עזרה.

Ms UnderstOod

New member
עזרה.

פרוטקציות בצבא חבר'ה.. למי יש, כמה איך ולמה? אני צריכה דחוף מספר טלפון של מישו שיכול לעזור.. הסברים אח"כ.

glebRa

New member
זה שלאנשים יש פרוטקציות, לא אומר

שהם תמיד רוצים לחשוף אותן. אולי במקום, תגידי מה הבעיה ולאיזה נושא היא קשורה ואז יהיה הרבה יותר קל לעזור.

0Crypto0

New member
גלעד אתה יכול להגיד לי רגע מה זה

אמור להיות זימון לגיבוש לבני משקים לפיקוד?ולמה קיבלתי את זה

glebRa

New member
נח"ל מוצנח. אתה מתגייס לנח"ל, ושם

אתה נמצא בפלוגה של אנשים שמיועדים לפיקוד. כלומר, אחרי הטירונות תצא לקורס קצינים ותפקד. יכול להיות בנח"ל, יכול להיות בסיירת מטכ"ל, יכול להיות בשריון. אבל יש קודם מבדקים וגיבוש. גם במהלך הטירונות בודקים אם יש לך פונטציאל להיות מפקד. הרמטכ"ל הקודם היה במסלול הזה (בוגי יעלון).

אני לא מבין משהו

יש קורס מפקדים כללי בצה"ל ומשם משבצים כל מפקד בגדוד אחר?! כלומר נח"לוואי יכול להיהפך למפקד בסיירת מטכ"ל? למה לא מתוך סיירת מטכ"ל נותנים לכמה אנשים להמשיך בצבא ולהיות המפקדים של המחזורים שמתחתיהם?

glebRa

New member
רק במסלול הספציפי הזה.

וגם אז סביר להניח שהוא לא יילך ישר לסיירת לפקד. לא כל המפקדים של היחידות השונות צמחו בתוכן. לרוב הם כן אבל לא תמיד. דוג': מח"ט גולני היוצא ארז צוקרמן היה בכלל מפקד השייטת לפני תפקיד המח"ט, ולפני כן, וגם לפני הפיקוד על השייטת, הקים את אגוז והיה מפקדה הראשון. בוגי, החל בגרעין נח"ל (מן המסלול של במ"ל), ולבסוף היה מפקד סיירת מטכ"ל. אם אתה זוכר, לעוזי (המורה להיס' ואזרחות) התלווה פעם סטודנט מבוגר. הוא היה קצין בסיירת מטכ"ל ואחרי כן עבר הסבה לשיריון והיה מג"ד (או מח"ט) שם. בד"כ ביחידות מובחרות הקצינים שמפקדים על הצוותים הם אנשים שסיימו מסלול ביחידה ונבחרו לקצונה. עשו קק"צ, והגיעו חזרה אל היחידה כדי לפקד בה על צוותי לוחמים וצוותי מסלול. בד"כ לוקחים כשני חיילים מכל מחזור לקצונה.

glebRa

New member
ולאלו שלא כ"כ מכירים, יש תמונה של

אחד עם הרבה "פלאפלים" מחבק מתנחל במהלך ההתנתקות. זה הבן אדם. אם מישהו באמת רוצה, הייתה כתבה עליו במעריב קצת לפני ההתנתקות, מישהו רוצה קישור?

glebRa

New member
אנשי הדממה לא שייך לשייטת? כמדומני

אתה בחובלים...

ovdat

New member
אתה מדבר על ארז צוקרמן?

הוא אחלה בן אדם, על מה אתה מדבר, בטח תפסת אותו ביום רע. או שממש התנהגתה רע. ספר!

ועכשיו דבר דוגרי

למה ואיך אתה יודע את כל השטויות האלה? אתה ממש פריק צבא... למה זה נראה כאילו המוח שלך טרוד כל הזמן בצבא?!

glebRa

New member
יותר מדי שוטטות במאמרים של

"מתגייסים". חברים שלי. חברים של אבא. שהייתי קטן (8 מספיק קטן?), הייתי שואל את אבא הרבה יותר מדי פעמים למה. העניין הואה שזבד"כ זה היה: "למה למ"פ יש כאלה דברים על הכתפיים?", או "מה זה מ"פ?". ממש לא טרוד כל הזמן. אאאמממ... בוא נגיד, אתה טוב בפיזיקה (נגיד, כן?!), אני יודע את הדברים האלה. מה גם שאם אני ידע יותר על היחידות האלו, אני אדע לאיפה אני רוצה להגיע, ולמה אני מתמיין וכו' וכו'.

id0a

New member
שוואי שוואי

כל הקצינים יוצאי סיירות ולאחר מכן הולכים להיות מח"ט או מג"ד בחטיבות אחרות זה כבר ממש רחוק וזה אחרי קורס פו"מ, ככה שעד שמגיעים לרמה של פיקוד זה לא ממש משנה איפה שירתת (כל עוד זה חי"ר).

למעלה