עזרה

adidas88

New member
עזרה

יש לי שאלה....עד עכשיו הרגשתי שאני יודעת להשתלב בנתיב כשאני צריכה... וזאת היתה הדרך שלי: אני המוכנית הורודה.....אז אני מסתכלת , מאותתת (חי חי), מגבירה מהירות (כדי לא לעכב את התנועה שבנתיב השמאלי)ומשתלבת בנתיב השמאלי לעומת זאת אמא אומרת: עדיך שתאטי תחכי שהמכונית יעברו ואז תשתלבי....(אני מצד שני לא רוצה לעכב את התנועה בצד ימין) יש היגיון בדברים שלה מצד אחד אבל מצד שני אני חושבת שיש היגיון גם בדברים שלי-מי צודקת? איך אני אמורה להשתלב? הבנתי שהשתלבות לנהגים חדשים זה הדבר הכי קשה

Miss Tomato

New member
תלוי מתי...

הפואנטה בנתיבים היא ש"נדידה" ו"שיוט" יהיו מינימלים -- כלומר, לעבור נתיב כמה שיותר מהר מבלי לסכן את התנועה. אם אין לך מקום להיכנס אליו ואת צריכה לפנות עכשיו, תאטי. אם יש לך מקום להיכנס ומכונית במרחק סביר, תאיצי. אם אין מכוניות בנתיב השני, לא צריך להאט ולא צריך להאיץ. תלוי במצב. אני בד"כ מאיצה, כי תכלס אני לא רוצה לעכב את התנועה, ואני יכולה לשלוט בבלימה שלי ולא בבלימה של אחרים מאחוריי... ואם את מאטה, את גורמת לאנשים מאחורייך לעבור נתיב, וככה חוסמים לך את הדרך עוד יותר. לתשומת ליבך. |מדוזה|

adidas88

New member
כן בגלל זה

צירפתי ציור...נכון הוא לא הכי מוצלח אבל...

MrJacKasS

New member
אמא צודקת

מה שאת רוצה לעשות נקרא "עקיפה מימין" וזה אסור על פי חוק אבל מצד שני, אם התנועה בנתיב השמאלי רחוקה ממך בצורה ניכרת ואת צריכה את הנתיב השמאלי מכל סיבה שהיא (מכשול בנתיב הימני, פנייה שמאלה, עקיפה וכו'..) את רשאית "לעקוף" מימין ..אבל תכלס התנועה בנתיב השמאלי רשאית לעבור קודם.

Daemonlior

New member
התנגדות ../images/Emo9.gif

המכוניות בנתיב השמאלי היו מאחוריה, אני לא חושב שזו נחשבת עקיפה מימין.. או שאני טועה?

MrJacKasS

New member
שמע ..

ברוב המקרים התנועה בנתיב השמאלי זורמת מהר יותר מהתנועה בימני לכן , מותר לך לעבור לשמאלי במידה ואתה לא מפריע למהירות בנתיב השמאלי .. כלומר נותן גז ומאיץ כדי להשתוות למהירות בנתיב השמאלי בלי שהרכב בשמאלי ייאלץ להנמיך מהירות (אולי הוא באמצע עקיפה, או סתם ערס שנוסע מהר). פעם נסעתי בדרך מהירה ותמיד שיש התמזגות עם כבישים אחרים, אני נוטה לעבור לשמאלי כדי שלא תהיה סכנת התנגשות עם הרכבים שמתמזגים, אז עשיתי כך, והרכב בנתיב השמאלי פשוט טס והיבהב לי כמו מטורף, אז הסטתי את ההגה בחוזקה חזרה ימינה ..כי הפרעתי לו להמשיך במהירות הקיימת שלו (עזבו לרגע שהוא עבר על החוק..) ..

NewUser4

New member
תלוי במקרה.

ככלל, עדיף להאיץ לפני מעבר לנתיב אחר. ההאצה הזאת גורמת לכך שאת נכנסת לנתיב האחר כאשר את במהירות הנסיעה בו, ואת לא מעכבת את התנועה. בלימה, הורדת מהירות ומעבר לנתיב שליד (הרי בסופו של דבר אם נותנים למישהו לעבור תמיד יהיה מישהו אחריו) יעכבו בסופו של דבר את התנועה בנתיב מכיוון שהנתיב נע במהירות מסויימת ואת נכנסת במהירות קטנה בהרבה יחסית. כמובן שלעתים ייתכן שתצטרכי לנהוג אחרת. בסופו של דבר זה תלוי במצב. לדוגמה לפעמים ייתכן מצב כי לאחר שתאותתי לעבור נתיב ותתחילי להאית גם הרכב שלצידך יתחיל להאיץ ואז תאלצי להאיט בכדי לתת לו לעבור. אולם, ברוב המקרים, דעתך עדיפה. את מאיצה ובכך משתלבת היטב בתנועה. לעומתך אמך מעכבת את התנועה גם בנתיב שלה (עקב ההאטה בשביל לחכות שהרכבים יעברו) וגם בנתיב אליו היא נכנסת (עקב כך שהיא נכנסת במהירות איטית יחסית למהירות השיוט בנתיב).

MrJacKasS

New member
אבל במקרה שלה

לא מדובר בעקיפה מימין (בעיקר בדרך עירונית, פחות בדרך מהירה)?

adidas88

New member
תודה

NewUser4 -ברור לי שזה תלוי במקרה, אין לי ספק. המורה שלי אמר לי שזה כמו נגיד שאני רצה ליד מישהו ואז אני רוצה לעקוף אותו-אני ארוץ אעקוף ואז אתחיל להוריד מהירות? הוא ייתקע בי... אז ככה גם בכביש....וזה נראה לי מאוד הגיוני אבל אמא אמרה אחרת וחשבתי להקשיב למה-אחרי הכל יש לה יותר ניסיון ממני... אז תודה וקיבלתי את התשובה שחשבתי
MrJacKasS-אני דיברתי יותר על דרך מהירה ודרך בינעירונית....ולמה נראה לך שזוהי עקיפה מימין?

למעלה