עזרה

• פותח הנושא qqkk
  • פורסם בתאריך

qqkk

New member
עזרה

תביאו לי מדיטציה שמוציאה אנרגיות שליליות ומכניסה חיוביות תודה לכל העוזרים

jongler

New member
קודם כל תוציא את כל השטויות שהכניסו

לך לראש. יש כמה טכניקות בחתימה שלי שעשויות לעזור, ממליץ על חושך. בהצלחה

alissa

New member
למה דווקא על חושך?

ומה לגבי מממממ אלה שלא מסתדרים עם חושך כל טוב?

barak001

New member
מפחדת מהחושך?

נזכרתי עכשיו במדיטציית הג'וקים

alissa

New member
ברק, למה אתה מלשין?../images/Emo22.gif

החושך מביא איתו ג'וקים ועוד דברים חסרי פשר.
במה ישיבה בחדר מואר עם עיניים עצומות שונה מישיבה בחושך?

קמהדנו

New member
חושך הוא היעדר אור

מכיוון שכך, בחדר מואר ועיניים עצומות, החושך הוא חלקי ביותר, כי אור חודר דרך ה.. נו איך קוראים להם? אפילו אם מכסים את הפנים בידיים, אין ממש חושך, אלא אם כן ממש מתאמצים תחשבי על זה כך - כאשר העיניים שלך "רואות" משהו בחוץ, אפילו כאשר הן עצומות וקולטות קצת אור, את נמשכת בכיוון. נגיד, את קוראת עכשיו מילים מהמסך, האנרגיה שלך פונה החוצה בחושך הדבר הזה נעצר אין לאן לברוח או לשוטט, כי.. אין

alissa

New member
נכון. לחושך אין למעשה

קיום בפני עצמו כיוון שהוא העדר של משהו (של אור). אושו אומר שאינך יכול להתמודד עם החושך ישירות ואם ברצונך לעשות משהו לחושך עליך לגשת לאור קודם. (חבל שהוא לא אמר משהו על ג'וקים). כמובן שהוא השתמש בזה כאלגוריה למצבי עירות ובורות. אני אמתין קצת שיתקרר מספיק עד שהג'וקים יעברו למדוט בחורים שלהם
. חן חן על התייחסותך הממלכתית

barak001

New member
זה שונה

מדיטציית חושך אמורה להיעשות בחושך מוחלט, ולכן אין קלט לחוש הראייה. ניתוק חוש הראייה והשמיעה יחד יוצרים אפקט מסויים (פחות קלט, משמע פחות עיבוד ובאופן כללי האטה של התהליכים המנטליים). מעבר לזה, יש גם תיאורייה אנרגטית לנושא, שגורמת לפעולה גם להיות שונה חוייתית. לדרול היו פה תיאורים מעניינים של פיתוח גוף חושך...(אם תעשי חיפוש בטח תמצאי)

alissa

New member
אויש. קיוויתי שלא תגיד את זה ../images/Emo13.gif

המוארים האלה..אי אפשר עליהם.

הבעיה היא כזו:

אם מביאים למישהו טכניקה שתוציא אנרגיות שליליות ותכניס חיוביות, מה יקרה לשאר העולם? אולי תביאו לו טכניקה שתעזור לו להמיר אנרגיות שליליות לחיוביות? שתי קילו, חמודה, מחר כבר לא יהיה!

dharmax

New member
->

א. אני ממליץ להתרחק מרשימת הטכניקות שהפנו אותך אליה. אני מוצא את הטכניקות, ההדרכות הקשורות וההקשר בכללו לא ראוי, מזיק, שקרי, מגמתי ומטעה. ב. אני חושב שכדאי קודם להתנער (לפחות בינתיים) מכל מיני מושגים מופשטים מדי, כמו אנרגיות, או חיובי ושלילי. ג. במקום זאת, נסה להבין איפה הבעיה. ד. דבר שעשוי לעזור להבין - זה יצירת תנאים התומכים בהבנה-נכונה. ה. כמה תנאים כאלה: כנות-פנימית עזה; שקט - חיצוני ופנימי; חברה-טובה של אנשים חכמים ומאוזנים; פסק זמן; שעות נכונות של שינה וערות; בריאות פיסיולוגית סבירה ועוד... ו. פשוט שב וחשוב מה מציק לך, בלי להתיימר להבין את הכל. אבל לנסות בכנות. ז. שוב לגבי כנות - נסה לפתח כנות מושלמת: בלי שקרים לבנים, בלי סילופים, בלי רעש - לא כלפי עצמך ולא כלפי אחרים. קשה...אבל שווה יותר מהרבה מאוד טכניקות. ברכות רבות

jongler

New member
גם לך הייתי ממליץ על חושך

היא מסתדרת מצויין עם טכניקות התבוננות לרבות ויפסאנה. "המממ" אם אינני טועה הינה טכניקה בודהיסטית כך שגם היא עשויה להיכלל בצד ימין של רשימת ה"מותר" וה"אסור" של דרמקס. רק טוב

dharmax

New member
->

אני מאוד שמח שאתה ממליץ לי על טכניקות, אבל אני רק מדגיש ושב ומדגיש עבור אחרים שעשוים לקרוא את המלצותיך, ש*אני* ממליץ להתעלם מהן באדיקות. ברכות

jongler

New member
הו דרמקס הו דרמקס הו דרמקס

מצטער שאני לא לובש כותנת צהובה / כתומה, מצטער שאין אני נחשב לבודהיסט ממסורת מקובלת, מצטער שאני לא מחשיב עצמי כיוגיסט, מצטער אני לפניך שאני מצטייר כמאחז עיניים כושל שדמיונות אחזו את רוחו, מצטער אני על שאני מהווה איום על בועתך. רק טוב

barak001

New member
המממ

נדמה לי שזו גרסא של נבדהרמה, שהיא אמורה להיות מדיטציה של בודהיזם טיבטי. לא הצלחתי עדיין להבין את מנגנון הפסילה של דהרמקס...

קמהדנו

New member
הממממממממממממ אמממממממממ

הא לך עוד דבר שאתה יכול לוותר על לנסות להבין אותו בהגיונך הדואלי

barak001

New member
../images/Emo9.gif

דוקא לתופעה הזאת אמור להיות הסבר הגיוני...

למעלה