפנות למנהלת וליועצת שיעשו ממנה איזה משוגעת וכל השכבה תתחיל לדעת על זה, זה הרעיון הכי גרוע שיכול להיות שיכלת לתת לפי דעתי ולך אמא יקרה, את הבעיות שלך עם הילדה שלך.. הפרח.. האוצר שלך אני מציעה לך לפתור איתה לבד, לא לנפח את העיניין יותר מידי לא לעשות לה טראומת ילדות, כי היא כל כך קטנה וכדאי לך לפתח איתה יחסים שתוכלו לסמוך אחת על השניה ואני מבטיחה לך שברגע שהיא תדע שהיא יכולה לסמוך עלייך היא תהיה החברה הכי טובה שלך וכן תשתף אותך בדברים. אנא ממך, אל תעשי לה טראומה לכל החיים.. אל תערבי גורמים חיצוניים.. תפתרו את זה ביניכם יום טוב=]

פלגיה

New member
../images/Emo128.gif סמים לא פותרים לבד

מי שהסתבך בסמים הוא כבר לא פרח, וכבר אי אפשר להסתדר "לבד בבית". חייבים-חייבים-חייבים לערב גורמים חיצוניים. כשתהיי אמא - תביני.

למעלה