עזרה

liora88

New member
עזרה

חברה שלי נפרדה מחבר שלה (הוא נפרד ממנה)- אותו אהבה מאוד, קשר ארוך וממושך. היא כבר יומיים במצב נפשי קשה, בוכה כל הזמן, לא כל כך נותנת לדבר איתה. מאוד קשה לי ככה, ואני פשוט לא ידעת מה להגיד לה ואיך לעזור. היא כתבה לי שהיא לא יודעת איך להתמודד עם הכאב הנוראי הזה. מה אני יכולה להגיד? איך אני יכולה לעזור?

free soul

New member
להתעקש../images/Emo70.gif

ולהמשיך לדבר איתה ולשחרר אותה מה"אבל" הזה.

בריט23

New member
תשכנעי אותה לצאת.........

תסבירי לה שמכאן נותר לה אך ורק להתחזק מהטראומה שהיא חוותה (וכן, אני קוראת לזה "טראומה" כי זה בטח קשה להיפרד מאדם אהוב) ומכאן היא לא יכולה ליפול, אלא רק לעלות. דברי איתה ב-4 עיניים, תעודדי אותה, תסבירי לה שהיא לא זקוקה לאף בחור בשביל להרגיש יפה, שווה או מיוחדת, כי היא כזאת בזכות עצמה! אני יודעת שבמקרים כאלה מאוד חשוב לצחוק, תעשי דברים שיגרמו לה להתגלגל מצחוק. תסחבי אותה לאיזה מסיבה טובה או משהו..... אני מדברת מנסיון אישי, וגם הזמן עוזר לרפא את הפצעים שבלב. כעת היא זקוקה להיות בחברה, לצאת, לצחוק וכאלה, המון תמיכה נפשית ואהבה.

omer73

New member
../images/Emo45.gif צודקת,

במקרים כאלה הכי טוב זה לא להרפות, ולהתעקש כן להיות שם ולתמוך בקרוב שעובר תקופה לא קלה, זה הכי קל לעזוב את הבנאדם, אבל המעשה הכי טוב ויפה זה להתעקש.

free soul

New member
זה בידיוק מה שחברה שלי עשתה לי..

ביום שישי האחרון. כמו שאתם יודעים מה עבר עליי ביום שישי.. התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני בדרך לבית
[זה היה בערך בחצות] אז היא עושה לי שאני אבוא אליה.. אני אומרת לא שלא צריך וכבר מאוחר וחוץ מזה, העיניים שלי אדומות ומלאים בדמעות. היא לא ויתרה והתעקשה שאבוא אליה ונדבר על זה, הגעתי אליה.. חזרתי לבית ב2 לפנות בוקר אחריי השיחות על מה שקרה ומה עושים והיא בעיקר חיזקה אותי
זה לא אומר שזה עבר לי בצ'יק.. ביום שבת הייתי כמעט יום שלם ודיברנו שוב ושוב על אותו נושא. זה קשה כשחווים פרידה או אכזבה מבן אדם שאהבת [לא משנה אם זה ידיד או חבר]

omer73

New member
טוב מאוד

אני בטוח שאם היית חוזרת הבייתה, אז לאותו הרגע זה היה טוב, וזה היה הבחירה הקלה, אבל אחרי שמקבלים חיבוקים ותמיכה מאנשים שקרובים לנו זה מקל מאוד וההרגשה משתפרת.

omer73

New member
נרדמת טוב

ואני מתאר לעצמי שגם הרגשת שירדה לך אבן מהלב.

free soul

New member
אני בחורה רגישה..

לוקח לי זמן "לצאת מזה"
זה לא הולך כ"כ מהר..

Snoopy2612aj

New member
לא רק להתעקש להיות איתה..

לעזור לה לשכוח אותו... להסיח את דעתה ממנו...

smartblonda

New member
לאו דווקא../images/Emo31.gif

להיות איתה ,לתת לה לשפוך את הלב בכל הקשור לאותו בחור,לשוחח על כל הצדדים הטובים והרעים שהיו בקשר. בקיצור לתת לה להתפרק טוטאלית מכל המשא והעול שעל כתפיה.

תגובה

אם יש לך קשר אתה, חשוב שתקשיבי לה ותשתדלי לתמוך בה. שאלי אותה איך היא מרגישה ומתמודדת עם זה, במה אפשר לעזור לה, אמרי לה שאת מקוה שתרגיש יותר טוב ותני לה לדבר על זה. אמרי לה שאת אוהבת אותה ושהיא בחורה טובה ולכן שלא תתיאש. אולי גם תשאלי אותה למה, לדעתה, עזב אותה.

למעלה