עזרה!

SנרקיסS

New member
עזרה!

שלום, יש לנו קיר בכיתה עם נקודות/עיגולים צבעוניים, ורצינו לכתוב עליו סיפור עם מוסר השכל שקשור לעיגולים. הפנו אותי אליכם... זה יכול להיות גם שיר, העיקר שיהיה באורך סביר ועם מסר. תודה!

משחק המעגל, שירי משל

משחק המעגל , מוכר ומקובל. משחק יחיד מול כלל. כל בני אנוש אותו לומדים, עם חוקיו מתמודדים. למעגל מבנה ברור קו מישורי עקום סגור, אשר במרכזו נקודה, אמצעית ויחידה. עיתים , גדול המעגל ורחב, עיתים רחב הוא ומצומצם, ככל מימד, בכל מצב, תלוי איפוא אתה ממוקם. אם בקו ההיקף תעמוד, חוליה אתה משרשרת, ימינך תומכת,שמאלך נעזרת, בהרגשת יחד נהדרת. ואם במרכז אתה עומד ראש הינך, מנהיג, או מפקד!, אחראי, יוזם, לכל דואג, אבל נותר תמיד בודד. ויש אשר תנוע על פני המעגל, תתקרב למרכזו או תצא ממנו בכלל, אך משחק המעגל תמיד קיים, כי זו דרכם של בני האדם. מתוך חוברת שנקראת: גם לנו זה קורה. דליה לזר. מקוה שישמש אותך.

מהי נוסחת המעגל?

באיזה גיל הילדים? גיל של שיר של א.א.מילן? גיל של מעגל הגיר הקווקאזי? בבית הספר שהם לומדים חוני המעגל הם לומדים באופן ממלכתי? דתי? אמנותי? ניסויי? כל כך הרבה שאלות כל כך הרבה מטרות יש לסיפורים ולשירים שלח לנו חץ כתוב את התשובות ונסמן לך את עיגול מטרה מסביב . את סיפור החץ והמטרה מכיר אתה?

נמצק

New member
מר גלאזר - אתה נקרא לסדר םעם ראשונה

לא להאמין........ לא להאמין......... מה עיני רואות.......... אתה?........... שנתת לי לקרוא ספר על יריה בחץ לכוון מטרה........ אתה תציע לירות את החץ ואחר כך לסמן מטרה? אוי לי.......... אוי לנו ........... עד היכן הגענו אם נאמץ דרך זו. הרי כך אנו ננציח את הבינוניות. שלא לאמר נתדרדר לגמרי. הלא אתה ואני מכירים טיפוסים שנהגו לספר ספורים. והם ספרו לקהל שומעיהם. ואמרו להם" אוווווווווווווו אתם מספרים טובים" אז הם ירו את החץ שלהם, חץ המספר ובמנו סביבו עיגול לומא : המספר הטוב. והנה הגיע לאזניהם שמעו של מקום ששם משפרים יכולתם של מספרי ספורים ומנסים להוציא מהם את המיטב. הלכו לשם.ישבו שנה שלימה. שמעו. המשיכו לספר כשם שהיו רגילים כי הלא "מספרים טובים "המה. והנה חלפה לה השנה. והם לא משו מדרכם ימינה או שמאלה. נצמדו למרכז העיגות שאותו שרטטו. ומה קרה? אתה יודע כמוני את רמתם. כשם שנכנסו כך יצאו.הם ירו, סמנו עיגול סביב מקום פגיעת החץ וכל השאר אינו חשוב. אז בעוונותי שמשתי בעבר הרחוק "מלמד". נסיתי ללמד בני נוער משהו. ותמיד, אבל תמיד, סמנתי להם את המטרה. תמיד סימנתי את העיגול. קצת מעל לקו החיצים שפגען קודם. עיגול קצת יותר קטן. שקצת יתאמצו. שקצת יאמצו שריריהם ועינם. שהרי אםלא תאיץ בהם להתקדם ולהשתפר - איך ישתפרו? (שנאמר: אם לא תשאל - איך תדע?). אשר על כן יש להשמר מכל משמר מתכונה זו שם פשרה ושל בינוניות ושל הסתפקות במה שיש. אילו כך היה הדבר היינו כולנו גרים במערות רצים עירומים (זה לא תמיד רצוי) ומלקטים גרגרי יער. ובכלל מי היה ממציא סכינים? /

ואני גם שואל האם אנחנו באמת

נותנים לכל אחד מהעיגולים שעל הקיר את הזמן שלו האם לכל עיגול יש את החירות לפרוץ ולהוביל אותנו האם עיגול אחד מקבל יותר מרחב מהעיגול השני ,אם כן מדוע קוטרו של האחד חשוב לנו מקוטרו של האחר? ובכלל כתמים על הקיר זה יכול להיות כתמים של דם או אולי של מחלת טיח קשה אז כדאי שנעצור לרגע ונביט אל בין העיגולים ונמצא מה באמת מסתתר מאחורי כל עיגול ועיגול !!!!!!!!!!!!!!!!!!

באמת

היה עוזר אם היו לנו קצת יותר פרטים, אבל גם ככה אפשר לנסות לתת לכם כמה רעיונות ומשם תתחילו את הסיפור שלכם: 1. תסתכלו על הקיר עם העיגולים הצבעוניים 2. תשאלו את עצמכם: אנחנו אוהבים את הקיר הזה או שונאים אותו או אדישים אליו, ולמה? 3. בהתאם לתשובות תשלימו את המשפטים:"אנחנו אוהבים את הקיר הזה כי......." (למשל: ".... כי הוא מכניס שמחה בצבעים שלו לכיתה המשעממת שלנו" , או "אנחנו שונאים את הקיר הזה כי..." ("....כי עכשיו אנחנו צריכים לכתוב עליו סיפור ולא ממש בא לנו...") 4. אפשר שכל אחד בכיתה יכתוב משהו קטן או על היחס שלו לקיר הזה (אחרי שעברתם על הנקודות 1, 2, 3 - או סתם סיפור שיר, ציור וכדומה)ותדביקו את הסיפוים/שירים/חידות/בדיחות/ציור קומיקס/או כל דבר יצירתי אחר שעולה לכם בראש בתוך העיגולים האלה וככה הקיר הזה יהפוך לקיר קריאה שלכם - והמורה תגיד - יופי, השגנו מטרה כפולה: גם הילדים יצירתיים וגם יש עידוד קריאה! 5. אם אתם בגיל של עבודת שורשים אפשר לקחת נושא שקשור לסיפורים של סגירת מעגל - נניח שהנכד/ה (כלומר, אתם, תלמידי הכיתה) עושה משהו שהסבא/סבתא שלכם חלמו לעשות ולא הצליחו (בגלל כל מיני סיבות, מלחמה, חוסר אמצעים וכו' - כל אחד והסיפור שלו) ואתם הילדים של היום יכולים לעשות כי החיים היום אחרים או כי..... וככה שוב הקיר האילם יתמלא בסיפורים מעניינים. מקווה שקצת עזרתי ברעיונות ואולי תעשו גם סיעור מוחות בכיתה ותחליטו על הקו שמעניין אתכם לעבוד עליו. בהצלחה!

י מ י ת 2

New member
האיש וכלבו

תודה נמצ'ק על הסיפור היפה. אימצתי אותו. זה כבר הסיפור השני שאני שומעת ממך ומאמצת אל לבי ומעבירה לשומעי. השבוע הוזמנתי לארוע שלא ידעתי עליו כמעט שום דבר. ובעיקר מי הקהל. אמנם לא הייתי המספרת היחידה, אבל בכל זאת, זה היה ארוע התרמה למען מחקר על גזע המח מטעם נשות הדסה. הכינותי כמה סיפורים שחשבתי שעשויים להתאים ואכן לפי התרשמותי קלעתי בול. הקהל ישב בשקט והיה מרותק. אחד מהם היה הסיפור הצפור בכלוב שכאמור שמעתי מפי נמצ'ק . השני היה הסיפור על האבן שלפני הדלת. ועוד אחד קטן על הפיל ויונק הדבש. כאמור היינו שלש מספרות ועוד מקהלה, כל אחת מהמספרות באה ממקום אחר של סיפורים כך שהערב היה מגוון ומענין. בנושא העיגול, לא עולה על דעתי עכשיו שום דבר חדש מאלה שנאמרו כאן. יום טוב ונעים.

אולי ניתן את העיגולים להפוך ל...

מטרות בחיים או בכלל. התגלגל למייל שלי סיפור שאותו אני אוהבת: יום אחד אישה צעירה כבת שלושים פנתה אל מספרת סיפורים: "הבעיה שלי היא" אמרה "שאני לא מתאימה לשום דבר. ניסיתי המון עבודות. לא התאמתי לאף עבודה. גרתי בהמון מקומות. לא התאמתי לשום מקום באמת. יצאתי עם הרבה בחורים - אף פעם לא הרגשתי שאני מתאימה." מספרת הסיפורים ענתה מיד: "במקרה שלך אני לא צריכה אפילו לחשוב כי גם אני פעם הייתי במצבך, אבל לא היה לי את מי לשאול ולכן יצאתי לחפש את התשובה לבד. עברתי ערים וכפרים, גאיות ונחלים, כרמים ובוסתנים ויום אחד, אני מוצאת את עצמי הולכת בדרך. שדות מימין, שדות מלוא העין משמאל וחוץ מזה - כלום. אחרי הליכה של כמה שעות ראיתי מעבר לשפול הגבעה חומה הניצבת בשולי הדרך. מרחוק יכולתי לראות עליה כתמים צבעוניים - חלקם גבוה על החומה, חלקם נמוך וחלקם מפוזרים להם ככה באמצע. התקרבתי במהירות ועמדתי מול החומה. אז ראיתי שאותם כתמים צבעוניים היו מטרות, כאלה שיורים בהן חיצים. בליבה של כל מטרה היה נעוץ בביטחון - חץ. מי יכול היה לעשות עבודה כל כך מדויקת? שאלתי את עצמי. אבל לא היה שם את מי לשאול אז המשכתי ללכת. מעבר לראש הגבעה עמד בית קטן ובחצר עמדה רכונה מעל ערוגה בחורה צעירה ממני בהרבה. ניגשתי אליה ושאלתי אותה - את במקרה יודעת מי ירה את החיצים למטרות שעל החומה במורד הדרך? היא התרוממה וענתה בביישנות - אני. אבל איך זה יכול להיות, הקשיתי, את כל כך צעירה! האמת היא, ענתה הצעירה, שקודם יריתי את החיצים ואחר כך ציירתי את המטרות." "מזה למדתי הרבה" אמרה המספרת לאישה המוטרדת שישבה מולה. "למדתי שקודם כל אני צריכה למצוא מה מתאים לי, לא למה אני מתאימה. מצאתי מה מתאים לי וסביב זה בניתי את חיי." בברכת יום נעים.

SנרקיסS

New member
תודה לכולם../images/Emo140.gif

אחנו בכיתה ט'. רובכם לא הייתם בכיוון, אז אני כבר אחפש במקום אחר, אבל ממש תודה על המאמץ.

נמצק

New member
בבקשה, תראו מה אומר לכם הבחור

"לא הייתם בכוון" תמשיכו לירות חיצים ללא מטרה. שנאמר" מפי עוללים ויונקים ייסדת עוז................."

נמצק ידידי מה לך כי תצליף../images/Emo35.gif

הרי נסיון חיים רב ומגוון לך ואם תעצור רגע ותביט אחורה תזכר בוודאי שהיו פעמים שלא ידעת בדיוק מהי המטרה אליה אתה שואף ומכוון ובכל זאת יצאת לדרך והנה הדברים התבררו וסביב אותו החץ שירית בלנקו בנית בסופו של דבר עולם ומלואו. לפעמים כך קורא כשאני מתיישב לכתוב סיפור, פשוט כותב וכותב וכותב ורק לבסוף יודע לכוון לכוונת סופרים

נמצק

New member
נכון. אדם יורה חץ עוור

ולעתים פוגע. שנמר: גם תרנגולת עוורת מוצאת לפעמים גרגר.אבל יורה חץ בלי לדעת מה יקרה איתו. וכמה פעמים החץ מחטיא את המטרה? כמה פעמים אובד הוא ברוח? אז נכון, לעתים פוגע ממש בול. אבל לירות חץ ולסמן סביבו את העיגול? מה זה? את מי מרמים ?

לפעמים מרמים ו...

ולפעמים אומרים: וואלה איך לא חשתי וואלה מבלי שהתכוונתי דווקא לכך אבל מתאים לי והבן שלי אומר: "וואלה-קוואלה" נמצק אני מתגעגע מתי נפגשים? לא דובר על איזה כוס בירה עם המונברגר?

חחחחחחחח........ עצלן מה הוא אומר

ההוא עסוק ההוא הוא מתעצל מלומר יותר מההוא תגידו אני אני אני. בא בא בא והופ הסעודה מציאות ולא הזיה. אז ההוא אמר, הוא מבין בסיפורים אבל אתם מספרי סיפורים מה לכם האם לא קראתם את הספר הנפלא שכתבה מספרת הסיפורים לימור שיפוני? ואם קראתם איך קראתם ולא הבנתם את מוסר ההשכל שהחיים מציעים לכם מרחב עצום, כל שעליכם לעשות הוא... במקום להסביר, אספר סיפור אספר לכם סיפור , שמעתי אותו ממספרת הסיפורים לימור שיפוני ואשאל אתכםמה הייתם עושים? צייד הולך ביער, קשת מיומן ומוכשר. רואה קוף על עץ, שולף חץ מאשפת החיצים, מכוון לקוף, ומותח את מיתר הקשת בשניה לפני שהציד משחרר את חיצו הקוף אומר "אם תפגע בי אביך ימות, אם לא תפגע בי אמך תמות" אתם הצייד מה אתם עושים? בברכה משה

מה היינו עושים?

מתפלסמספרים בפורום מתפלסמספרי מתפלסמפורים כנראה. איפה הפורום שלי?!!!
ולעניין ארוחות... משום שהלה אכן רכש ספר עב כרס העטור סיפורים ומתכונים והניח אותו על מי האגם, הספר שקע ונצטרך להעלות אותו משם. פה לא יועיל חץ אבל אולי כדאי לסמן מטרה... ויוכרז בזאת, ואפילו יחתם על הכתוב, שאת הספר לא נשאיר רטוב, אלא נהפוך תכנו למגיר מיצי קיבה ולצרור סיפורים סביב שולחן הארוחה. מחפשים הפקה? קיבלתם. ופה ייקבע ממש עכשיו, כי בעקבות נוודים תנדדו אל שדה הקרב, בו נבטוש בצלחות ונשיק כוסות קריסטל ונספר סיפורים לזקן ועולל. יהפוך הספר ויתגלגל גלגול ובמפגש הפורום הבא נריץ תעלול. ומתי בדיוק? עשרים במארס כמובן, עת בכל העולם ישבו כתף אל כתף מלהגי ליהוגים בשמחה ובכייף ואם נכרוך שמחה בשמחה, אז גם יערך שיעור מספר שבע של חלק החבורה, ובתום השיעור נוסיף חברים למעגל ונגדיל ונגביה ונספר ובכלל. אז קבענו? ולשון חריזה משונה זו לא סתם אלא תגובת פתע לסיפור מתורגם של גרסה חדשה לספר רב העלילות על המסע לקאנטרברי העיר ושאר זוטות שנשלח לי לעיון לפני יום ועוד יום וזה עתה נשלפתי משם אבל לא ממש עד תום. בברכה,

היא עלתה מן האגם, והם שואלים אותי

מה? ואני קורא היפ היפ הורה בין שתי ערים נוודים ינועו בכרכרה ההוא הלה, הוא הלה הוא הלה החיים יפים. בברכה

למעלה