עזרה...

T r i v i n

New member
איפה ההוכחות? להגיד גם אני יכול...

חוץ מזה נגיד אפילו שדינוזאורים היו קיימים לפני מאות שנים(למרות שזה ממש לא סביר) זאת אומרת שהם התקיימו גם בתקופת התנ"ך... אז למה הם לא מוזכרים בתנ"ך?

T r i v i n

New member
סדר גמור...

אם נניח שהכוונה היא באמת לדינוזאורים... אז זה לא סוטר את העובדה שדינוזאורים חיו לפני מיליוני שנים(כי אז לפי דעתי התרחשה "הבריאה") ולא מוכיח את הטענה שהדינוזאורים חיו בתקופת התנ"ך... כי אין להם שום אזכור בספר נביאים...

I S A A K

New member
הם נכחדו במבול נח

אתה יודע מתי המציאו את השם דינוזאור? במאה ה19 עד אז שמם המקורי היה דרקונים

T r i v i n

New member
איפה כתוב בתנ"ך...

...שהדינוזאורים נכחדו במבול? איזה הוכחות יש לכך?

אני לא מאמינה שאתה אשכרה

מתווכח על זה. לך לישון!

I S A A K

New member
וימח את כל היקום,גם את

התנינים הגדולים ספר בראשית=פרשת נח

T r i v i n

New member
מעניין מאוד...

אני חושב שאני אלך לקרוא את פרשת נח... אני אישית מאמין בזה שמה שכתוב בתנ"ך הוא לעתים קרובות מטפורה למה שקרה במציאות... למשל המטאור שהרג את הדינוזאורים איפה הוא נפל? ביבשה או בים?

raziel47

New member
איפה כתוב תנינים גדולים?

זה באמת מעניין אם באמת כתוב במפורשות תנינים גדולים ,אבל אני לא רואה שם וקראתי ,וחוץ מזה נוח הרי העלה את כל החיות לתיבה שלו (כולל תנינים קטנים) אז למה לא גדולים? ולמה אין מאובנים של דינוזאורים קלאסיים שלא התפתחו כבר 65 מיליון שנה, מן הסתם היו דינוזאורים בתקופה ההיא, הרי נח שלח יונה, אבל בלי להתייחס לעובדה שדחסו כמויות של אבולוציה (ואבולוציה "פופולרית" כי דינוזאורים אמנם מעניינים אבל הם לקחו חלק קטן יחסית מכלל האבולוציה עד היום) לתקופות מאוחרות ,והיו בכלל עצים נושאי פירות לפני שהדינוזאורים נכחדו? ,אם מסתכלים על זה מנקודת מבט של מישהו שרוצה להוכיח את התנ"ך ולא ממישהו שרוצה לקשר אותו למשהו שקרה בטבע זה מאוד הגיוני להגיע למסקנה כזאת, לוקחים תמונה של דינוזאור גדול ומפחיד ומחפשים דימויים של זוחלים בתנ"ך, וככה גם הוכיחו שהיו בתנ"ך חייזרים ,שלא היו בתנ"ך חייזרים ,שישו היה קיים לפני שהוא נולד, וגם פילים ורודים מאיזושהיא סיבה

I S A A K

New member
לגבי התנינים כתוב בספר בראשית

בפרשת נח כתוב את כל החיות הבהמות והעופות,שנח הכניס לתיבה,ואילו את התנינים הגדולים אין איזכור שנחנסו לתיבה ורוב מפרשי התורה מלמדים אותנו שהתנינים הגדולים נכחדו בימי המבול

raziel47

New member
אני אשכרה פתחתי תנ"ך

זה נשמע מעניין למרות שזה לא יכול להיות דינוזאורים אבל אם זה נכון אז היו חיות שנכחדו במבול וזה מעניין מספיק כדי לבדוק אם הייתה איזושהיא חיה גדולה שמתה לפני מספר שנים בלי הסבר (אבולוציוני לפחות), אבל אני לא רואה תנינים שהושארו מאחורה ,רמש לא נחשב זוחל?,וחוץ מזה מי בכלל לוקח כבר את הסיפור של נוח ברצינות? מסכנים הקנגורואים שקפצו כל הדרך מאוסטרליה לישראל ואז בחזרה.

T r i v i n

New member
יש בעיה אחת אם התיאוריה שלך...

הדינוזאורים לא יכלו להיכחד במבול משום שהמבול התרחש(אם התרחש) אחרי הופעת בני האדם... ובני האדם הופיעו הרבה אחרי שהדינוזאורים נכחדו...

I S A A K

New member
מי סיפר לך את השטויות האלה

שטויות שקרים כאלה מפיצים אך ורק חסרי שכל

T r i v i n

New member
תראה, אני לא רוצה לרדת לפסים אישיים

אבל אני חושב שאתה מהווה את ההוכחה האולטימטיבית לאבולוציה האנושית... אתה החוליה החסרה שהמדענים חיפשו מאז או מעולם...

I S A A K

New member
לא לדאוג אני לא בורח

אני כאן,והם יודעים איך למצוא אותי

raziel47

New member
זה טיפה מצחיק אני חייב להגיד

מה שאתה אומר בא בעצם להוכיח שהיו דינוזאורים בתנ"ך ולכן המאובנים שמצאנו לא סותרים אותו ,אבל אתה מסכים שכדי לקבל את הרעיון הזה צריך לשלול יחס מדעי טוטאלי והכחשה של כל מאובן שאי פעם היה קיים ,200 מיליון שנים של ברירה טבעית וכל מושג באבולוציה (וגם לצרוך קילו של אנטי-פריז בדרך) וכשמישהו מת צריך להניח שהשלד שלו יעלם כמו במשחק מחשב ,בעצם אל תיתן לי לנחש אני בטוח שגם זה כתוב בתנ"ך, וברצינות ,רק כדי להוכיח שזה לא יותר מניסיון לעוות את התורה ,איפה הפסוק?

pembencipolisi

New member
התנינים גדולים בזכות עצמם

אין סבה לטעון שאיזה איש תנ"ך ראה דינוסאור, אבל תנינים נראו. חוץ מזה: אין תנין שהוא דינוסאור , ואין דינוסאור שהוא תנין.

gdisrael

New member
אני יעשה סדר, אני רואה שהלכתם לאיבו

-ד. בספר שמות, אשר מתואר בפעם הראשונה, שה' ציווה את משה ואהרן להפוך את המטה לנחש, ולבסוף הופכים אותו ל'תנין', רש"י מפרש שזה אותו דבר. ו'תנין' זה לא שם של בעל חיים ספציפי (כפי שהשתרש כיום) אלא שם של קבוצת בעלי חיים - זוחלים. ועל כן, אשר בבראשית מוזכרים ראשי-מינים, כמו עופות, דגים, שרצים, רמשים וכו', מופיעים גם 'תנינים הגדולים'. דהיינו, זוחלים הגדולים - הגדרה ששווה להגדרת הדינוזאורים כיום. מלבד זאת, שאלתם איפה מוזכרים הדינוזאורים בתורה, אז מוזכרים גם מוזכרים. יש מדרש בגמרא, שמספרים על אמורא אחד, שהיה במקום-ישוב, ובאה חיה בגודל הר-תבור (כמובן, שזה יכול להיות סתם קיצוניות. רצו לתאר חיה מאוד מאוד גדולה) שבאה לאותו מקום-ישוב, והייתה סכנה של החרבת המקום, וכולם ברחו, עד שהאמא קראה לאותו 'ולד-מפלצתי' והוא הלך. מלבד זאת, יש מאמר בגמרא, שמדברים על 'חיה' מסויימת, שהייתה גדולה מידי, ואיך נח הכניסה אותה לתיבה (לפי הגודל המתואר בתיבה, גם פיל יכל להכנס לתיבה, אז זה אומר שמדובר על חיה מאוד מאוד גדולה) כתוב שנח קשר את התיבה לקרניים של אותה חיה גדולה ואימתנית. ואם אני לא טועה, אף מדובר על חיות שבכלל הוא לא הצליח להכניסם, ונכחדו. מעבר לכך , גם מתוארים בגמרא חיות הנקראים 'ראמים', הם חיות ענק שחיות ב'קצה' העולם, ומזדווגת אחת ל - 70 שנה, וגודלם מפלצתי ביותר. יש שם אמוראים שמספרים שראו אותם. ועל תשכחו, שחז"ל לא מיהרו לשקר, הם אנשים שהלכו עם התורה והאמונה עד סוף (עשרה הרוגי מלכות) ובתורה, כתוב מפורש 'מדבר שקר תרחק', אז אין עניין בכלל שבדו זאת מלבם. וגם אם אני לא טועה, פעם שמעתי, שמצאו ציורי מערות של אדם קדמון, שאיתו מציורים של חיה ענקית ששותה מאגם, החיה דומה מאוד לדינוזאור-הצמחוני הידוע עם הצוואר הארוך, ממש צורה זהה (שכחתי את שמו). אם אני לא טועה, אפילו ראיתי זאת בניושנל-גאוגרפיק. יש המון תיאוריות, שמדברות שהדינוזאורים חיו עד לא מזמן. ואיך מסבירים את זה, שהרי גיל המאובנים לא מאפשר זאת. לדוגמא, יש לך ציר זמן ... ----------------------------------- X Y אנחנו נמצאים ב - Y , והדינוזאורים שנמצאו הם ב - X. אז מסבירים, שמוצאים מאובנים של דינוזאורים שנכדחו בפרק זמן מסויים, או אפילו באירוע-הגלובלי שהכחיד אותם. אך אף אחד לא יכול לאשר, שאלו ה'עצמות' וה'מאובנים' האחרונים. זה שמאצאנו מאובנים שלהם לפני מאות מיליוני שנים, אין זה אומר שהם לא היו קיימים לאחר מכן - רק שהם היו קיימים אז. ויש סיבה מיוחדת, שנמצאים רק מאובנים של אז, ולזה כבר יש כל מיני סברות ותיאוריות. לא נכנס לכך, אבל לפעמים תיאור הדרקונים, של אנשים שממש ראו אותם, אף אנשים גדולים ורציונאליים, ממש דומה לתיאור הדיונזוארים, שאגב, לקיומם יש מקור - להבדיל מהפיות וכו' שעליהם דיברתם. שאגב, הפיות הם בכלל לא יצורים-גשמיים, אלא רוחניים, לא בעלי צורה גשמית, להבדיל מהדרקונים. וגם רובם נתפסו כסיפורי אגדות, ודרקונים - היו ממש מקומות שנבנו על סיפורי גבורה. ממש כמו האלים - וזו הסיבה שחושבים שבאמת היו 'אלים', פשוט כנראה הם היו אנשים מסויימים, שנתפסו כאלים, ברור שזה לא המוצא הכל, כי בכל זאת לכל אדם יש אפילו איפה של שכל-ישר. זהו בעיקרון, שכל אחד יפרש לעצמו.

pembencipolisi

New member
ישנה הגדרה מדעית לדינוסאורים

לדרקונים מן האגדות אין הגדרה מדעית.

I S A A K

New member
ישנה הגדרה מדעית

מתי הומצאה השם לדינוסאורים??? ןאיך קראו להם לפני כן??

למעלה