עזרה

galit74

New member
PDD

פירוש המושג הוא הפרעה התפתחותית נרחבת שזה שם אחר לאוטיזם או הפרעה על הספטרום האוטיסטי.

eliranz0

New member
עצוב לשמוע שיש כאלה הורים

עצוב לשמוע שיש הורים כאלה שלא יודעים לשמור סוד של אחר מאוד מכוער מה שהם עשו נתנו לבנם כלי משחית וילדים זה עם רע ואכזר ופה מתגלה האמת עד כמה ! תהיא חזקה לבנך ! דעי שאנו מאוד חוששים משלב מתן התרופה ואנו כרגע לומדים מהפורום את כל המקרים והבעיות שחברי הפורום מספרים והנה העלית בעיה נוספת שאנו כהורים נצטרך ללמוד ולהתמודד איתה!

yonitbrk

New member
מהתרופה אין מה לפחד

לפני התרופה היינו במקום מאוד נמוך, סבל גדול לילד ולנו. היום הילד פורח, מצליח מאוד בלימודים, עד כדי כך שבימים שבהם יש הרבה שיעורים מבקש תוספת כדי שיוכל להכינם, ולהיות מרוכז, לפני מבחנים מבקש תוספת כדי שיוכל להתרכז ולהתכונן כמו שצריך. ימים שהוא מרגיש שקשה לו בחופשות או בשבתות מבקש גם. אין ספק, אנחנו מאלה שמאוד מעודדים את מתן התרופה אם יש צורך ואם אין אפשרות בלעדיה.

eliranz0

New member
היום בבוקר ננסה בפעם הראשונה

תודה על העידוד חיכנו להיום לשבת והיום אנו ננסה בפעם הראשונה את התרופה אנו תקווה להצלחה

yonitbrk

New member
בהצלחה

ספרו לי איך הלך. מצטערת שחזרתי רק עכשיו. בשבת המחשב תפוס על ידי הילדים.

wind170

New member
מה שאני עושה בכיתות שלי

אני יכולה לספר לך איך אני מסבירה בכיתה לבני הגיל הזה כאשר עולה הצורך.. (אני מרכיבה משקפים). בתחילת השיחה שלנו אני שואלת אותם אם הם יודעים למה אני תמיד עם משקפים והם עונים תשובה נכונה (כמובן) ואז אני שואלת אם הם חושבים שאני יכולה להחליט שממחר בבוקר אני אהיה הכי בסדר בעולם ואראה טוב, הם בדרך כלל צוחקים ואומרים ש"מה פתאום.. זה לא תלוי בך".. ואז אני מסבירה שהמוח שלנו לפעמים מעביר מידע בצורה לא לגמרי נכונה ולכן לאנשים עם בעיות ראייה מגיעה "תמונה" לא ממוקדת..מקולקלת..ולמזלנו הגדול מצאו פתרון ומצאו דרך לתקן את הקלקול הזה בעזרת המשקפים..(הרבה פעמים אז אני מעבירה בינהם את המשקפים שלי ורואים שלאחרים זה דווקא מקלקל וההתאמה היא אישית לגמרי) ואז אני ממשיכה להסביר שיש גם דברים אחרים שלפעמים לא עובדים הכי טוב במוח כמו למשל היכולת להתרכז בדבר אחד ולא להקשיב לשני בזמן מסויים..וגם אז מי שזה קורה אצלו לא יכול להחליט שממחר הוא יהיה בסדר..צריך למצוא פתרון אחר לפעמים. ואז מסבירה על התרופה הזאת שעוזרת מאד להיות מרוכזים..ועונה על שאלות שמגיעות בכמויות.. אני מוצאת ששיחה גלוייה עושה שני דברים טובים: 1. מפחיתה סקרנות שגורמת לשמועות לא נכונות ומנפחת את הדברים (כמו במקרה שעליו סיפרת. 2.מביאה לכך שבגלל שמדברים גלוי ואין איזה "סוד" ואין מסתוריות הילדים לא רואים את העניין כמשהו שמתביישים בו, בדיוק כמו שלא מתביישים לקחת אקמול או תרופות אחרות. זה די מנרמל את העסק. מתנצלת על האורך ומקווה שתהייה לך שיחה מוצלחת.

wind170

New member
אחרי קריאת השרשור

אני רואה שגם גיל משתמש במשקפיים. שמחה לראות שזה עובד גם אצל אחרים.. שוב, בהצלחה

yonitbrk

New member
המון המון תודה.

מקווה שהמורה לא תשים לי רגל, היות והיא די התנגדה להעלאת הנושא בכיתה וחיפשה דרך איך ליפות את התמונה. אנסה ללחוץ עליה ואם יהיה צורך אדבר עם המנהלת. בכל מקרה שוב תודה וכן נתתם לי רעיונות מצויינים על איך להראות את הדברים.

wind170

New member
את יכולה להסביר למורה גם שהרווח

הוא גם של ילדי הכיתה, הם מקבלים כמה מסרים בעקיפין: 1. שכשיש בעיות אפשר להתמודד איתן ולפתור אותן. 2. שיש הרגשה נעימה כשעוזרים למישהו ושזה אומר שאם למישהו אחר תהיה בעייה יעזרו גם לו. 3. שלמורה ולמערכת אכפת מילדים. ועוד ועוד..
מקווה שהמורה עצמה תלמד שאפשר להתמודד ולהצליח. אני מאחלת לכם רק טוב.

ronenscha

New member
כיתה

אני חושב שהמורה צדקה כשדיברה על התופעה ולא נתנה לבן שלך מגיע לו אמנם כל הכבוד על הפתיחות והנכונות לחשיפה, אבל לא תמיד חשיפה כזאת מתקבלת בברכה בציבור ויכולות להיות לכך תוצאות משונות ביותר. עדיף שאת ההסבר יתן מישהו בעל סמכות בכיתה, אולי אפילו היועצת או המנהלת ולא התלמיד עצמו... אני סבור שחלק מתפקידו של בית-הספר הינו להסביר את הדברים הללו להורים ולילדים, ולא לתת לכל אחד להתמודד עם זה לבד. רונן

למעלה