עזרה...

HiPpiE Boy

New member
עזרה...

1) קיבלתי כבר צו שני|לראשון לא הלכתי כי הייתי אמור ללכת עם ידידה שלי והיא לא הספיקה למאלות את הטופס אז לא רצתי ללכת לבד ולא הצלחתי להשיג את הלשכה בטלפון|...בעקרון...אני לא רוצה להתגייס האם כדאי לי למשוך ולחכות עד להתראה/צו אדום?...או שכדאי לי ללכת כמה שיותר מהר ולהצהיר...האם יש לי פחות סיכויים בגלל שלא התייצבתי בצו הראשון? 2)איפה בכלל אני אמור להצהיר אני לא יודע ואני גם לא בידיוק יודע מה אני אמור להצהיר...הרי..אז סרבנות מצפון....מי אני שייקח חיים של אנשים אחרים?..אז לא שמים אותי בקרבי שמים אותי בתפקיד פחות חשוב....פצפיזם?...אז לא נותנים לי להחזיק נשק בגלל שאני נגד החזקת נשק..אז שמים אותי ג'ובניק.... אז מה אני אמור להצהיר ואיפה?..ועד כמה קשה להשתחחר?...ואחרי כמה זמן אני אמור לדעת את התשובה ברור לי שאם אני לא אתגייס אני אלך לעשות שירות לאומי וכך אני כן אתרום למדינה...כמה זמן צריךצ לעשת שירות לאומי?\אני מתכנן לעשות שירות לאומי במד''א/אנונימוס|אגודה לזכויות בעלי חיים 3)עד כמה קשה להשתחרר? 4)זכור לי שכבר מגיל קטן לא הייתה לי כוונה להתגייס...כיום זה קצת השתנה...המחשבה שלי היום היא שיכול להיות שדווקא הצבא כן יתרום לי|מבחינה חברתית| אם יהיו שם חבר'ה טובים אז אחלה ואני אוכל להעביר את השלוש שנים האלה בכייף אבל מה אם זה לא יהיה ככה?..אז זה לא יהיה סתם בזבוז להיות ג'ובניק ולשבת שלוש שנים מול המחשב ולחזור הביתה כולם היום?..זה סתם בזבוז אז מה עושים?....הצו שלי הוא ל7/11 בבאר שבע

liorvol

New member
ניסיון לענות...

1) אתה יכול למשוך את זה עד מתי שאתה רוצה. גם צו אדום הוא לא באמת משמעותי. הכי חשוב זה שאם אתה רוצה ללכת בכיוון של יציאה על מצפון, תשלח את המכתב מצפון שלך בהקדם האפשרי. תכנס לשאלות נפוצות בפורום וגם לדוגמאות למכתב באזור ה"מאמרים". 2) בשביל להצהיר אתה צריך גם להכין מכתב לשר הביטחון עם העתק ללשכת הגיוס ומנהל הגיוס, ואתה גם צריך לעשות הצהרה רשמית אצל עו"ד או רשם בית משפט. בתכל'ס זה רק לגשת לבית משפט, לשלם 40 ש"ח ולחתום שאתה אכן פציפיסט ושאתה אומר את האמת. תכנס לאתר פרופיל חדש www.newprofile.org בשביל פרטים נוספים. אתה בא לוועדת מצפון במטרה לקבל פטור מהצבא, לא יותר ולא פחות. כל גישה של "אני יכול לשרת אבל בלי נשק" או "אני יכול להיות עם מדים בבית-חולים" או שלא תעזור לך בכלל, או שתפגע בך לאחר מכן (לצאת מאוחר יותר על קב"ן). אני חושב שהכי חשוב שתשב עם עצמך ותחליט מה אתה רוצה לעשות בקשר לצבא. אם אתה בוחר שאתה כן רוצה לשרת (שירות צבאי, לא אזרחי) אז וועדת מצפון זה לא הכתובת בשבילך. 3) תלוי מאוד. לבנים בעיקרון קשה יותר להשתחרר, אבל בסופו של דבר כל אחד משתחרר בדרך זו או אחרת. לפעמים הוועדה מאירה פנים (יותר מדי, במקרה שלי) ולפעמים היא דוחה אותך על שטויות. כשתגיע לשלב הזה (עוד שנה, אולי) אז תהיה בקשר איתי ועם אחרים פה שיעזרו לך. 4) אלא אם יש לך הרבה קשרים ופרוטקציות, הסיכוי ש"תעביר את ה3 שנים האלה בכיף" או באמת נמוך. אבל בכלל, אם אתה פציפיסט אתה מן הסתם חושב יותר על העמדה שלך כלפי אלימות הצבא ופחות על "כיף".

Mיקי_

New member
בהמשך לתשובתו של ליאור

1) אין כל קשר לאי התייצבות בצו ראשון במועד שנקבע לך, לבין הגעה לבסוף לוועדת מצפון. כמו שליאור המליץ לך אני ממליצה לך לקרוא את השאלות הנפוצות בפורום על מנת להבין יותר טוב כיצד ההליך הצבאי בנושא סרבנות מצפונית פועל. 2) ההצהרה שלך היא בכתב, זה הוא מכתב המצפון שלך. בנוסף לתצהיר חתום ע"י עו"ד / שופט. אתה מצהיר בו לפני שר הביטחון, ראש לשכת הגיוס וראש מנהל הגיוס, שהם הגורמים האחראיים על גיוסך כחייל לצבא. בפועל אתה יכול להצהיר גם בצו הראשון (ללא כל קשר למכתב) מול הגורמים שקולטים אותך שם בראיון האישי, וכמובן בפועל אתה חוזר ומצהיר את ההצהרה שלך מול וועדת מצפון, אם תגיע אליה, אשר מוסמכת לדון בעניינך. לגבי זמן? זה פרסונלי ופרטני ומשתנה מאדם לאדם, אין זמן קבוע. הכל תלוי במסלול שתעבור. כמו כן אין כל קשר בין שירות לאומי לבין יציאה מהצבא, אתה לא מחוייבת לעשות שירות לאומי, בכל נושא, אם יצאת מהצבא, שירות לאומי הוא התנדבות. זה כמובן מבורך ונפלא אם תתנדב לשירות לאומי, אך קבלתך לשירות לאומי בכל נושא שהוא איננה מיידית בעת הפטור מהצבא. זהו מסלול אזרחי נפרד שיש להתקבל אליו על מנת להתנדב בו. כך שלא מומלץ לצאת בהצהרות על "מיקומי שירות לאומי", כיוון שקיימים מעט מאד תקנים לבני שירות, ולא בטוח שתתקבל. 3)עד כמה קשה להשתחרר? זה תהליך ארוך. הקושי תלוי בחוזק הנפשי ובאסטריביות שלך. וברצונך באמת לצאת על מצפון. 4) צבא ככור היתוך הוא תיאוריה ידועה. אבל אם באמת שיקולים מוסריים עומדים בפנייך, אף כור היתוך או "מקדם עבודה פרסונלי", לא אמור להשפיע עלייך. יש מספיק מסגרות אחרות, מוסריות ושפויות יותר, לרכוש בהן חברים וניסיון חיים. בזבוז זמן, הוא לא שיקול מוסרי אלא שיקול פרסונלי בלבד, על טיעונים מסוג זה הצבא מסווג אנשים כ"סלקטיביים", כך שאני מליצה לך להחליט קודם כל מה דעתך בעניין לפני שתתחיל לפעול, שלא תיפול על שיקולי סלקטיביות גרידא.
ואתה מוזמן להשתמש בשירותי הפורום.

למעלה