אני יעשה סדר, אני רואה שהלכתם לאיבו
-ד. בספר שמות, אשר מתואר בפעם הראשונה, שה' ציווה את משה ואהרן להפוך את המטה לנחש, ולבסוף הופכים אותו ל'תנין', רש"י מפרש שזה אותו דבר. ו'תנין' זה לא שם של בעל חיים ספציפי (כפי שהשתרש כיום) אלא שם של קבוצת בעלי חיים - זוחלים. ועל כן, אשר בבראשית מוזכרים ראשי-מינים, כמו עופות, דגים, שרצים, רמשים וכו', מופיעים גם 'תנינים הגדולים'. דהיינו, זוחלים הגדולים - הגדרה ששווה להגדרת הדינוזאורים כיום. מלבד זאת, שאלתם איפה מוזכרים הדינוזאורים בתורה, אז מוזכרים גם מוזכרים. יש מדרש בגמרא, שמספרים על אמורא אחד, שהיה במקום-ישוב, ובאה חיה בגודל הר-תבור (כמובן, שזה יכול להיות סתם קיצוניות. רצו לתאר חיה מאוד מאוד גדולה) שבאה לאותו מקום-ישוב, והייתה סכנה של החרבת המקום, וכולם ברחו, עד שהאמא קראה לאותו 'ולד-מפלצתי' והוא הלך. מלבד זאת, יש מאמר בגמרא, שמדברים על 'חיה' מסויימת, שהייתה גדולה מידי, ואיך נח הכניסה אותה לתיבה (לפי הגודל המתואר בתיבה, גם פיל יכל להכנס לתיבה, אז זה אומר שמדובר על חיה מאוד מאוד גדולה) כתוב שנח קשר את התיבה לקרניים של אותה חיה גדולה ואימתנית. ואם אני לא טועה, אף מדובר על חיות שבכלל הוא לא הצליח להכניסם, ונכחדו. מעבר לכך , גם מתוארים בגמרא חיות הנקראים 'ראמים', הם חיות ענק שחיות ב'קצה' העולם, ומזדווגת אחת ל - 70 שנה, וגודלם מפלצתי ביותר. יש שם אמוראים שמספרים שראו אותם. ועל תשכחו, שחז"ל לא מיהרו לשקר, הם אנשים שהלכו עם התורה והאמונה עד סוף (עשרה הרוגי מלכות) ובתורה, כתוב מפורש 'מדבר שקר תרחק', אז אין עניין בכלל שבדו זאת מלבם. וגם אם אני לא טועה, פעם שמעתי, שמצאו ציורי מערות של אדם קדמון, שאיתו מציורים של חיה ענקית ששותה מאגם, החיה דומה מאוד לדינוזאור-הצמחוני הידוע עם הצוואר הארוך, ממש צורה זהה (שכחתי את שמו). אם אני לא טועה, אפילו ראיתי זאת בניושנל-גאוגרפיק. יש המון תיאוריות, שמדברות שהדינוזאורים חיו עד לא מזמן. ואיך מסבירים את זה, שהרי גיל המאובנים לא מאפשר זאת. לדוגמא, יש לך ציר זמן ... ----------------------------------- X Y אנחנו נמצאים ב - Y , והדינוזאורים שנמצאו הם ב - X. אז מסבירים, שמוצאים מאובנים של דינוזאורים שנכדחו בפרק זמן מסויים, או אפילו באירוע-הגלובלי שהכחיד אותם. אך אף אחד לא יכול לאשר, שאלו ה'עצמות' וה'מאובנים' האחרונים. זה שמאצאנו מאובנים שלהם לפני מאות מיליוני שנים, אין זה אומר שהם לא היו קיימים לאחר מכן - רק שהם היו קיימים אז. ויש סיבה מיוחדת, שנמצאים רק מאובנים של אז, ולזה כבר יש כל מיני סברות ותיאוריות. לא נכנס לכך, אבל לפעמים תיאור הדרקונים, של אנשים שממש ראו אותם, אף אנשים גדולים ורציונאליים, ממש דומה לתיאור הדיונזוארים, שאגב, לקיומם יש מקור - להבדיל מהפיות וכו' שעליהם דיברתם. שאגב, הפיות הם בכלל לא יצורים-גשמיים, אלא רוחניים, לא בעלי צורה גשמית, להבדיל מהדרקונים. וגם רובם נתפסו כסיפורי אגדות, ודרקונים - היו ממש מקומות שנבנו על סיפורי גבורה. ממש כמו האלים - וזו הסיבה שחושבים שבאמת היו 'אלים', פשוט כנראה הם היו אנשים מסויימים, שנתפסו כאלים, ברור שזה לא המוצא הכל, כי בכל זאת לכל אדם יש אפילו איפה של שכל-ישר. זהו בעיקרון, שכל אחד יפרש לעצמו.