עזרה...

girls3

New member
עזרה...

אני צריכה מתכון של בטטה בתנור...! אני מקווה שתעזרו לי בהקדם האפשרי , תודה!!!

bigjack

New member
מאד פשוט

לפרוס את הבטטות לפרוסות בעובי 1 סמ' לערבב בקערה עם שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, וטימין ולהשהות במקרר לשעה לסדר בתבנית אפייה כמו שורת קלפים אחד אחרי השני על נייר אפייה לאפות על חום של 200 מעלות כשעה (לבדוק מידי פעם) אפשר לכסות בנייר אלומיניום לחצי שעה הראשונה אם לא אוהבים שרוף מידי. מוכן כשהבטטות שחומות מעט ורכות מספיק לאכילה

מסכימה עם צחי

פשוט פשוט אבל טעים לאללה. עוד רעיון פשוטפשוט: בטטות, תפ"א- פרוסים לפרוסות עבות בצל פרוס לפרוסות דקות יותר לערבב הכל בתבנית פיירקס עם שמן זית בנדיבות, פפריקה, מלח ושן שום אחת כתושה. לאפות עד שמתרכך..טעים לאללה.

girls3

New member
שאלה....

האם במהלך אפית הבטטות בתנור יש צורך לערבב אותם?

bigjack

New member
אפשר להבריש אותם במהלך האפייה

עם הנוזלים מתחתית התבנית, אני לא עושה את זה

girls3

New member
תודה, אבל שאלתי....

האם במהלך אפית הבטטות בתנור יש צורך לערבב אותם?

pirge

New member
בטטה בתנור

בטטה מתוקה בתנור 5 בטטות שטופות. לא קלופות. לא קטומות. חתוכות לפרוסות עגולות. 3 כפות גדושות אבקת מרק בצל 4 כפות סוכר חום 6 כפות שמן זית כף חומץ מערבבים היטב עד שהבטטות סופגות את הרטבים. מניחים בתבנית משומנת - בשכבה אחת יוצקים את הרוטב שנשאר מעל הבטטות אופים בחום גבוה כ-40 דקות לבדוק אחרי 30 דקות, אם הבטטה אדומה ורכה, אפשר לסגור את התנור, אם לא, להשאיר עוד 10 דקות ולבדוק שוב. ניסיתי עם אבקת מרק פטריות, כי זה מה היה בבית, יצא טעים וקיבל מחמאות מבני ביתי. אפשר להוסיף קורט קינמון ולהכין מכל ריבה ביתית-אפילו עם חתיכות. או עם סילאן. אפשר להוסיף גם רוטב סויה סיני מתוק וגם שקדים חצויים.

למעלה