עזרה...!

Bartal j

New member
עזרה...!

אני כבר שיעור 50 ואני מרגישה מוכנה לטסט פנימי ..! המורה שלי לא רצה לשלוח אותי לטסט פנימי הוא טען שאיני מוכנה מספיק אבל לפני כמה זמן אמר לי שאני אוטוטו יוצאת לטסט ופתאום שינה את דעתו ואתמול אמר סוף חודש ועכשיו זה אולי לא בטוח.. ומישהי שאני והיא התחלנו ביחד ובשיעור לחיפה שהוא השיעור המסכם שנסעתי במשך 3 שעות מטבריה לחיפה וחזרתי בחושך נהגתי יותר טוב ממנה ובגלל שההורים שלה התערבו וכו' הוא הגיש אותה לפנימי. הבעיה איתו שהוא טוען שהוא לא מקבל ממני בטחון והוא לא בטוח בצעדים שלי ולכן כל צעד שאני עושה הוא בולם ,ומעיר הערות שאני יודעת שאני אעשה את זה הוא לא חייב להזכיר לי אני לא טיפשה , הוא לא נותן לי לנסות אבל! אני יודעת שאני לא נהגת מקצועית ושעושים טעויות פה ושם (לא רציניות ממש לפעמים (מה ההבדל בין 30 ס"מ מרחק מהמדרכה בחניה ל40 ס"מ נו באמת העיקר שזה לא נוגע במדרכה נכון? אני יודעת שהכביש זה מסוכן ולא צחוק אבל זה לא שאני נכנסת בניגוד לכיוון התנועה או שאני לא עוצרת באדום זה כולה דברים קטנים שלא מזיקים לאף אחד .. ואני יודעת שגם אחרי הטסט אני לא אנהג כמון נהגת ש20 שנה על הכביש ושאני אצטרך להשתפשף כמו כולם , אבל עדיין אני חושבת שאני יכולה לעבור טסט! הבעיה עם המורה שהוא היה פעם טסטר ולפי מה שהבנתי הוא שכל אח בתאונת דרכים ובגלל זה הוא ממש מקפיד על שטויות קטנות, בודק בציציות ממש וכולם אצלו מגיעים לפחות של 40 שיעור ואף יותר... אני יודעת שהוא לא סוחב אותי בכסף כי הסתדרתי איתו לא רע והוא לא כזה אבל עדיין זה מתסכל ועכשיו שאימא שלי התערבה אז הוא אמר שהוא יגיש אותי לפנימי ואני אקח כמה שיעורי חיזוק אבל אם אימא שלי לא הייתה מתערבת לא הייתי ניגשת בכלל!

learndriving

New member
במקרה שלך מאד דומה לשלי.אני גם

מתוסכל כי אני כבר בשיעור 55 . בשיעור האחרון אני חושב שהוא (המורה הנהיגה שלי) נפגע ממני שאמרתי לו שלא מוצא חן בעיניי ולא מסכים עם מה שהוא תמיד נתן לי כל ההערות בקשר לקלאץ למרות אני יודע שאני הייתי אמור לעשות. פשוט אמרתי לו מדוע הוא גם תמיד התערב ונגע על הקלאץ בזמן אני צריך לשחרר אותו. הוא אמר שקשה לו לא לגעת את הקלאץ מפני לפעמים זה גם מתוך הרגל. זה קורה באופן אוטמטי.וגם הוא לא רצה שרכב יכבה! עניתי לו איך אסתגל להשתמש בקלאץ בלעדיו ואיך אסתדר בטסט.... הוא פתאום השתנה הפרצוף שלו ואמר לי ללכת לטסט בכעס וזהו. פשוט אמרתי לו אוקי. לא התפלאתי שהוא לא אוהב את הדרך שאני עשיתי ביקורת עליו. לפני החגים, הוא אמר לי לגשת טסט אחרי החגים. כבר חלפו החגים והוא לא ציין על טסט. לא דחפתי אותו לקבוע את התאריך טסט. בשיעור האחרון הוא שוב ושוב הזכיר לי על הקלאץ ולא יכולתי להתאפק ואמרתי לו על הקלאץ שהוא תמיד מחזיק בזמן אני צריך לשחרר ולא הבנתי שכבר הגעתי לשיעור 55 והוא עדין עשה לי..... בינתיים עדין לא שמעתי ממנו כבר שבועיים. לכן אני מרגיש "חסר אונים" כי למה הוא לא יצר עמי קשר בכלל. כבר התייעצתי עם החברים שלי על הסיטואציה שלי. ההורים שלי והחברים שלי אמרו לי שאני עשיתי את הדבר הנכון להגיד למורה על ההרגשה שלי עליו. יש לי זכות כי אני משלם לו. בינתיים עדין לא עשיתי טסט פנימי..... אני מתבלט האם עליי לבקש ממנו להחליף מורה אחר כדי מורה אחר יוכל לראות איך אני מסתדר בנהיגה אבל לא אתפלא שהוא ייפגע ממני עוד ?!. אולי השיטה שלו שלא הצלחתי לקלוט. בקשר לסיטואציה שלך, אם את מרגישה שאת יכולה לשלוט בנהיגה אז לכי על טסט פנימי. באמת אין לך מה להפסיד. וגם אני עדין לא מצליח להבין איךךךךךךךךך ישנם כמה התלמידים והחברים שלי עברו טסט 1-3 למרות הם רק למדו בסביבות 30-40 שיעורים. אני מבין את ההרגשות ותסכולים שלך כמו שלי. אנא לא להתייאש ותמשכי גישה חיובית ועליך למצוא פתרון בצורה חוכמה. אולי להחליף מורה אחר או לדחוף את המורה שלך לתת לך לעשות טסט פנימי כי אין לך מה להפסיד!!!
אני מקוה שתהיה לך הצלחה!!!

Bartal j

New member
תודה מאמי בהצלחה גם לך..!

אני הייתי מייעצת לך ליצור איתו קשר ולשאול מה נסגר עם המורה שתדע אפה אתה עומד ואם לא אז תחליף מורה או שתאיים שתחליף אותו ותתחיל להיות קשוח יותר בכל אופן אתה משלם ואתה לא צריך שהוא יסחוב אותך... תגידלו שאם הוא לא נותן לך לגעתלבד בקלאץ' ועדין משח לך בו אתה מחליף למורה אחר ומפסיק אצלו שיעורים ונראה מה הוא יגיד אחר כך.. בכל אופן בהצלחה שיהיה לך..

learndriving

New member
../images/Emo13.gif אני מסכים איתך. תודה רבה על

העצה ועידוד שלך. זה מה שכבר התפרצתי מאיפוק שלי די הרבה זמן. ברור לא בריא לשמור אי נוח בבטן שלי.
אצור עמו קשר תיכף ואדע איפה אני עומד. שוב תודה רבה על המשוב שלך. אני מקוה שמישהו/י יכול לתת לך משוב מה דעתם בהקדם האפשרי.

Bartal j

New member
אני שמחה שהעצה שלי עזרה לך ..

באמת תציב לו עובדה אחרי הכל אתה זה שמשלם לו הוא צריך אותך לא אתה אותו בזכותך האדם מתפרנס אז שיתחיל לכבד יותר את הרצון שלך וילך לקראתך יותר למען האווירה הטובה , כי מי שמשלם זה אתה ולא הוא וזכותך המלאה לדרוש מה שבא לך ואם לא נאה לו אז בעיה שלו אתה בסוף תוציא רישיון איתו או בלעדיו ככה שאתה לא צריך לקחת את זה קשה נכון זה מבאס אבל לא חסר מורים לנהיגה בארץ ובסוף יהיה לך רישיון... אם לקחת 50 שיעורים אני מאמינה שאתה כבר יודע לנהוג ואני ואתה לא נהגים חדשים שלא יודעים להתעסק עם הקלאץ' או להחליף הילוך או לעשות פניות כמו שצריך או בכלל לתפעל את האוטו. אני לפחות בטוחה בעצמי וזה שהמורה שלי לא בטוח בי ומשדר לי שהוא לא סומך על השיקול שלי וקבלת ההחלטות שלי זה כבר דבר אחר לגמרי זו בעיה שלו.
היום הצבתי לו עובדה שאם הוא לא מגיש אותי לפנימי אני מפסיקה ללמוד אצלו הוא כעס , צעק התפרץ על אימא שלי וכו' אבל שיתפוצץ מי שמשלם זה ההורים שלי וזהו נגמר התקציב היומי אני משלמת לט את החוב על השיעורים אצלו ועוד שתיים שלוש שיעורים וזהו נגמר הקרקס הזה עוד מעט סחודש הבא יש לי צה"ל אני מתגייסת בינואר ואין לי זמן למרוח את זה יותר מידי מה גם שאין לי רצוןאו כסף מיותר או כח למרוח את זה עוד אז אם הוא לא זז צריך לתת לו דחיפה קלה..
ככה זה בחיים לפעמים צריך לתת להם דחיפה קלה כדי שהם יתחילו לזוז כמו שרוצים..
גם אתה עודדת אותי מאוד , תודה לך על התמיכה ומקווה שאני ואתה נעבור בעזרת ה' בהצלחה ותעדכן אותי מה נסגר עם המורה שלך...

learndriving

New member
היי BARTAL J. אני מעדכן אותך שיצרתי

קשר עם המורה שלי לאחר כמעט יותר שבועיים. אני התקשרתי אליו ראשון. הוא לא יצר קשר איתי בכלל. קודם הוא אמר "אההה היי מה קורה? מתי אתה רוצה בשיעור הבא?". מאד הופתעתי שהוא לא ציין על תאריך טסט כפי שהוא אמר לי בשיעור האחרון (כמעט יותר שבועיים). החלטתי להגיד לו ישר שאני כבר מחכה לשמוע ממנו על תאריך טסט והוא לא יצר קשר איתי. הוא אמר שעדין אין לו מושג מתי יהיה לי תאריך ושאל מתי אקח שיעור הבא. הרגשתי רע כי אני מרגיש כאילו לא אכפת לו ממני. (אולי בגלל הוא נפגע ממני). הייתי עומד להגיד לו אך הוא התערב ואמר לי שהוא יודיע לי מאד בקרוב. מיד עניתי לו שאני קודם אחכה לקבל תאריך טסט ואקבע איתו שיעור לפני הטסט. אז ניתקנו בשיחה אחרונה שלנו בקרות. עכשיו אני מרגיש מעורב כי באמת אני לא רוצה לראות את הפנים שלו שוב אבל אין ברירה כי עליי להתמודד עם המצב שלי. זהו. באמת אני מאוכזב ממורה שלי!!! כנראה שהבנתי שיש לו 2 פנים!!!

learndriving

New member
ואני מרגיש שיחס בינו לביני מתדרדר..

...? אבל אני חושב שאולי מוטב לי לעזוב אותו והחליף למורה אחר אם איכשל בטסט. אני יודע שלא כדאי לי להתייאש ועליי להיות THINK POSITIVE!!! ואני יודע שלאחר אקבל רשיון ואבין שזה באמת לא דיל גדול! זה דבר קטן ולא כמו אנשים שעשו מעשה רע כעבר פלילי....

adidas88

New member
אל תתיאש

לדעתי זאת ממש לא אשמתך...למורה אין שיטת לימוד טובה-מז"א הוא לא רוצה שהאוטו יכבה???? אתה לומד נהיגה וזה חלק מהלימוד! אני זוכרת שהמורה שלי נתן לי לכבות את האוטו 7 פעמים בשיעור עד שאני אבין מה לא בסדר ולא היה אכפת לו מכלום. יכול להיות שלחברים שלך זה בא ביותר קלות והם היו עוברים אצל מורה אחר אחרי 28 שיעורים ולא 30-40. לדעתי כדאי לך להגיד לו את הדברים האלה-שאם הוא לא יתן לך אתה לא תלמד ואל תרגיש לא בנוח אתה משלם לו הרבה כסף בשביל זה. מקס' אם לא קורה כלום-תחליף מורה. בהצלחה בהמשך

Bartal j

New member
גמלי בהתחלה המכונית הייתה מתכבה מלא

כאילו בישעורים הראשונים מלא היה נכבה לי האוטו היה לי פעם שיעור שנראה לי 9 או 10 שנכבה לי האוטו 5 פעמים ברצף... זה קורה לכולם וזה טבעי מטעויות לומדים זה המטרה של השיעורי נהיגה לא? לטעות וללמוד?

adidas88

New member
כן ולכן

אין סיבה שהמורה לנהיגה שלו לא ייתן לו לכבות את האוטו!

miracle16

New member
תחליף מורה...

אתה תלמד לא לזרוק את הקלאץ' רק אם האוטו יקפוץ לך ויכבה לך הוא צריך לתת לך להתנסות בעצמך אחרת לא תלמד עשיתי זינוק בעלייה חזקה ונכבה לי האוטו 7 פעמים תקעתי את כל המכוניות מאחוריו וזה היה אגב באיזה שיעור 60+ והוא לא עזר לי ונתן לי להתמודד לבד אין מה לעשות זה קורה ורק ככה לומדים

be_roo

New member
אולי אם תפסיקי לוותר לעצמך על

טעויות "בקטנה", הוא יראה נהגת שלוקחת אחריות על הנהיגה שלה, לא מעגלת פינות, חונה קרוב למדרכה ולא בולטת לנתיב הנסיעה בצורה מיותרת ומקפידה על נהיגתה, אז אולי הוא יגיש אותך לטסט.

adidas88

New member
תשמעי

את עדיין
לכן כל הטעויות הקטנות האלו יכולות להרוס לך את הטסט -וחבל-אל תזלזלי בהן. מה שכן אני לא מבינה למה אם אלו אכן טעויות קנות הוא לא נותן לך לתקן אותן לבד..... אל תתייאשי ותדעי שככל שהוא מעיר לך את יותר לומדת. תעברי מצידך טסט אחרי 130 שיעורים-אם זה מה שיהפוך אותך לנהגת יותר טובה תאמיני לי זה שווה את זה. יכול להיות שהוא קצת מגזים בהערות שלו-אם כן, דברי איתו ותגידי לו אולי הוא לא שם לה כי אף אחד לא מעיר לו? בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה

למעלה