עזרה...

מור0123

New member
עזרה...

לאחי הקטן יש בעוד כחודש יום הולדת 6. אנחנו רוצים לחגוג לו עם הגן והחברים, וסה"כ יהיו כ- 30 ילדים. טווח הגילאים: 5+ המסיבה תתקיים בחצר הבית [חצר גדולה, יש מקום- מושב ] חשבנו לעשות לו יום הולדת בנושא אינדיאנים או פיראטים... [וממש אין לו בעיה להחליף נושא אם יש רעיונות...] יש רעיונות להפעלה? תודה, מור

ורדה 1

New member
אינדיאנים זה נושא נהדר! אנחנו נחגוג בע"ה יומולדת 5 לעידן בעוד 4 חודשים וכבר 8 חודשים הוא מתכנן יומולדת אינדיאנים. אצלי זה עוד לא ממש מאורגן ומסודר ברמה של פרטי פרטים, אבל הרעיונות זורמים כל הזמן. כמובן שנתחיל באיפור פנים לכל ילד שיגיע. לבנות עם שיער ארוך אפשר לקלוע 2 צמות ולקשור בסרט מצמר. אחר-כך כל ילד יכין לעצמו כתר נוצות. נהוג שלבנים יש הרבה נוצות ולבנות יש נוצה אחת באמצע, אבל לא חייבים להיצמד לכללים... אפשר להקים אוהל אינדיאני שיהיה יחסית פתוח כדי שרק המנחה/מארגן ישב באוהל (אלא אם כן אתם מצליחים להקים אוהל ענק - לי אין רעיון לזה) וכל שאר הילדים ישבו מבחוץ. אז תספרי להם את הסיפור על לוכד חלומות אינדיאני (אם תרצי, אעתיק לך אותו לכאן) וכל אחד יכין לעצמו קישוט מגרש חלומות רעים. הכוונה היא ל2 מקלות עץ מחוברים באמצע בצורת + ואז מלפפים סביבם בצורת מעויין צמר בכל מיני צבעים. נדמה לי שלוכד חלומות של ממש הוא קצת מסובך לגיל 5 ובטח אם יש כל כך הרבה ילדים, אבל אשמח לשמוע מנסיון של אחרים בעניין. גם את האוכל אפשר לעשות כאילו על מדורה ולהגיש נקניקיות וצ'יפס שרק חוממו על המדורה (לא הייתי מסתכנת בכך שהילדים לא יאכלו כי האוכל יראה שרוף. זה מה שעולה לי כרגע. מחכה לשמוע עוד רעיונות.

מור0123

New member
תודה...

אבל חשבתי על הפעלות בכיוון אחר.. יותר משחקים.. כי נראה לי שבסיפור הילדים קצת ישתעממו :-\ לא?.. את יכולה לעלות את הסיפור? אולי אני אוכל לעשות איתו משהו.. תודה ויום טוב
מור

ורדה 1

New member
אני אעלה את הסיפור מחר אבל הוא קצר מאוד, יותר כמו צ'יזבאט, ואחריו מכינים את לוכד החלומות/קישוט אינדיאני. משחקים? אפשר לעשות מרוץ שקים (אם אין שקים, אפשר בתוך ציפית של כרית שכבר תם זמנה).

IOפר KNK

New member
יש עוד אתר מדהים, ואני לא מצליחה

למצוא אותו!
כל מה שאני זוכרת זה שהרקע צהוב, וכמובן באנגלית, והיו שם המון המון המון רעיונות לפעילויות עם ילדים, וגם הסבר איך לעשות מסיבת אינדיאנים... אולי מישהי יודעת למה אני מתכוונת...

לגבי כתר אינדיאני....דרך פשוטה

להכין. לוקחים רצועות בריסטול, נותנים לילדים צבעי פנדה או טושים, גם נצנצים, זה מגניב. הם ייצירו וייקשוט את רצועת הבריסטול. עוזרים להם לשדך נוצות צבעוניות לבריסטול (עלות של הנוצות האלה היא נמוכה מאד יחסית). מתאימים לכל ראש קטן את הקוטר המתאים ומשדכים במקום המתאים. זו גם פעילות של 20 דקות לערך וגם מהנ ביותר. משהו נוסף שאהבתי לעשות בהקשר לאינדיאנים, זה להמציא שמות מיוחדים. כל ילד ממציא שם לעצמו או לחבר שלו לפי שמות אינדיאנים (ענן ורוד, עלה כחול, אריה צהוב, או לא יודעת, משהו כזה) אח"כ אפשר להמציא שיר או ריקוד אינדיאני ולרקוד כולם ביחד כמו חבורת אינדיאנים. זו פעילות מטריפה והילדים פשוט מתים עליה, מנסיון

smady a

New member
ובהמשך למה שאילאיל כתבה.לגבי

השמות שילדים יתנו... אפשר לקחת קופסאות קטנות של פילים לקשט ...לחורר להשחיל חוט לצואר. ולכל ילד לשים בפנים פתק עם הכינוי שלו.ואולי קמע שזה יכול להיות אבן צבועה. וכתר הכי קל ויפה.

lorli

New member
אפשר לחלק את הילדים לקבוצות

ולעשות תחרות בניית אוהל אינדאני והתחרות תהיה על האוהל הכי יפה ולא הכי מהר ככה שמירב ההשקעה תושקע. את האוהל ניתן לעשות ממטאטא, סדינים ישנים וקישוטים מנוצות, מסיכות נייר, וכו' אפשר גם לעשות דגם של אוהל אינדאני אם אין מקום ואז להשתמש בבריסטולים

מור0123

New member
בסוף...

הוא החליט פיראטים.... אז צריך להתחיל לחשוב בכיוון אחר....... תודה רבה...

ורדה 1

New member
אוי, ממש אין לי רעיונות... נדמה לי שהנושא הזה קצת בעייתי כשיש גם בנות... בכל אופן, כמובן שצריך להכין רטיה. אליפסה מבריסטול שחור, חור קטן בכל צד ולקשור חוט גומי. אולי לעשות מחפשים את המטמון ובסוף ימצאו תיבת אוצר שבה יהיו ההפתעות לילדים? אני אחשוב עוד קצת היום ובערב אחזור עם עוד רעיונות.

רק מנסיו רוצה לאמר שבנות מאד!!!!!

נהנות מהנושא הזה. אני אעברתי אותו בכיתות מעורבות וזה פשוט אחד הנושאים הכי מרתקים ילדים וילדות כאחד.

מור0123

New member
יש עוד רעיונות?

בעיקר לפיראטים.. הוא יותר רוצה פיראטים.. איזה משחקים בכלליות אפשר לעשות לילדים בגיל הזה? [אחרי זה נמצא איזה קישור לנושא..] תודה רבה מור

האוהבות

New member
../images/Emo207.gif עזרה ברעיונות ליומולדת פיות

בקרוב נחגוג יומולדת 6 לבתי הבכורה
שביקשה יומולדת בנושא החביב עליה, פיות. ביומולדת יהיו כ-12 בנות בגילאים 6-10.כולן יקבלו הזמנות מתאימות ויתבקשו להגיע לבושות כפיות. חשבתי לספר סיפור מסגרת על פיות ובתוכו לשלב פעילויות יצירה שונות הקשורות לנושא(הסיפור יבנה בהתאם לפעילויות שאחליט עליהן). מלבד הפעילויות הכנתי מס' משחקים שהוסבו למשחקי פיות. אשמח לרעיונות לפעיליויות יצירה בנושא וגם לרעיונות לקישוט המקום (גג הבית שלנו) בכדי שתהיה אוירה מתאימה.
תודה רבה

מזלטוב! צרפתי לך קישור

שאולי יכול לתת לך כוון. לקישוט אפשר להשתמש במפות אל-בד (חד פעמיות מנייר) בצבעים לבן, ורוד, ירוק בהיר, לחתוך אותן לאורך לרצועות ולתלות בצורת קשתות. חלק מהרצועות לקווצ'ץ לפרחים ולתלות אותם בחיבורים בין הקשתות. להוסיף tinsel (כמו צעיפי נוצות אבל מנייר מתכתי). שרשראות בלונים בלבן- ורוד- כסף.

SשקדS

New member
מזל טוב!!

יצירה אפשר להביא גבס בצורת פיה ולתת להן לצבוע. קישוט אפשר לא צריך משהו מיוחד... אפשר בלונים וורודים ולבנים.. אפשר גם יצירה שרשראות חרוזים עם תליונים של פיות. בטח לילדיה יש בובות ופסלים של פיות: אפשר לפזר אותם כקישוט בבית!

הבת שלי דוקא מתה על פיראטים ../images/Emo6.gif

נראה לי שהפעלה של "חפש את המטמון" היא קלאסית ליומולדת פיראטים. אם את רוצה להוסיף פעילות יצירה, אפשר לקנות תיבות אוצר קטנות ולתת לילדים לצבוע ולקשט. להלביש אותם בגלימות (משקיות אשפה פתוחות), להכין כובע פיראטים מבריסטול שחור, ולהכין רטייה מבריסטול + גוי, או לחילופין לאפר אותם בעפרון שחור. הרבה מאד משחקי חברה אפשר להמיר למוטיב של פיראטים - להעביר בובת פרווה של תוכי בלי ידיים (מי שנופל לו יוצא מהשורה, מי שנשאר אחרון מנצח), לשחק ים-יבשה, הקפטן אמר, לקלוע כדורים למטרה כשהמטרה היא גולגולת גדולה מצויירת על פוליגל, פרה עיוורת עם מוטיב פיראטים, אפשר להכין בינגו פיראטים, כסאות מוסיקלים על ספינת הפיראטים וכו'...

מור0123

New member
תודה...

עזרת לי מאוד... תגידו.. כמה זמן בערך אמורה להימשך יום הולדת? (ביום הולדת של אח שלי השני זה נמשך כ-3 שעות, כי היה משהו מיוחד =]] אז קצת קשה לי לדעת..) תודה רבה, מור

ronnipi

New member
יומולדת - בד"כ שעתיים

אבל תמיד ישמחו לעוד שעה (ההורים+הילדים).

היומולדת האחרון שלנו...

(בת 5, הפעלה ביתית) התחיל ב 16:45 והסתיים ב 19:00 צריך לקחת בחשבון גם זמן לאוכל באמצע (אחרי שעה, שעה ורבע של פעילות בערך)

למעלה