עזרה...

עזרה...

שלום לכולם, אני מחפשת מידע על תופעה שנקראת Anti block או בעיברית הידבקות (אדהציה). זו תופעה של הדבקות של שני לוחות או משטחים חלקים כגון זכוכית או לוחות גלוס מפלסטיק (פולימרים). אני מחפשת דרך למדוד את חוזק ההיצמדות של הלוחות או חוזק ההידבקות. למישהו יש רעיון או מכשיר שהוא מכיר / שמע עליו שיכול לתת לי פיתרון?

DIKZ

New member
אדהזיה

שלום. אני מניח שהשאלה אינה ברמה הכימית או ההנדסית אלא יותר בכוון של תחביבים. ניחוש בלבד. אנטי בלוק בפלטות או יריעות ( FILM) פלסטיות, ניתן למנוע ע"י הכנסת תוספים בעת ייצור הפלסטיק. התוספים בדר"כ על בסיס SiO2 , CaCO3 ומורכבים יותר. בדיקת אדהזיה פשוטה של רצועות פולימרים \ פלסטיק ניתנת להעשות ע"י מאזני קפיץ. חותכים שתי רצועות שוות ( נניח 15 ס"מ אורך על 1 ס"מ רוחב ) קודחים חור בקצה הרצועה. מניחים את שתי הרצועות זו על גבי זו, מקבעים היטב צד אחד ומושכים ע"י מאזני הקפיץ ( שהושחלו בחור ) את הרצועה השניה עד שתנוע. התוצאה בגרמים לס"מ (רוחב הרצועה). לא מדויק , אך אפשרי במגבלות של החומר הנבדק. בעית משנה היא הקוהזיה של הלוחות (במידות הנ"ל), החייבת להיות גבוה מכוחות האדהזיה, אחרת הרצועה תקרע \ תשבר. ( מסובך ?). בהצלחה, dikz.

זה לא מה שאני צריכה...

דבר ראשון - השאלה היא ברמה ההנדסית. דבר שני - מה שתיארת זה בדיקת חיכוך ואת זה כבר יש לי. אני מחפשת בדיקה של חוזק האדהזיה בכיוון ציר Z, קרי - הנתקות בציר הניצב לשני לוחות שמונחים אחד על השני. לגבי התוספים - הלוחות מצופים בפריימר אנטי בלוק. מה שאני מנסה לבדוק בעצם זה את הפריימר ואני מחפשת דרך (כמותית!) לקבוע את חוזק הבלוקינג של הלוחות. אם מוכרת לך שיטה או מכשיר מדידה שיכול לתת לי פיתרון - זה ממש יעזור לי.

DIKZ

New member
בדיקה

שלום. מכשירים לבדיקת כח קריעה בדומה למה שאת כנראה מחפשת, פופולרים במטלורגיה. המיכשור מתוחכם למדי ועלותו גבוהה. למטרה שלך נראה לי שניתן לישמה בשתי דרכים דומות- על שני לוחות זהים ( בעלי שטח של 10X10 סמ"ר לדוגמה) ,מדביקים וו לכל פלטה ( לא מתאים ל P.E או P.P) כאשר שטח ההדבקה גדול מספיק. לחילופין - הברגת הווים לפלטות. פלטה אחת תלויה - מקובעת ולשניה תולים משקולות במרווחים מודרגים. ההנתקות בגר' לסמ"ר. דרך אחרת, כפי שמבוצע בתעשית הזכוכית - מתפסים (מם בפתח) נצמדים לפלטות ( באמצעות וואקום) כוח מופעל ונמדד עד להפרדות. אני בצעתי משהו פרימיטיבי, הדומה לשיטה הראשונה, בבדיקות דבקים. מקווה שזה מעשיר את דמיונך , לביצוע. בהצלחה, dikz.

עוד שאלה אחת

יש לך מושג איזה חברות מיצרות או משווקות את המכשיר שבודק את הכוח עד להפרדות בתעשיית הזכוכית? או את שם המכשיר במקרה?

DIKZ

New member
תשובה חלקית - א'

שלום. התשובה חלקית משום שנראה לי שהציוד המעבדתי שלך הוא מיוחד. מתפסים לזכוכית ודומיה ניתן לראות בקנה מידה תעשיתי ולאו דווקא מעבדתי אצל יצרני מוצרי זכוכית דוגמת - "טופז" יבנה , "בידודית" פ"ת , וכמבן פיניציה. ישנם עוד עשרות מפעלים \ בתי מלאכה למראות, זכוכית משורינת,שמשות וכו'. בזכוכית מדובר על מאמצי מתיחה בסדר גודל של 1000+ ק"ג\סמ"ר ואצלך אני מעריך בגרמים לסמ"ר. ההבדל בציוד יהא משמעותי למדי. המשך בתשובה ב' . בהצלחה, dikz.

המון תודה

מצאתי את מה שחיפשתי - אני כבר במגעים בנוגע לבדיקת הציוד. ושוב - תודה.

DIKZ

New member
תשובה ב' - המשך

שלום. תשובת המשך, חלקית. יצרני ציוד לבדיקות אדהזיה, מתיחה וכדומה בדבקים הם רבים. כאמור, אצלך סידרי הגודל שונים ויש לכך משמעות רבה. רשימה אקראית ( תוכלי למצוא גם במנועי חיפוש באינטרנט) - 3M ,INSTRON , LLOYD, TESTOMETRI ועוד , כולם בארה"ב. TINIUS - OLSEN אנגליה, PROLIFIC הודו , SANS סין ועוד רבים. המזרח הרחוק כרגיל זול יותר , אך אחריות ואמינות פחותה. על בסיס נתונים אלו , תוכלי אולי להמשיך ולחפש \ לחטט. בהצלחה, dikz.

למעלה