עזרה

מניחס

New member
עזרה

בעלי עזב את הבית ורוצה להתגרש. אני לא יודעת מה לעשות... עזרו לי

ערסlight

New member
העזרה היחידה האפשרית...

שתפי איתו פעולה. לפחות תתגרשו בלי בלאגן.

אני ישר חושבת...

לשריין ולגונן על כל רכושכם ואם דעתו סופית לשבת יחד ולסגור את כל הקצוות לא לפני שתדרשי חלקוה משותפת חינוך ביגוד שיניים טוב הבאתי לך רשימה שאני לא חשבתי עליהם והקשו עלי מאחלת לך שתעברי זאת מהר וקל

ערסlight

New member
הרהור

את יודעת, לאנשים שחיו ואהבו, הולידו ילדים, ויצרו מציאות משותפת, מגיעה לפחות הזדמנות להפרד יפה. אני יודע שלא תמיד זה אפשרי, אבל זה אפשרי. לעיתים, מילה מכוונת בצומת הנכונה יכולה לעשות פלאים. זו לא המציאות ברגע שפונים לעורך דין. ברגע שפנית זה כבר "מרשי" והצד ממול ... האויב. לפני העורכדינים, שווה לנסות להיות בני אדם. [זאת גם יכולה להיות חוויה מאלפת לחלק מעורכי הדין, אגב] לנסות לברר [כל אחד עם עצמו] מהי משמעות ההגינות [להבדיל מחוק] במצב נתון. אפשר ללכת ביחד[!] למגשר שייעץ ויתן מענה חוקי לכל החבילה. כל מה שנדרש זה שכל אחד מהצדדים יחליט לעצמו שהוא הוגן קודם. [ולא להיפך] זה מדהים איך החלטה כזו יכולה לחולל מהפך ב"צד השני". וביניינו, לזוג ישראלי ממוצע אין כלכך הרבה רכוש שיצדיק את שכה"ט הנדרש. זה בעיניי טרוף ממש. ואיך אמר לי מישהו שהתגרש אחרי שנים של מאבק... בסוף התחלקנו בהכל חצי-חצי. חצי אנחנו וחצי העורכי דין.

עש לילה

New member
הגיון וצדק לא הולכים יחד

ברגע שהחלטתי להתגרש ישבתי ועשיתי הסכם שבעצם ליקטתי מכל מיני מקורות שונים באינטרנט ההסכם היה מאוד הוגן כלפי שני הצדדים ואפילו העברתי אותו לחבר שהוא עו"ד במקצועו לחוו"ד והוא אמר לי חד משמעי "תשאיר לאשתך את התחתונים וזהו " בכל זאת ההסכם נשאר בעינו כי זה לדעתי מה שהיה הוגן העברתי עותק לפרודתי ותגובתה ................. רצה זרקה 30 אלף ש"ח על עו"ד פרטי שהשיג לה עוד 500 ש"ח במזונות החודשיים תגידו במשא ומתן קצרים לא ניתן היה להגיע לזה בלי כל הבבלת של עו"ד ?? לא חראם על הכסף הייתה שמה את הכסף ללימודים של הקטנה באיזו קרן ל 15 שנים

היא צריכה להתכונן לגרוע מכל...

תמיד, רק בכדי שלא תהיה מופתעת - רוב הגירושין לא מסתיימים על מי מנוחות ובהרמוניה. להתכונן לרע ולקוות לטוב.

deena

New member
לפני שהודעתי לגרושי

שרציתי להתגרש, הלכתי להתייעץ אצל עו''ד. רציתי לקבל ייעוץ כללי: מה עליי לעשות, מה יהיה התהליך, מה הולך לקרות. בגדול, קיבלתי הסבר כמה לא כדאי לי להתגרש והמלצה חמה לחזור הביתה ולחיות עם המצב כמו שהוא. לא שילמתי לו אגורה שחוקה על הייעוץ, (הוא לא ביקש) וגם לא שמעתי לעצתו. מאז עברתי גישור, ייעוץ נישואין,ו-3 עו''ד שונים (כולל יעוץ קלוקל בנעמ''ת) גט, וכמה פסקי דין שחזרו על עצמם ושוב ושוב. לא כל העו''ד תאבי בצע זדוניים, לא כולם מחפשים איך לדפוק את הצד השני, ולא כולם מוכשרים במיוחד במקצועם. לא לכל אחד מתאים גישור, לא כל משפחה אפשר לאחות, ולא כל הסכם ניתן לכתוב בהסכמה של 2 הצדדים. לעיתים קרובות גם לא ניתן להגיע לפשרה סבירה. זה לא קשור לעו''ד/מגשר/יועץ- זה קשור לזוג המתעתד להתגרש וכמה נפלאה עדיין זוגיותם וכמה הם מסוגלים לעבוד יחד. מן הסתם, רוב הזוגות שמנסים להתגרש לא ממש חיים בסימביוזה מוחלטת, הזוגיות שלהם על הקרשים והרצון ויכולת שלהם לשיתוף פעולה מינימאלי ביותר- אם קיים בכלל. אבל תמיד קל יותר להאשים את מערכת המשפט, זה בטוח לא האנשים שניגשים לשם שאחראים לבוץ שהם נמצאים בו, הם לא יצרו אותו בכלל.

רק רגש

New member
אני וזוגתי לשעבר התגרשנו ללא

עו"ד. למעט הניסוח הסופי של ההסכם בניינו. כך כל כספיינו נשאר לנו ולילדיינו, יתכן שאם היינו נאבקים דרך עורכי דין היה צד שהיה מקבל מעט יותר ע"ח הצד השני, אבל כמה זמן עד שהיינו מחזירים לעצמינו את עלויות המאבק. נכון לקח כמה שבועות עד שהיגענו להסכם, הרבה לילות ללא שיינה, (הכל אחרי שהילדים נרדמו) הרבה ויכוחים, אבל בסוף הגענו להסכם, כל אחד ויתר , אף אחד לא קיבל כל מה שרצה. אבל את ההחלטה הראשונה שלנו קיימנו. בלי עורכי דין, אנחנו לא עשירים ודווקא במצב הזה כל אגורה חשובה. יתכן שמה שהיה טוב לנו לא מתאים לאחרים, אבל אם כבר מתגרשים, עדיף בלי מלחמות, זה משפיע גם על היחסים בהמשך ועדיף לדעתי לילדים. לדעתי כפי שלפני שמפרקים משפחה עדיף ללכת ליעוץ, כך לפני שפותחים במלחמה, עדיף לנסות בדרכי שלום. למלחמות אף פעם לא מאוחר לצאת. יתכן שיש יתרון למי שפונה ראשון לעו"ד והוא משיג יתרון, לא יודע? יתכן ויש מקרים בהם יש צד עיקש וללא עו"ד הגרושים לא יתקדמו. אבל אני חושב שבחלק לא מבוטל של המקרים ניתן להיסתדר לבד.

ariels1

New member
גירושים בהסכמה

לצערי הרב אצלי אשתי יזמה את נושא הגירושים, וכל הזמן נופפה שהיא רוצה לסיים יפה, אבל חוץ מלהצהיר הצהרות, היא עד עצם היום הזה לא העבירה ולא אמרה מה היא רוצה, מיבחינת רכוש, במקום זה היא החליטה שאני "חרא" של בן-אדם, מסולל של יסורי גהנום, ומעבירה אותי תלונות בילתי פוסקות במשטרה , נזק לרכוש, האוטו כבר מסריח מכל החומצה שהיא שפכה עליו נכון שתמיד עדיף לסיים יפה, אבל בתנאי שיש הסכמה ומוכנות בשני הצדדים החשוב בכל נושא הגירושים הוא לא לקחת ללב, כסף בא כסף הולך, העיקר הבריאות

בדרכי שלום

אבל בכל זאת, אם הוא רוצה לעזוב ואת עם הילדים... נצלי את זה שהוא היוזם!! פרטי לו את הצרכים, גם הסדרי ראיה!! חשובים מאד!! גם הצרכים הכלכליים. תבדקי מה יעשה בימי הורים, ליווי טיולים, הוצ' אחרות כפי שפרטה אילנה, ותחשבי על הוצ' אחרות, ספציפיות למשפחה שלכם. אם אין מקום למחשבה שניה על העזיבה, אמרו את זה קודם, לפני: רק בדרכי שלום לטובת כל השותפים - אלה שמחליטים, ואלה שאף אחד לא שואל אותם, אבל נמצאים שם באמצע. בכל מקרה בהצלחה

למעלה