עזרה

yaniv18681

New member
עזרה

שלום רב ! הנני בן 25 אני נרשמתי למדעי המחשב במכללה ואני מת מפחד האם אני יצליח בלימודים האלו (עשיתי בתיכון מתמטיקה 4 יח") ,אני צריך שמישהו ירגיע אותי ויאמר לי שאם משקיעים בסוף עוברים את הכל .. האם זה ככה או באמת שבמחשבים או שיש לך או שאין לך (מבחינת כל הלוגיקה שזה מצריך )?? אני ממש חושש מאחר ואני כבר לא בן 22-23 שיכול לשנות כיוון בלי לחשוב פעמיים .. תודה

aroosa

New member
חולוניה

שמעתי שהרמה שם ממש עלתה והמקום קיבל שם. בעיקר במדעי המחשב. חבר שלי גם מתחיל השנה והוא עשה קורס קיץ עכשיו בשביל קצת לחוש את הלימודים וראיתי שהרמה שם לא יורדת מאוניברסיטאות אחרות...

vesic

New member
הרמה שם די ירודה. ניסו לשפר, אבל זה

לא ממש הולך. קח לדוגמא את זה שהם המקום היחיד עלי אדמות שמתעקש ללמד מבוא למדעי המחשב בשפת פסקל, כאשר כמעט כל המוסדות עברו ממזמן לסי ולג'אווה. וזו רק דוגמא...

vinney

Well-known member
זה לא מה שאומר שהרמה ירודה

אין שום הבדל משמעותי בין C לפסקל, וגם כשמלמדים את זה בJAVA, בד"כ לא נכנסים לעומק נושא הOOP, אז גם זה לא משנה הרבה. שינוי לC וJAVA נעשה משיקולי נוחות (כלים עדכניים יותר, ספרים חדשים יותר) ופופוליזם (שפות שגם משמשות בתעשיה), אבל מבחינת תכנים - אין שום בעיה להעביר את הקורס הזה גם בפסקל.

vesic

New member
זו רק נקודה אחת ואני לא מסכימה

עדכניות היא דבר חשוב בלימודי מדמ"ח. התכנית שם אינה מעודכנת אף ביחס לזו שבאוניברסיטאות, אשר פחות טורחות לעדכן תכניות לימודים, בהשוואה למכללות. ואם הוזכר כבר OOP, הרי שהנושא נלמד ברמה חובבנית להחריד וזו כן סיבה לדאגה. רמת הסגל שם אינה מזהירה בלשון המעטה, יש הרבה חיפופים ולא רק במתמטיקות... בקיצור, אם יש לך אפשרות לבחור במוסד אחר, אולי עדיף. אני מדברת מניסיון וידע, לצערי.

ron369

New member
אולי תכתבי נושא אחד ספציפי,

כדי שמישהו יוכל להתייחס, ולהסביר לך כמה שאת טועה? בהחלט, הקורס של OOP מיושן, ובהחלט שמעתי שמועות על נסיונות להחליפו. חוץ מזה, זה שלא לומדים בו C++ לא אומר דבר על היותו של הקורס לא מספיק. C++ אפשר ללמוד במקומות אחרים, למשל, בקורס על C++...

דודהלי

New member
עדכנות חשובה למתכנת, לא למדען...

בלימודי תכנות חשוב להיות עדכני. כך שלמשל בלימודי הנדסאי תוכנה, חשוב ללמוד את השפות העדכניות. בלימודי מדעי המחשב, שזה -מ-ד-ע-, חשוב ללמוד את העקרונות. בעקרון, בשביל קורס מבוא לתכנות לתלמידי מדעים, זה לא משנה אפילו אם לומדים שפה שהמרצה המציא לצורך הקורס ויש בה את המבנים הלוגיים הבסיסיים (פונקציות, לולאות, תנאים וכד').

vesic

New member
נכון באופן תיאורטי בלבד, בשטח - לא

ממש. לא הרבה מעסיקים יחשבו כמוך... אבל נעזוב את זה. אני מאחלת באמת הצלחה לסטודנט מחולון ואם ישקיע וילמד גם מעבר, יצליח.

דודהלי

New member
לא מעסיקים לפי מה שלמדת במבוא

גם מי שלומד שפה הכי מתקדמת בקורס "מבוא לתכנות" לא יודע שום דבר בשביל לתכנת "באמת". אף אחד לא יעסיק מישהו שכל הידע שלו בתכנות הוא קורס מבוא למדמ"ח, (אולי בתור טסטר. אפילו לא QC). מה שישנה זה מה הוא למד מאוחר יותר, בשנים ב' ג' ד'.

vesic

New member
תרגיע... אתה בכלל מתייחס לאו"פ ואני

דיברתי על המכון בחולון. אין מקום לנימה התוקפנית של דבריך, מה גם ו"העובדות" שלך מתייחסות לאו"פ, מוסד שיש לו הערכה רבה בתחום מדעי המחשב ובצדק. בכל מקרה, אני יודעת היטב על מה אני מדברת בקשר לרמה בחולון, אבל לא פה המקום להסביר על מה אני מבססת את טיעוני (והם, לצערי, מבוססים). בכל מקרה, בהצלחה לסטודנט החדש.

ron369

New member
LOL

סליחה
ראיתי אצל ויני "OOP", ובטעות הבנתי שמדובר על האופ'

vinney

Well-known member
אתה כולה בן 25

לא 50, הבדל של שנתיים זה לא מה שיפריע לך לשנות כיוון בלי לחשוב פעמיים
קודם כל תרגע, תתחיל ללמוד, בראש פתוח ובלי לחץ. תראה איך הולך, תעשה חישוב מחדש עוד שנה. לא צריך מתמטיקה תיכונית בשביל הלימודים האלה, יתחילו איתך לעבור על הכל מחדש. כל עוד אתה זוכר מה זה פלוס ומה זה מינוס - אתה בסדר.

yaniv18681

New member
תודה על תגובתך,אך

האם במחשבים או שיש לך או שאין לך (מבחינת כל הלוגיקה שזה מצריך )?? תודה

vinney

Well-known member
לא

כמו שזה לא כך בשום מקצוע אחר. אם יש לך, ואתה אוהב את זה, ואתה משקיע - תהיה טוב ותרוויח בהתאם. אם לא - תהיה בינוני, כמו הרוב.

למעלה