עזרה?

Walk On Water

New member
עזרה?

ראשית, למי שלא יודע- שמי הילה, מגלבוע. אני מדריכה ד'. יש לי בערך 25 חניכים, מתוכם כרגע רק חצי פעילים. (היכונו לחפירה D: ) עד עכשיו היו 4 פעולות, שמתוכם רק את הראשונה הצלחתי להעביר כמו שצריך.. הספקנו כל מה שתכננו ואפילו חזרנו הביתה בהרגשה טובה (אני יודעת שההרגשה שלי היא לא הדבר הכי חשוב בעניין ההדרכה, אבל זה בהחלט מוסיף.) מאז לא הצלחנו להעביר שוווווווווום פעולה כמו שצריך. קודם כל, כשחניכים מגיעים לפעולה לוקח לנו לפחות רבע שעה להשתיק אותם, אחרי שאנחנו סוף סוף מצליחים להשתיק אותם ומתחילים לדבר(הודעות, מה יהיה בפעולה וכו'..), פורץ איזה ריב ואז יוצא שאחת מאיתנו(אנחנו 2 מדריכות, שתינו התחלנו השנה) מתעסקת עם הילדים שמעורבים בריב, יוצאת החוצה.. מדברת איתם ובנתיים השנייה נשארת בפנים להתמודד עם ה-15 חניכים מלאי המרץ שלנו |: אין לי מושג מה לעשות. שלשום הייתה הפעולה הכי זוועתית. באיזשהו שלב אפילו פיזרנו את הילדים. ילדה אחת חזרה בוכה הביתה, 2 אחרים הרביצו אחד לשני וילד שלישי זרק בלוני מים על כל האחרים. אני באאאאאאאאמת אוהבת את הילדים האלה, כל אחד ואחד מהם(לבד
) מקסים. וכשאנחנו משחקים איתם הולך ממש בסדר.. הם נהנים ואנחנו נהנות.. אבל כשרוצים לעשות להם בפעולה קצת יותר מכדורגל/פוטבול/שבויים וכל מיני כאלה, הם פשוט מאבדים עניין. הבנים בעיקר, ואז אני רודפת אחריהם, והבנות יושבות בצד משועממות.. מה מה מה מה מהההה אני יכולה לעשות?! נמאס לי לחזור עם חרא של הרגשה מהפעולות. נמאס לי לראות אותם מאוכזבים כשכל מה שעושים בפעולה זה רק לשחק בכדור. תעזרו לי

אופיר ס

New member
אוקי...

אז דבר ראשון- ההרגשה שלך בסוף הפעולה מאוד מאוד חשובה! ואני בהחלט מכירה את ההרגשה שהלך חרא, ואני יכולה להגיד לך שהדרכה היא מאוד קשה, אבל אני מבטיחה לך שיהיו גם פעמים שבהם תחזרי הביתה ותגידי לעצמך "היה טוב...", אם לא השנה, אז שנה הבאה... יש לכם תקנון לקבוצה? אם כן, מצוין ואם לא, לעשות ומהר... תעשו את התקנון ביחד עם החניכים ותחליטו על שיטת טיפול במקרה שלא עומדים בתקנון... אני שנה שעברה עשיתי שהערה ראשונה- היא רק הערה, הערה שניה- יוצאים מהפעולה ל-5 דקות, והערה שלישית, הולכים מהפעולה של אותו יום... נכון, זה קצת כמו בית ספר, אבל תסבירו להם שאם הם לא ילכו מכות ויפריעו, לא יהיה לכם שום צורך לכעוס ולעשות את זה. לדעתי בשיחה שלכם איתם תבקשו גם מהמד"ב שלכם להיות נוכח כדי שהם ישתקו ויקשיבו. בקשר לפעולות עצמם- תכינו פעולות עם הרבה מרץ, אבל לא סתם כדורגל... תשכללו את הכדורגל או כל משחק אחר ותנסו להפוך אותו למתודה... כל פעולה תשתדלו להתחיל עם משחק עם המון מרץ, ואז, אחרי שהם פורקים את האנרגיה, תחזרו למשחקים רגילים... חוץ מזה, תבקשו עזרה מהמד"ב/ גרעינר/ מש"צ... אני בטוחה שהם ישמחו לעזור. בהצלחה... ואל תתייאשי. יהיה טוב...

spraizler

New member
תפצלו את ה25 ל2 קבוצות

ותביאו את כולם לפעילות, זה לא כזה קשה. עכשיו לא קראתי הכל כי אני אחרי יום עמוס אבל רפרפתי.. בעיקרון צריך להציב גבולות- תקנון או חוקים. עליהם הם יענשו אם יעברו. כמו כן צריך לערב את ההורים שהם ידברו עם הילדים הבעייתיים. אחר כך הם קטנים, צריך לדאוג שכל הזמן הם יהיו עסוקים במשהו, אסור רגע אחד של שקט כי אז הם מדברים ומפריעים.

Walk On Water

New member
להציב תקנון?

לא עדיף לתת להם לכתוב משהו? למרות שכשניסינו להעביר פעולה בנושא הזה לא הלך טוב במיוחד |:

spraizler

New member
אמרתי להציב גבולות

תשתדלו לעשות את זה איתם אבל אם זה לא יעבוד תציבו להם

amir oshri

New member
גם אצלי זה בדיוק אותו דבר..

אנחנו לא יכולים לפצל כי כבר יש 3 קבוצות בשכבה אז כנראה מוסיפים לנו עוד מדריך..

foofi

New member
אממ טוב.

האמת אני לא ממש יודעת מה עושים בקבוצות גדולות כאלה. [אצלנו קבוצה גדולה זה 10 ילדים] בכל מקרה אני יכולה להציע כמה דברים שאולי יעזרו-
במקום להתחיל פעולה בדיבורים אפשר גם להתחיל ישר במשחק- משהו עם מרץ, שיעסיק את כולם.
אם יש בעיה של חניכים מסוימים אחד עם השני אפשר לנסות לשים אותם במשחקים של שתי קבוצות בקבוצות שונות.
כתיבת תקנון וחוקים זה משהו שיכול לעזור. אולי גם תיאום ציפיות. אם לא הולך אישי- אז קבוצתי. להגיע להסכמה מה הולך להיות. כיתה ד' זה נשמע כיתה מאוד קלה אבל בעצם זה די קשה- גם כי הם רק מגיעים לקבוצה. גם כי הם לא יודעים איך הולכת פעולה. גם כי הם לא יודעים מה מצפים מהם, או מה הם מצפים ממה שיהיה. וגם זה קשה מאוד למדריכים למצוא פעילויות שהם גם מעבר למשחקים אלא שמעבירים משהו. בכל מקרה- לא להתייאש! גם אם זה נראה כאילו המשחקים לא מעבירים ואתם סתם גננות זה לא תמיד נכון. יכול להיות שהקבוצה לא הכי מגובשת - וזה עוזר מאוד. יכול להיות שהחניכים לומדים בעזרתם להסתדר אחד עם השני. וחוץ מזה משחקים יכולים להעביר גם דברים [במסר סמוי כמובן
] וכל משפט קטן יכול לשנות את דרך הסתכלות של החניכים
מותר להוציא חניכים מפעולה אם זה מפריע. מותר לתת עונשים - כמה שפחות, אבל מותר! ודרך אגב- ברור שזה חשוב מה שאת מרגישה! זה הכי חשוב. הכי חשוב שאת מרגישה טוב עם עצמך ומה שאת עושה. וההרגשה הממצה של להיות שמח אחרי פעולה זה חיוני ביותר
בהצלחה!
אפרת

Walk On Water

New member
חמודה D:

תודה.. נתתם עצות ממש טובות. ננסה לעשות משהו עם זה בפעולה הבאה, תצפו לדיווח

foofi

New member
היי!../images/Emo2.gif

אבל למה בקול?!
סתםסתם. אתם מבהילים את הילדה מה.

foofi

New member
דרך אגב-

החתימה שלך הדביקה אותי וכל היום אני שרה אותה עכשיו
.

foofi

New member
אבל לא הרבה אנשים מכירים אותו../images/Emo3.gif

את אוהבת אביב?

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאת השיר שבחתימתך?

אני מכירה!
וגם כל מי שיש לו את עם הזמן.. או שהשמיעו לו.. או שמקרה הוריד..

למעלה