עזרה

נופרבלע

New member
עזרה

שלום, מישהו יכול בבקשה להסביר לי על: Bit Byte Kilo Byte Mega Byte Giga Byte על ההבדלים בינהם,מספר הסיביות שלהם,איך מחשבים וכו'? בבקשה,זה דחוף לי. תודה מראש.

נופרבלע

New member
אה ו...

חיפשתי בויקיפדיה,מצאתי כמה דברים. אבל לא הבנתי כלום ממה שכתוב שם.

נופרבלע

New member
תודה רבה,אבל..

אמרו לי משהו ש.. Kilo Byte=1024 Mega Byte=1024^2 Giga Byte=1024^3 וכאלה,על לא כתוב שום דבר באתר שנתת לי קישור אליו.

איתן333

New member
נכון

נו, אז הבנת מצוין. וזה גם מה שמופיע באתר. כשהם אומרים קרוב ל1000, הם מתכוונים ל1024, שזה 2 בחזקת 10 הדבר היחיד שלא כתוב שם (אני חושב) זה שבית=BYTE שווה ל8 ביט=BIT

איתן333

New member
לא ידעתי שיש כל כך הרבה שמות../images/Emo12.gif

אני ידעתי רק עד פטהבייט (וגם זה יותר מדי). אגב, חשבתי שה-פ' הוא F ולא P. טוב לדעת.

נופרבלע

New member
...

תודה רבה על האתר,זה עזר לי מאוד. רק,מישהו בבקשה יכול לומר לי לי כיצד מחשבים כמה אפשרויות אפשר לייצג בכל קטגוריה? לדוגמא, Byte-256 אפשרויות.

yoniBLA

New member
....

בייט = 8 ביטים. כמה מספרים שונים ניתן לייצג בעזרת 8 ביטים? בעזרת ביט אחד ניתן לייצג שני מספרים: 0,1. בעזרת 2 ביטים 4 מספרים: 00,01,10,11. 3 ביטים: 8 מספרים. 4 ביטים: 16 מספרים. 8 ביטים?..

מספר האפשרויות בחזקת מספר הערכים

שיש לבחור שווה מספר האפשרויות. כך בית אחד - 1 או 0, ורק פעם אחת - שניים בחזקת אחד. שני בתים - שניים בחזקת שניים. שמונה בתים - שניים בחזקת שמונה.

אמיתי ר

New member
לא.. אתה מתבלבל עם סיביות

סיבית אחת (BIT) יכולה להיות 0 או 1. בית כולל 8 סיביות, ולכן מספר האפשרויות הוא 8^2 כלומר, 256 אפשרויות בבית. לכל קנה מידה אחר, אין צורך ממשי בחזקות, פשוט תכפיל: אם אתה רוצה לדעת כמה סיביות יש בMB, אז אתה יודע שיש כמיליון בתים (או 20^2 להיות מדויקים) ולכן מספר הסיביות בMB הוא: 20^2*8 אם שאלתך כמה בתים יש בכל קנה מידה אז: KB: 2^10 MB: 2^20 GB: 2^30 וכן הלאה.

נופרבלע

New member
אז מממ..

תודה רבה לכל מי שענה לי. ונגיד ויש לי את השאלות. 1)כמה סיביות יש בMega Byte? 2) כמה Bytes יש בGiga Byte? מישהו יודע את התשובה?

vinney

Well-known member
אריתמטיקה פשוטה

סיביות יש בביתים בודדים, מגה ביתים סופרים מספר מופעים של בית בודד, זאת אומרת יש 2 בחזקת 20 ביתים, כשבכל אחד מהם יש 8 סיביות. כדי לדעת כמה סיביות יש בטיפוס שגודלו מגה בית - תכפיל את מספר הסיביות בבית בודד במספר המופעים של ביית במגה ביית.

נופרבלע

New member
אז..

במגה ביית יש 1048576 סיביות (2^1024). ובג'יגה ביית יש 1,073,741,824 בייתים.(30^2). זה נכון? כי אני לא ממש בטוחה.

vinney

Well-known member
המם...

את יכולה לכתוב את השאלה שאת מנסה לענות עליה?

vinney

Well-known member
אז מכל מה שהסבירו לך, מה נשאר

לא ברור? את יודעת כמה סיביות יש בבית, מה זה מגה ומה זה ג'יגה (תסתכלי על ההודעות של אמיתי).

למעלה