עזרה

• פותח הנושא qqkk
  • פורסם בתאריך

barak001

New member
קשורה כי

מכניסים לאדם חדש אמונות שליליות לגבי דרכים רוחניות מסויימות, שאולי מתאימות לו יותר מויפסאנה. אצלי כך קרה (להבדיל...), בגלל איש מ"ט. אתה פתחת את הדיון, אל תאשים אותי

קמהדנו

New member
כלומר

אתה חב לאנשי המט את היותך היום איפה שאתה היום! תשלח להם ברכת ראש שנה מהודרת, אולי?
מצד אחד מכניסים לאדם חדש אמונות שליליות, מצד שני אמונות חיוביות. אומרים לו תשים לב לנשימה, לא לא.. תשב בחושך.. לא לא.. בודהה.. לא לא.. אושו בן-פונה... בסופו של דבר זאת האחריות האישית שלו לזרוק את כל השטויות שהאכילו אותו
היה פעם איש זקן ברחוב שהיה מחלק סוכריות. תמיד אמרו שאסור לקחת ממתקים מזרים ברחוב, אבל הוא היה שכן, וממנו מותר היה. עד שיום אחד הוא מת, והבית הועד להריסה, וגם גדעו שני עצים עצומי מימדים שעמדו בכניסה לחצר, והיה כואב ועצוב
בחזרה אליך
אם לא אותך, את מי אאשים?
השאלה שלי היתה ליתר דיוק - איך מודל הפסילות של דהרמקס קשור אליך? ואתה זורק אותי לאנשים אחרים וזמנים עברו...

barak001

New member
חח

איפה אני היום? בערך באותו מקום שהייתי אז, אבל עם אישיות מזוייפת יותר מפותחת, תסכול רוחני הולך וגדל, ואולי קצת יותר מאושר (אבל רק קצת) :) טוב, בכנות, איך מודל הפסילות של דהרמקס קשור אליי? קודם כל, ההגיון הדואלי שלי לא מוכן לקבל את חוסר הודאות שנובע מהאלגוריתם המשונה שדהרמקס משתמש בו. שנית, האגו הרוחני שלי לא מוכן שירדו על אושו בן-פונה. רגע, הפורום עובר עכשיו לדפי מחשבות של ביירון קייטי? :) היא באמת קופחה פה, פרט לויגורו שמדי פעם עושה עמה חסד. בכל מקרה, תודה על חשיפת הכוונות הנסתרות שלי, ומדוע חשוב לך להוכיח לי זאת?

קמהדנו

New member
הלורד ביירון

ביירון קייטי, זה איש או אישה? תפתח שרשור עליה ונראה מה יילד יום לא חשוב לי להוכיח כלום. אני רק מקבל אחוזים מכל הודעה שנכתבת כאן מ
ואתה כמו יהודי טוב, מחזיר בשאלה?

barak001

New member
ביירון קייטי

היא ים של מודעות אני לא כל כך מכיר את ה"עבודה" (אני רק יודע שזה לא מיועד לעצלנים... :))

alissa

New member
אפרופו קיטי ביירון

והעבודה. נתקלתי באיזושהיא בעיה עם "העבודה". העבודה היא למעשה סוג של חקירה במהלכה על החוקר לעמוד על אמיתות הבעיה או הקונפליקט בנושא אותו הוא מעוניין לחקור. השאלה הנשאלת בחקירה היא : "האם זו האמת"? מבחינתי התשובה היא כן. כי אם לא, מה אני צריכה את החקירה הזו מראש? לא פוסלת את השיטה, אבל אני חושבת שקשה מאוד להגיע להבנה ללא הדרכה. קל מאוד להסתבך איתה.

alissa

New member
מסכימה חלקית

מושגים מופשטים אכן עשויים לבלבל מחפשים בתחילת דרכם ובייחוד את אלה שמחפשים פתרון לבעיה ספציפית. אני לא יודעת מה לגבי מדיטציית חושך, אבל לא הייתי ממהרת ומסמנת את הטכניקה כמסוכנת ומגמתית, בין היתר בגלל שלא ניסיתי אותה (עדיין לא, מחכה שיגמרו הג'וקים
). כנות פנימית עזה הנובעת מרצון כן להבין, היא כלי רב עוצמה אבל על מנת לפתח כנות ברמה כזו דרוש תרגול רוחני ומדיטציה היא (מנסיוני) הכלי היעיל ביותר המספק את האומץ והנכונות הדרושה להתעמת עם קונפליקטים, פחדים ושקרים שאנו מספרים לעצמנו. קשה מאוד להתבונן פנימה בכנות עם כל הרעש הסביב. זה כמו לנסות לצוד דגים כשהים סוער. הכנות עליה אתה מדבר דרמקס, היא תוצר של תרגול רוחני. ואני חושבת שהסיבה שג'ונגלר (ויתקן אותי אם אני טועה) הפנה את qqff לטכניקות מדיטציה, היא לעזור לו קודם לראות את הדגים.

dharmax

New member
->

1. אני חושב שהטכניקה - לכשלעצמה - אינה מגמתית או מסוכנת; הפורום בו היא נמצאת והמובילים שלו הם כן, כי הם רחוקים בעיני עד מאוד מרוחניות אמיתית. הטכניקה היא פשוט לא טכניקת מדיטציה, אלא אם מרחיבים מאוד את ההגדרה של מדיטציה וכוללים גם מקלחת חמה כמדיטציה. 2. הכנות צריכה להיות בהתחלה, להשתפר עם ההליכה בדרך (לא רק עם התרגול הקונקרטי) והשלמות המוחלטת שלה היא הארה - פשוטו כמשמעו. זו נקודה, שלעניות דעתי כדאי שתעמלי להפנים. 3. לגבי קשה או לא קשה - אם מישהו מחפש דברים קלים בלבד, לדעתי הוא איננו בשל לדרך רוחנית. ברכות

אינקה

New member
אל תתרגש ממנו

הוא הרי לא מקשיב לך באמת, רק מזין את הפתלוגיה שלו דרכך.

למעלה