עזרה

ela24

New member
עזרה

שלום ברצוני להתייעץ לגבי הגור שלי קרמבו:קרמבו בן חודשיים וקצת, אימצתי אותו ב S.O.S עד כאן הכל נהדר,קרמבו הוא גור מעורב מאוד שובב הבעיה שהוא לא מפסיק לנשוך בידיים ברגליים וזה נורא נורא כואב ומציק רציתי לדעת איך אני יכולה לגמול אותו מהנשיכות הנוראיות האלו,כי אני גרה עם ההורים ולאמא שלי כבר ממש נמאס מזה. אני חייבת לציין שאף אחד מאיתנו לא מרביץ לו בשביל לחנך אותו אני רק מרימה את הטונים שלי ואומרת לו די ולא אבל הוא לא מבין. אני פוחדת שהוא ייגדל להיות תוקפני כלפיי בני אדם וחיות אחרות. אשמח מאוד על כל עצה ומצטערת שייצא קצת ארוך.

נשכנות

ערב טוב התופעה שאת מתארת הינה נפוצה מאוד אצל גורים. הגור משחק בשתי צורות, אחת איתנו (נשיכות בידיים, משיכה במכנס או החולצה וכו') והשניה לבד (עצם , כדור, רגל של שולחן וכד') . בשני המקרים המשחק הוא חלק מבדיקת הגבולות שלנו כמנהיגים. ע"מ שהגור ילמד לשחק בצורה נכונה צריך לתקן אותו מהרגע הראשון. איך עושים זאת : דבר ראשון לא מכניסים ידיים לפיו של הכלב גם לא תוך כדי משחק , דבר זה נותן לגור לגיטמציה לנשיכה בעתיד. ברגע שהוא נושך תגידו לו "לא" בצורה אסרטיבית (לא לצעוק כי גור מפרש צעקה כאיבוד שליטה שלנו וברגע שכלב מזהה איבוד שליטה הוא ממשיך וממשיך) , ברגע שהוא חדל מהנשיכה אפשר לתת לו אלטרנטיבה שונה בצורת משחק שמותר לו לשחק כגון עצם , חבל , כדור ,וכד'. בצורה זו הגור יתחיל להבין מה מותר ומה אסור. שתי מילות המפתח פה הן סובלנות והתמדה. אל תוותרו לא לעצמכם וכמובן שלא לגור והדברים יתחילו להסתדר. בהצלחה ושבת שלום יואב.

ela24

New member
תודה

המון תודה על עזרה הבעיה שאני אומרת לו לא באסטרטיביות וזה לא ממש עוזר ,אני לא אוותר אבל חייבת לציין שאיתו זה מאוד קשה ברגע שאני אומרת לא לו הוא מתחיל גם לנבוח עליי. בכל מקרה המון תודה

ella100

New member
יואב,האם

יואב,האם פחית רעש קטנה לא יכולה להיות לעזר (לפני שלאמא שלה זה ימאס). או שהו צעיר מדי בשביל זה? גם כאן אפשר לעבור לצעצוע מותר ברגע שיפסיק מעיסוקו ה"קלוקל".

פחית רעש

פחית רעש הינה אפקטיבית ביותר , כמובן שצריך לעבוד איתה בצורה נכונה ע"מ לא לאבד את אפקט ההרתעה ומצד שני לא להכניס את הגור למתח מיותר. צורת העבודה הנכונה היא : לקחת פחית קולה ריקה ולשטוף אותה היטב (אחרת המטבעות נדבקות אחת לשניה ואפקט הרעש יורד) , להכניס 10 מטבעות של 10 אג' ובכל פעם שהגור נושך עושים רעש עם הפחית כאשר היא מאחורי הגב. אסור לכלב לקשר את הרעש עם הפחית אלא רק להתנהגות הלא רצויה שבגללה הוא שמע את הרעש (נשיכות , קפיצות וכד'). ברגע שהגור מפסיק לעשות את מה שהחלטנו שאסור לו, מיד אנו צריכים לשבחו וחוזר חלילה. בהצלחה יואב.

ella100

New member
תודה.שאלתי כי

לחברתי יש 3 כלבים והיתה בעיה של מקהלת נביחות. היא לא האמינה כל כך אבל פחית הרעש עבדה נהדר. אני לא יודעת אם היא פספסה משהו בהוראות, אבל זכור לי שהיא סיפרה שמספיק שהיא מראה את הפחית ומסתרר שקט. יש הבדל בגיל הפציינט-שיראה או לא יראה את הפחית ויקשר? לדבי הגור זה באמת ברור לי מה שהסברת.

למעלה