רוצים לפתוח דיון על הנושא?
על הילדים שנולדו לאנרגיה החדשה של כדור הארץ? ילדי האינדיגו התחילו לטפטף בהדרגה בשנות השבעים המאוחרות ובתחילת שנות השמונים, ועד שנות התשעים הם כבר נולדו בהמוניהם. חלקם כבר לא ממש ילדים. יש כבר אנשי אינדיגו שהם הורים צעירים. למעשה, בשנים האחרונות התחיל להיוולד הדור הבא של ילדי האנרגיה החדשה- ילדי הקריסטל. ילדי האינדיגו באו כדי לבצע את המעבר הממשי בין הישן לחדש. הם נולדו לעולם שלא קיבל את הנטיות הטבעיות שלהם וניסה לדכא אותם, לשלול את החופש שלהם ולעצב אותם לפי המודל של הדורות הקודמים. הם באו כדי לא להיכנע לו, להתמודד, להתמרד, לעשות מהפכה אמיתית בדרך החיים שלנו. בגלל זה הם נקראים "מפוצצי מערכות". הם ילדים עצמאיים מאוד, נחושים, עיקשים, מלכותיים, בעלי ביטחון עצמי. הם יודעים מי הם מלידה, אי אפשר לעשות עליהם מניפולציות או להוליך אותם באף. הגישה שהכי מועילה איתם היא כנות אמיתית. הם שונים מאוד, לא בנויים לפי הדגם המוכר, כל היחוסים הפסיכולוגיים שלהם הם שונים מהמקובל. אולי בגלל זה רבים מהם סווגו כבעלי הפרעות קשב והיפראקטיביות. הם פשוט לומדים דרך תחושות וגירויים ולא דרך הקשבה דוממת. הם יצירתיים מאוד ומקפידים על היחודיות שלהם. הם מבריקים ובעלי גישה טבעית לטכנולוגיות גבוהות, ויש להם גם יכולות רוחניות ומטפיסיות חסרות תקדים. אם כולם היו יודעים מה שהם יודעים בתוכם, העולם היה נראה אחרת. אבל יש גם צד פחות נעים בסיפור הזה. העולם כאמור, בסירובו להשתנות, הכריז עליהם מלחמה, הכירז עליהם כבעיתיים, רבים מהם נזרקו ממסגרת למסגרת, הוגדרו להיפראקטיבים והולעטו בריטלין, נשארו בשולי החברה. צריך לזכור שילדי האינדיגו יודעים מי הם, אין להם שום רתיעה. לא רק ילדי הפלא המבריקים, המקסימים והמיוחדים שכולם אוהבים להשוויץ בהם הם ילדי אינדיגו. גם אלה שירו למוות בחבריהם לכיתה כי הם התעללו בהם, הם כנראה אינדיגו. הם נדחפו למצב פסיכולוגי שהם תפסו כאיום על קיומם ועשו את מה שעשו כאקט של הישרדות, במקום שאחרים היו פשוט נדחפים לעמדת הקורבן (לא שאני מצדיק לרגע את מה שהם עשו). הדור הבא, ילדי הקריסטל, שהנציגים המבוגרים ביותר שלו הם בני לא יותר משלוש או ארבע, מייצגים אנרגיה אחרת. הם לא באו לפוצץ מערכות, השינוי שהם מייצגים הוא שינוי ברוח, לחיות בתוך אנרגיה אחרת לגמרי. הם אינטואטיביים מאוד, רגישים, הכוח שלהם נובע מתוך הנכונות להיות פגיעים, הם מסוגלים להתמזג עם היקום ולזרום איתו, היכולות הרוחניות שלהם אדירות. ילדי האינדיגו באו כדי לשנות את המסגרות, המערכות, החינוך והחברה כדי שיתאימו לילדים של האנרגיה החדשה. במובן הזה הם חלוצים. אם נתייחס להיבט האסטרולוגי, למרות שאין לי שום דרך לבדוק אם זה נכון, נדמה לי שילדי האינידגו מייצגים באופיים את אורנוס, בעוד ילדי הקריסטל דומים יותר לנפטון.