עזרה...

עזרה...

היי אני ירדן אני בת 18 אני ואני חדשה בפורום! טאם דאדאם טאם! מממ אני לקראת וועדת מצפון והצהרתי על פציפיזם עכשיו יש לי ולצבא כמה טאקלים והסיבות היותק עקריות שלי מרובים ומלחמות וכאלה זה הדרך בה הצבא עובד, היחס וההיררכיה ואיך שבכלל המסגרת עובדת עכשיו רציתי לשאול וישמח אם יענו לי מי שעבר את הוועדה הזו על מה כדאי לי לשים יותר דגש ומה הולך להיות שמה בככלל כי תאכלס אני לחוצה.. וציינתי שאני רוצה לתרום ובדרך שלי ולא לצבא ולחברה בשירות לאומי, זה פקטיבי? תודות והמשך יומטוב!

שלום לך

ירדן בת 18! וברוכה הבאה לפורום
אני אסיה :] עשיתי ועדה אחת.. ולא עברתי. עקרונית, אני אשמח לשבת איתך ולעשות לך סימולציה, להסביר לך קצת, אם את מעוניינת פני במסר. הם ישאלו אותך את כל מגוון השאלות האפשרי.. תתכונני להכל. ממלחמת העולם השניה ועד לאמא שלך שמותקפת ברחוב. ממחבל שבא להפעיל מטען חבלה ועד למדיניות האוטופית שאת מאמינה בה. יש המון לאומר, המון להסביר.. אני חושבת שזה חשוב מאד לעבור סימולציה לפני. בהצלחה בכל אופן

הם אמרו

לי שתהיה לי אפשרות לגשת לעוד ועדה בעוד שנה.. אם אותה אני לא אעבור.. אני מוכנה לשבת בכלא. תודה על הדאגה

Mיקי_

New member
ביררת וסופית את חייבת לחכות שנה?

את צעירה אני יודעת. אבל לפי המענה שסיפרת לי שענו לך הם פשוט לטעמי מתזזים אותך כי את צעירה. הוועדה שלך באופן יחסי בעיני לא הייתה כזו גרועה (למרות המכשלות כאמור שהסברתי לך עליהן). בכל מקרה אני בטוחה שבוועדה הבאה ננצח
.

לדעתי

הם רוצים לראות אם אני מתנדבת.. וגם ככה רציתי להכנס למסלול של ה3 שנים.. אז זה בסדר. דואגת פחות.. למרות שאתמול קיבתי מנילה.

תוכיחי את עצמך

אם הם דוחים את הוועדה שלך בשנה סביר שהם מחפשים ש"תוכיחי" את עצמך בכך שבשנה הזאת תעשי שירול. אבל את בטח כבר יודעת את זה.

טלווז

שיש דיונים בדואר של רשת הליווי על מה שנראה כמו מדיניות חדשה, שבמקרים שהוועדה לא השתכנעה מספיק נותנים דחייה של שנה ומאפשרים לבת להוכיח את רצינותה בכך שבשנה הזאת היא תעשה שירול. כלומרת פעם זאת היתה הצעה מפורשת של הוועדה, היום זה יותר מבחן כזה. למרות שאפחת עוד לא סיימה שנה כזאת אז קשה לדעת אם בסופה היא תשתוחרר, אבל סביר שכן.

Mיקי_

New member
אבל לא מתקבלים לש"ל ללא פטור...

לא אצל שלומית לפחות. (עמותת של עושה כל מיני דברים מוזרים, ולכן לא מומלצת), רק לש"ש רגילה אפשר בה כל מה שצריך הוא דח"ש שכזה. זה שאסיה התקבלה לאירגון שלא פועל מול שלומית בדרך המקובלת זה משהו אחר, אבל אי אפשר לדרוש זאת מכל אחד, אין במבחן הזה היגיון.

זה בדוק

בעקבות בירור בשעתו של אחת מעורכות הדין שאנחנו עובדות איתה - אפשר לקבל לשירול אדמ בדחיית שירוצ, וזה לא רק סצפיפית כשהוועדה נותנת דחיה כנראה בעיקר בשביל זה, גם אם את בדחיה מהסיבות האחרות שנותנות דחיה אפשר לעשות שירול. התנאי החשוב מבחינת השירול פה זה שלא יקטעו אותו באמצע, שהבת יכול להתחייב לשנה.

Scott Evil

New member
תחשבי על זה ..

יש לי שני חברים פצפיסטיים. עם אחד לצערי אני לא בקשר מאז התיכון :/ עם השני אני קצת בקשר עד היום. השני הלך לקב"ן איים להתאבד והיום הוא סטודנט שמח לפילוסופיה בלי הצבא באמצע כמובן. השני החליט שהוא הולך לבג"צים ומשנה את העולם. אז הוא סתם ישב בכלא. סתם טירטר את עצמו לכל מיני דיונים בבגצ. סתם הפסיד שנה. אז מה חשוב ? המטרה או הדרך ???

Mיקי_

New member
פקטיבי זה בטוח לא.... פרקטי אולי.

לשים דגש בהחלט על הסלידה מנשק, אלימות אישית ומדינית, והמסגרת הבלתי שיוויונית. אבל הכל תלוי במה ואיך ישאלו אותך, ועבור זה כמובן צריך לעבור סימולציות. אני רוצה לציין שהמשפט "לתרום בדרך שלי" הוא גרוע מאד! וצריך לומר לתרום בדרך אזרחית בשירות לאומי. כי הם מחפשים להוציא אותך סלקטיבית, שעושה זאת ממניעים פרטיים של נוחות ו"הדרך שלך" בעניהם היא בדיוק "הדרך הנוחה". את צריכה להדגיש שזו לא הדרך שלך אלא הדרך הבלתי פוגענית, בלתי אלימה ואזרחית - התנדבות לשירות הלאומי. אני עברתי וודעה וקיבלתי פטור מטעמי מצפון. אני מציעה לך לעיין בשאלות נפוצות ומאמרי הפורום. אשמח לסייע בכל דרך.

למעלה