עזרה

roeesite

New member
עזרה

שלו םרב הייתי מעונין לשמוע ממכם אלו שמבינים על תחום אנשי סיסטם יותר בהרחבה בבקשה ומה ההבדל בין איש סיסטם לאיש שעוסק ברשתות תקשורת תודה רב רועי

איך שאני רואה את זה

איש סיסטם עוסק בתחום המיחשוב. הם מתעסקים בגדול בשרתים, בתוכנות על השרתים, בארכיטקטורה של המחשבים, בחומרה שנמצאת על בתוך השרתים, עוסק בפתרון תקלות שבשרתים עצמם וכו' איש שעוסק ברשתות תקשורת - עוסק בין השאר ברשתות תקשורת,דהיינו בעומסי קו, ב QOS של רשת, בארכטיקטורת רשת, בהגדרת נתבים, הגדרות LAN ו WAN וכו'..

roeesite

New member
תגובה

ולפעי דעתך איזה תחום יותר טוב ? יותר הולך היום?

ariev

New member
לדעתי בתחום התקשורת

יש מחסור גדול יותר באנשים טובים. הרבה יותר אנשים מגיעים מתחום הסיסטם

aerox

New member
איש תקשורת

היום מרויח כמעט פי-2 מאיש סיסטם אבל מה שקורה כמו שהבנתי קודם עדיף להיות איש סיסטם לראות את הדברים בשטח ואם זה לא מעניין תמיד אפשר לעשות הסבה ל תקשורת , לא ככה ?

roeesite

New member
עזרה

כמה מרוייח היום בערך איש סיסטם? כיום אני עובד כטכנאי מחשבים כללי שעושה הכל אך עוד מעט עליי לבחור מטעם החברה HP אחד משני התחומים לכן אני שואל את השאלות האלו איפה כדאי לבחור

בעז 21

New member
מאיפה אתה מביא את המספר הזה?

יש משכורות גבוהות בתחום הסיסטם וגם משכורות גבוהות בתחום התקשרות כמו שיש משכורות נמוכות בתחום הסיסטם ובתחום התקשורת... אני לא חושב שממוצע המשכורות של אנשי התקשורת הוא גבוה ממוצע המשכורות של אנשי הסיסטם, אבל שוב אני לא כזה מבין גדול
אני פשוט מכיר אנשים משני התחומים, וגיליתי שמי שיושב ולומד ומשקיע בדרך כלל זה ישתלם לו כלכלית אבל אם אתה נעל בתחום התקשורת אתה תרוויח כמו נעל בדיוק כמו שהיית מרוויח בתחום הסיסטם.
בברכה בעז.

roeesite

New member
עזרה

נכון אתה צודק אני מסכים איתך אבל הייתי רוצה לקבל הערכה כמה מקבלים בערך בתחומים האלו משכורות? פחות או יותר אני לא צריך לדעת בול אבל שיהיה לי הערכה מסוימת לקבל מושג

האבי

New member
אין כלל אצבע

אני מכיר איש סיסטם וגם תקשורת שעובד בחברה שעיסוקה אינו מחשבים אך המחשב ותקשורת מחשבים הוא כלי העבודה העיקרי. החברה עובדת מ 08:00 עד 16:00, איש הסיסטם (היחיד בחברה) כבר בשעה 15:00 סיים יום עבודה ומשכורתו 8K נטו + תנאים נוספים. לעומת זאת אני מכיר איש סיסטם שלא חוזר הבייתה לפני 21:00 ברוב הימים ומשכורתו 14K נטו + תנאים. לשניהם ידע ונסיון של לפחות 10 שנים ושניהם נחשבים לתותחים בתחום.

aerox

New member
שוב זה לא מספרים

זה תלוי ושוב זה תלוי לשבת וללמוד IT זה כן וגם ללמוד תקשורת זה כן עכשיו מבחינת עבודה זה בדוק וזה לא דברים שאני אומר מדעת עצמי אנשי תקשורת מגיעים כמעט פי-2 משכורת לעומת אנשי סיסטם שהם באותו דרג דוגמא : של 5 שנים נסיון איש תקשורת ירוויח פי-2 ,

טופי

New member
אני חושב שזה נובע מהיקף החומר

אדם העוסק 5 שנים בתקשורת, (בהנחה שהוא לא מזניח את עצמו) יצבור ידע מאוד מתקדם, ובעוד שאדם שעוסק 5 שנים בסיסטם (וגם לא מזניח) יתקדם, אבל יהיה לו עוד הרבה מה ללמוד. היקף הידע של תקשורת הוא הרבה יותר מצומצם מסיסטם, כי סיסטם נוגע בהכל. ולכן איש תקשורת עם 5 שנות נסיון ייחשב הרבה יותר מבין בתחום, מאשר איש סיסטם עם 5 שנות נסיון.

antidot

New member
ממש לא

א. אין לי מושג מאיפה המספרים, אבל מספיק לערוך חיפוש לפי "טבלאות שכר" בגוגל בשביל להגיע למסקנה מהירה שלא קיים ולא נברא הפרש של פי שניים ברמות שכר. ב. ראיתי אנישים שב5 שנים לא למדו כלום. ראיתי אנשים שתוך שנתיים-שלוש צברו כמות ידע וניסיון שיכולים להרשים גם את הוותיקים בתחום. ג. תחום התקשורת ממש לא מצומצם. כמות התת-תחומים בתחום התקשורת היא אדירה. משום מה אנשים נוטים לחשוב על סיסטם כעל מייקרוסופט/יוניקס ועל תקשורת כעל סיסקו/צ'קפויינט וזה לא משקף את המציאות. קחו את תחום Wireless או VoIP ותראו שיש אנשים שמתעסקים עם התת-נישות האלה והם יספרו לכם שהם כל יום לומדים משהו חדש. בקיצר: יש ברוסית אמרה "לא מחלקים את הפרווה של דב שעדיין לא צדת אותו". נראה לי שהמשפט די תקף כאן. אם המוטיבציה היחידה לבחירת תחום היא משכורת עתידית, אני משום מה בספק שאותו אחד יצטיין בתחומו.

aerox

New member
אותי משכורת לא בדיוק מעניינת

כרגע אני קם בבוקר לעבוד נטו , לדעת שאני עושה משהו בחיים וללמוד דברים חדשים , אני לא מצפה לדעת הכל אלא להיות טוב במה שאני עושה ולא להתחלק לעשרות תפקידים ואז לדעת קצת מזה וקצת מזה אני רוצה להתמחות בסיסטם נטו של מיקרוסופט זו החלטה שהתגבשה עד לא מזמן גיא יודע מזה מהמסרים ששלחתי לו וזה מה שאני חושב ומשוכנע שאני יודע לעשות הכי טוב

טופי

New member
לא אמרתי שקיים הפרש

מה שטענתי הוא שאדם עם נסיון של 5 שנים בתקשורת מול אדם (נניח אותו אדם) עם 5 שנים נסיון בסיסטם, למראית עין איש התקשורת יראה יותר "בקיא" בגלל שיותר מהר לומדים את החומר בתקשורת מאשר בסיסטם. לאו דווקא שיהיו הבדלים בשכר.

למעלה