עזרה

עזרה

היינו חברים מאוד טובים. רבנו על שטות(אבל ממש שטות), ולאחר כמה ימים שלא דיברנו, החלטתי לעשות "סולחה", טילפנתי אליו(כמה פעמים), אבל הוא לא ענה, שלחתי SMS והוא בחר להמשיך להתעלם... כל החג נהרס לי בגלל זה, חבר מאוד טוב, נהפך פתאום לזר/שונא שלי רק בגלל ויכוח קטן קצר ומאוד דבילי... אני לא יודע מה לעשות... מה שכן, יהיה לי קשה להתמודד עם זה במידה והקשר שלנו יתנתק.... אני חייב עצות מה לעשות! חבר אחר אמר לי שזה קורה לחברים הכי טובים, שהם רבים ומנתקים קשר בגלל שטויות ושלפעמים אחרי תקופה מסויימת הם חוזרים לדבר.. הוא גם אמר לי שאולי הוא צריך "זמן"... ואני לא מבין את זה, למה הוא צריך זמן?!?!? זה לא שאני חברה שלו או משהו... כואב לי שחבר שאני מוכן לעשות הכל בשבילו, לא מתייחס אלי בכלל....

זמן

אם כעס עליך אולי הוא צריך זמן להרגע ולהיות בפרטיות עם עצמו, ואחר-כך תפנה אליו. יתכן גם שתוכל להרגיעו בלי לחכות זמן. נסה להיות עדין ונעים אתו ולא להלחיצו, לא לפנות יותר מדי ואם אתם חברים טובים זה יפתר.

תגובה

צריך להרגיש את זה. אם יש ביניכם קשר קרוב כדאי שלא תפסיקו אלא תשמור עליו. אם אתה מרגיש שהוא כועס ולא רוצה לדבר אתך עכשו, תוכל להחליט אם לפיסו עכשו או לחכות תקופת זמן, שאתה חושב שבה היה לוקח לך להרגע מכעס, בשלוב ידע על מה שקרה ביניכם וכמה יכול להכעיס אדם עם אופי כשלו. נסה לחשוב גם למה כעס ואיך תוכל לפיסו במלים עדינות ונעימות. נסה להיות עדין ונעים.

העניין הוא שגם אני נפגעתי

ממנו, כי הוא זה שגרר את כל העניין מההתחלה לריב.... אז אני רוצה ללכת ולהתפייס איתו, אבל עם זאת אני רוצה לדבר איתו על מה שהיה (מבלי להגרר שוב לריב), איך לעשות זאת?

עצה

אם הריב על שטות, בודאי קל לפתור אותה. חשוב איך לפתור את הבעיה שהפריעה לכם בריב, ונסה לדון בפתרון באופן הגיוני עם החבר. אם אמרת מלים רעות כמו גנאי וקללות, נסה לסתור אותן באמירות הפוכות לחבר. אמור לו כמה מלות הגנאי שאמרת לא נכונות, וכמה לא כדאי שהקללות יתגשמו.

למעלה