עזרה

אם כך,

למה שתדברי איתו ולא עם הוריו? מדובר בנער שמסתבך. (לגבי תלונה במשטרה על בעילת קטינה, מעבר להיות צעד כזה מופרע וחסר כל הגיון, הוא גם חסר טעם. לא מדובר בעבירה פלילית)

4 הערות

יחסי מין: הילדה בת 15 מקיימת יחסי מין עם החבר שלה בן 16? למיטב הבנתי, אין כאן סיבה לפניה למשטרה (לפחות לא בגלל יחסי המין).
קונדום בתיק שלה? בנסיבות המקרה, הדבר משמח, ועל הדבר הזה יש לשבח אותה. (לפחות יש משהו בסיפור הזה, עליו רצוי לשבח את הילדה) מסוכן הרבה יותר לקיים יחסי מין ללא קנדום (מכל הבחינות).
הופעת "האבקות" ו-"המזרקים" בתיק שלה אמורה להדליק את כל הנורות ולהפעיל את כל פעמוני האזעקה. לדעתי, כבר מאוחר מדי לנסות ולפתור את זה לבד, ללא העזרה המקצועית המתאימה. השאלה הנכונה במקרה הזה, לדעתי, היא: "לאיזה גורם מקצועי כדאי לפנות במקרה הזה?"
בנסיבות האלו, הקשר בין הילדה לבין הבחור - הוא שלילי ביותר. יש לשקול דרכים להפסקתו, לטובת הילדה.

13daniel13

New member
עכשיו הכל ברור,

נתקלתי בהודעות האלו במקרה, אבל מה שאת אומרת נורא חשוב. בנוגע ליחסים, בין כה וכה אני מכירה ילדים בגילי שכבר מזמן קיימו, אז התופעה הזאת נפוצה - לחץ חברתי, איומים ואפילו סתם, כי רוצים, אז אני חושבת שאין הרבה מה לעשות, בצורה מעוותות - זה עוד נחשב בסדר. ובנוגע לסמים - חמור מאד, בכלל - אם הייתה לי בת ולה חבר והיה ידוע שלי שהם שוכבים ומשתמשים בסמים, הייתי מתעלפת. טיפול פסיכולוגי בהדרגה יעזור על פי דעתי, אבל קודם - לפני הילדה, את צריכה ללכת. המון לחצים יש עלייך עכשיו, לכי לפסיכולוג מומחה ותני לו לעשות את העבודה שלו, הוא ירגיע אותך ויעזור לך איך להתמודד עם זה, אחר כך - שאת רגועה ומוכנה, תעשי את הצעדים הקיצוניים הדרושים.

jo33gal

New member
להעיף את הבחור מהחיים שלכם

אני בדרך כלל הייתי ממליץ לך לתת לבת שלך לעשות טעויות וללמוד מהן אבל פה זה כבר הרבה מעבר למשהו שאפשר ללמוד ממנו אם זה החבר שלה והיא אוהבת אותו הוא עלול לדרדר אותה למקומות שלא תוכלי להציל אותה יותר לפעמים אין ברירה וחייבים לעשות צעדים כואבים קודם כל דברי איתו ותראי איך הוא מגיב אבל מכיון שדיי ברור שהוא לא יקשיב לך (בגיל הזה לא מקשיבים להורים אז להקשיבים להורים של מישהו אחר?) את חייבת להפריד ביניהם גם אם זה אומר לשלוח אחריו את המשטרה יהיו לך ריבים עם הבת שלך זה בטוח אבל עדיף לריב איתה היום מאשר לבכות עליה מחר ואם היא מספיק חכמה אחרי כמה ימים של בכי היא תבוא ותגיד לך תודה בהצלחה

ראית מזרקים אצלה בתיק ששייכים לחבר

שלה? מותק, את אחרי הדקה התשעים. מזרקים זה כבר שימוש כבד (הוא בטח לא מזריק אינסולין או אדרלנין). כרגע הייתי מנתק את הקשר שלה עם החבר באופן מיידי וברור (גם אם זה אומר מלחמת עולם).

באמת? איך?

אוסר עליה להפגש איתו וחסל? לא נראה לי שההורים מרשים סמים בבית, אתה ידוע...

אור2221

New member
פה אני לא מסכימה איתך

יש מקרים שבו ההורים צריכים ללחוץ וללחוץ חזק מאוד. איך? יש דרכים, גם בטוב, גם בעזרת יעוץ של האגודות המתאימות, גם ברע - מבחינתי במצב של שימוש בסמים קשים זה בדיוק המצב להיות קשוחים, הטבות הבית (פלאפון? בגדים? בנקט?) בכפוף לבדיקת סמים שבועית, שתחתוך קשר עם החבר אם היה מדובר בג'וינט - האמת שלא הייתי מתרגשת במיוחד, למרות שלא ניסיתי בעצמי וזה לא מושך אותי - אני לא רואה את האסון הגדול. אבל מזרקים? מדובר בסופו של דבר על בת 15, יש מה לעשות ובהחלט יתכן שקצת התעקשות (גם במחיר מריבות) של ההורים תגרום לה לראות את האסון שהיא מובילה את עצמה אליו. נראה לי לא שפוי לתת לזה להמשיך בלי איום בסנקציות - עם אפשרות להוכיח את עצמה עם בדיקת סמים. הלא מה יותר פשוט לבת להוכיח שהיא דוברת אמת ולא משתמשת אם תסכים לבדיקת שתן?

אני לא חולקת עליך

אני לא אומרת שההורים צריכים לעמוד מנגד ולצפות. פשוט ה"לחתוך את הקשר עם החבר" נשמע (לי לפחות) מעט נאיבי...

אור2221

New member
מן הסתם זה לא יבוא בקלות

רק כדי לתת לאמא רעיונות לגבי מה היא צריכה לעשות עכשיו. מה, ולא איך.

אבל זה בכלל לא הכיוון

הכיוון צריך להיות לחתוך את הקשר שלה לסמים. לא לחשוב - הנה, אנחנו לא מרשים לה יותר להפגש עם החבר, עכשיו הכל בסדר. לילדה יש בעיה שלא התחילה ולא מסתכמת בחבר המשתמש.

פלגיה

New member
בכלל, כאשר מטפלים בסמים

צריך לטפל בכל המשפחה, ובכל הדינמיקה שנוצרה, ולא לחשוב ש"טיפול בילד" זה מה שיפתור את הבעיות. גם לטפל בנער מכור ע"י שליחתו למוסד גמילה, לא יפתור שום דבר, כל עוד לא יהיה טיפול משפחתי במקביל.

איך? לא יודע וגם לא חשוב.

הילדה מסובבת את ההורים שלה ומוכרת להם ספורים על 'זה לא שלי' וכמו שכבר אמרו כמעט בטוח שהיא משתמשת כבר בסמים כבדים. זה מצב חרום שמחייב התערבות חדה וברורה.

לא נשמע סביר

שהיא משתמשת בסמים כבדים בתיאור יתר ההתנהגות והתקשורת שלה עם האם. היותה תלמידה של ציוני 96 במקום 70 (!) איו אי השכמה בבוקר, אין הברזות ויתר תיאורים מאפיינים. אבל באותה נשימה לא נשמע מאד סביר שהיא "שומרת מחטים ומזרקים" עבור ידידים בתיק שלה- אבל אם כן/לא - ולא כדאי לקחת סיכון,אלא לפנות לגורמים מקצועיים בלבד העוסקים בשמוש סמים אצל נוער, ולא להתמזמז עם פורומים ועיצאס כלשהן.

פלגיה

New member
הציונים באמת לא מתאימים לתמונה

הכללית, ומעלים בי תהיות בדומה למה שהעלית.

סימבה50

New member
השיטה מאד פשוטה

פונים להורים של החבר. מסבירים להם שבנם נרקומן ומשתמש בסמים. להודיע להם לטפל בבעיה של הבן ולבקש מהם לסייע להורי הגברת הצעירה לסיים הקשר, אחרת יאלצו לפנות למשטרה ולספר שם את הסיפור.

maybesure

New member
מיכל שלום

הגעתי להודעתך דרך הזמנה שמצאתי בפורום אחר. מקריאת כל השרשור ניכר כי בתך משקרת לך ואת מאמינה לה באמונה שלמה. בתחילה מכרה לך סיפור כי הקונדום ניתן לה ע"י חברות בצחוק, בהמשך שיחררה הצהרה כי אכן מקיימת יחסי מין עם החבר המשתמש בסמים. יודעת מה? גם אם היא עדיין לא משתמשת (אני לא הייתי מאמינה בזה אפילו לשניה!), היא תיכף מתחילה. עם חבר כזה מי צריך בכלל אויבים. אני כותבת לך את המילים הללו מכאב של להכיר אישית מישהי שדרכה אל הסמים החלה בערך כך. התחברות עם משתמשים, התמכרות קשה מאוד להרואין, אין ספור נסיונות לגמילה שהובילו להוצאת סכומי עתק ע"י הוריה וכמעט התרוששות ללא הצלחה, לידת תינוקת מכורה מחוץ למסגרת נישואים, התמודדות עם טיפול בילדה, ורק לאחרונה שמעתי שהתנקתה באמת, כנראה בזכות אתגר גידול הילדה! המכור עצמו גורם לסבל לכל סביבתו, והאמת.. אין בי רחמים על המכור כי הבחירה בידו. ואתם כהורים יכולים להרחיק אותה מהרע הזה. לנתק אותה במיידי מכל מי שחשוד בעיניכם כמספק לה כלים "למשמורת". אפילו אם זה נכון - הפיתוי יהיה הרבה יותר חזק ממנה רק "לטעום" (היא הרי כבר הוכיחה שהיא "טועמת" ממה שלא בדיוק הולם את גילה. בנוסף: לדעת שהיא מקיימת יחסים עם משתמש במחטים, נו באמת. חריר הכי קטן בקונדום הבא - ואתם עלולים למצוא את עצמכם הורים לילדה עם תסמונת HIV. האמת.. מההודעה הראשונה שלך שום כלום לא נראה לי תקין שם. לא קיום יחסים בגיל צעיר כ"כ (ואני ממש לא שמרנית לפחות לא מכיוון הדת), ובטח לא עם מסומם, השקרים, העובדה שאתם מאפשרים לה לשמור על חפצים שידוע לכם שהם מנוגדי חוק. העניין של התחושות שלך כאם - שמשהו ממש לא תקין- ועצימת העיניים ובלבד שלא להסתבך בתקלים עם הילדה.. להתעורר ומהר. יש כיום מרכזים ותכניות לנוער בסיכון (לשאול ברווחה בעיריה שלכם). איגוד ערים למלחמה בסמים (אפילו אם טרם נגעה בסמים). להתייעץ ומהר עם אנשי מקצוע, הם יעזרו לך גם לאתר סימנים אם היא משתמשת או לא והכוונה איך להתמודד. בהצלחה ובבריאות שלמה

3תיתי

New member
מסכימה לחלוטין עם קודמי

ואם הובן אחרת, לא קיום יחסי המין מהווה בעיני בעיה, כי אם שימוש בסמים (אם היא לא, אני צנצנת), חבירה למשתמש בסמים, שקרים. ה"שיחה" בדבר קיום יחסים עם קטינה לא בשל סיבה משפטית, אלא כדרך קודם כל לעצור את בסיכון הנורא לילדה ללקות במחלות מין, במיוחד אם האדון הנכבד מזריק. לא נראה לי שילך להתייעץ עם עורך דין. אולי יבהל וזה כבר טוב.

תמוה

בשעה 18.15 סיפרת על הבת שלך שלפני כמה חודשים(!!) לא היום בבוקר, מצאת אצלה סיגריות, גראס ואבקות והיא סיפרה לך שהיא שומרת את זה למישנו אחר.(אני שמה בצד את הקונדומים,את העלייה בציונים הדרסטית).בעברה (בת 15) סיפור של סיגריות ואלכוהול. כלומר מתוך דברייך -לא מצאת את החומרים והאבקות אתמול בשעה 16.30 אלא לפני כמה חודשים ופתאום בא לך להתייעץ. בשעה 19.15 כבדרך אגב, את מספרת כי בתיקה נמצאו גם מחטים. (גם זה היה בעבר? היסטוריה?) בשעה 21.15 את אחרי שיחה עם הילדה המיתממת ופתאום היא מודה בפנייך כי היא מקיימת יחסי מין עם החבר שלה, ולכן יש לה קונדום בתיק. וכל מה שמטריד אותך הוא קיום יחסי המין שלה עם החבר שלה? כדאי שתספרי את מה שבאמת מתרחש אם הספור אמיתי ואת רוצה סיוע. השתלשלות האירועים מוזרה במקצת, העיתוי בו "נזכרת" להתייעץ משונה, וחוסר ההתייחסות שלך לנושא המחטים בתיק שלה? נו באמת!

למעלה