עזרה....

עזרה....

לפני מס' שנים למדתי נינג'יצו (חגורה ירוקה) אצל האחים תמיר ומשה קסטיאל (תלמידים של דורון נבון). בעקבות אילוצים לא עלה בידי להתעסק באומנות ב-5 שנים האחרונות . כיום בגיל מופלג של 27 הייתי רוצה לחזור ולהתאמן. ה-ב-ע-י-י-ה :סינון מהיר של מורים ומקומות אימון הותיר בידי 3 מורים אפשריים : יוסי שריף, מוטי נתיב, עופר כהן . את יוסי שריף ופועלו אני מכיר, מוקיר ומעריך מאוד. לגבי מוטי נתיב ועופר כהן לא הצלחתי להגיע לאתר שלהם (אם קיים) כמו כן לא ברור לי האם הם מלמדים קוגה נינג'יצו או את הסגנון של אקב"ן והאם יש בכלל הבדל בין השיטות? הייתי שמח לקבל מידע על המדריכים ובמיוחד על מוטי ועופר. בנוסף הבנתי כי לפני כשנה וחצי היה סכסוך קשה בין מוטי נתיב ליוסי שריף, הייתי שמח לדעת מה על מה נסוב העניין והאם יש לו השפעה כלשהי על סמכות/אישור ו/או כל השפעה אחרת על מי מהמדרכים. אז סליחה על המגילה והשאלות הקשות. תודה מראש לכל העוזרים. אלון.

שכחתי ...

שכחתי להוסיף שגם אילן גטניו בגבעתיים מתאים ליכולת שלי מבחינת זמן ומקום האימון . שוב , מתנצל מראש על כבדות המשקל של השאלה. תודה לעוזרים. אלון.

roy33itc

New member
קודם כל הייתי מתחיל באתר הזה

של ארגון קבוצות בו תמצא מידע רב על יוסי שריף והחב'רה שלו,הייתי ממליץ גם לדבר עם חבר הפורום תיישושו חקלאי שמתאמן איתם וייתן לך מידע רב. לגבי מוטי נתיב-כדאי לבקר כאן (אני מקווה שאתה שולט באנגלית ). לגבי עופר כהן-תנסה פה. מקווה שעזרתי יום טוב רועי

NomadSoul

New member
מוטי שריף

לא מלמד קוגה ריו ולא אקב"ן אלא בודו נינג'יטסו. יש אתר, אבל הוא כל-כך לא מעודכן ומבולגן שאני די מתביישת להפנות אליו. טוב, נו, בכל זאת: האתר הישן, שדווקא היה מושקע למדי: http://www.weizmann.ac.il/home/tsafriri/bujinkan/index.html האתר הקצת-יותר-חדש: כרגע אני לא מצליחה להגיע אליו, אבל הכתובת היא: http://www.aquanet.co.il/vip/bujinkan/index.html מוטי מלמד בת"א, בבי"ס מגן במעוז אביב. בנוסף, אם המיקום מתאים לך, אז באותו מקום מלמד גיל שדמי, שהוא המורה שלי, ויש קבוצה גדולה למדי של מתקדמים, ואני ממליצה לפחות לנסות
יש גם אתר צנוע של תלמיד של גיל, סער, שמלמד ברמת השרון, והנה הפרטים של שניהם מתוך האתר: http://ninjutsu.ilhost.com/cont.html

ש מים

New member
התכוונת מן הסתם ל- "מוטי נתיב"../images/Emo8.gif

והוא שייך לאירגון בוג'ינקאן, בראשותו של מסאקי האצומי סנסיי, והוא מלמד בודו-טאיג'יטסו.

קודם כל תודה על הנכונות ....

מאוד מעניין אותי ההבדל בין הלימוד של ... בעצם כולם (קסטיאל, גטניו, נתיב וכו') לבין הלימוד של יוסי שריף, זאת משום שהבנתי שהיה לפני שנה וחצי ריב גדול מאוד בין שריף לבין האיגוד . האם יש הבדל מהותי בין הנינג'יצו של אקב"ן לבין קוגה נינגיצו לבין בודו תאי נינג'יצו וכו'. אגב - אם יש דרך לענות על שאלה כזאת, אשמח לדעת מי נחשב המורה הכי טוב / בר הסמכה הכי גדול מבין כולם (האם קסטיאל או גטניו לשניהם דאן 10 או אחרים ). תודה . אלון.

../images/Emo70.gifקצת מידע מדויק לא יזיק, אולי...

1. אצלנו באקב"ן נחשב מוטי נתיב מבוג'ין קאן כבר סמכא גדול בקאטות מסורתיות. אין זה אומר שהאחרים המוזכרים אינם כאלו, ההיפך... 2. מוטי נתיב מבוג'ין קאן הוא מרצה רצוי מאוד במפגשים של וותיקי ארגון קבוצות והוא מקבל מאיתנו גם כבוד והערכה וגם חיבה. אין שום ריב שידוע לוותיקים. 3. אין קשר בין הדרגות בבוג'ין קאן לבין רמה מעשית או טכנית, יש אנשים ראויים מאוד ללא דרגות גבוהות ויש גם דרגות גבוהות קצת תמוהות. הדרגות של חלק מהישראלים הוותיקים ראויות מאוד. בישראל קמה קבוצת הנין ג'יטסו הראשונה מחוץ ליפן, בתחילת שנות השיבעים. לימד שם דורון נבון באופן יסודי וקרבי מאוד. 4. למוטי נתיב יש דאן 15 לעניות דעתי. המספר לא משנה, משנה הידע העצום שלו. 5. יש כמה הבדלים בין הנין ג'יטסו של אקב"ן לבין הבודו טאי ג'יטסו של בוג'ין קאן אבל הם מתבטאים בעיקר בדרך האימונים ולא בסילבוס או בתוכן הטכני. דרך האימונים בבודו נין ג'יטסו של אקב"ן כוללת קרבות במגע מלא כל אימון. זה מחייב אותנו לכושר טוב ולשימת דגש על טכניקות ודרכי ביצוע יעילים. 6. האירגונים התפצלו בגלל הבדלי גישה ארגוניים, אנחנו מעדיפים לא לשלם דמי חבר גגבוהים ליפן, אנחנו מבזבזים את הכסף על וויסקי טוב וחרבות. 7. קוגה נין ג'יטסו אינו שייך כלל לשיטות שיצאו מבית מדרשו של טקמצו (המורה של המורה של המורה של המורה שלי - נפטר ב1983) ולכן אין לי הרבה מידע עליהם. סביר להניח שהם, כמו שיטות לחימה רבות אחרות, עובדים מצוין. 8. איש הברזל אצלנו, "מלך הקרבות" (או "שר המשקים" בפי אחרים) הוא דני יפית אבל הוא מעדיף להיות נחבא אל הכלים, סימן ההיכר של לוחמים מקצועיים.

שאלה בנושא האימונים באקב"ן:

כמה זמן נמשך כל אימון? כמה זמן מתוך האימון מוקדש לכושר, ואילו תרגילי כושר אתם מבצעים? האם מתאמנים על כריות או רק אחד מול השני? מהו חלק הקרבות בכל אימון (כמה זמן, האם בסוף האימון או בתחילתו?) מה עצימות המגע המלא? - בכל הכח עם מיגון מלא, או עצימות בינונית עם שימת דגש רב על טכניקה נכונה? תודה.

ותוספת על משה קסטיאל

אם תהיה מעוניין לחזור למשה קסטיאל, אז ש מים יכול לעזור לך בעניין. את ההבדלים בין אקב"ן לבוג'ינקאן תוכל לגלות אני מאמין באימון ניסיון בכל אחד מהמקומות. תהנה, רן.

roy33itc

New member
אלון תיכנס ללינקים שקיבלת ממני

ונומאדסול ופשוט תקרא קצת...הם מתארים שם יותר טוב את ההבדל (יש גם שטויות וצחוקים בפורום מפורסם אחד אבל אני בטוח שתדע כבר מי הרציניים,רמז-הם בדרך כלל נותנים כבוד גם לצד השני....)

duboz1

New member
דובי

אילן גטניו מלמד בגבעתיים , רח' שדה בוקר 14, בימים א,ד 20-22. קבוצה איכותית ונעימה. אוירת לימוד מצוינת. 050417330 קבל קישור נוסף

Panthalaimon

New member
קוגה נינג'יטסו

היחיד שמלמד בארץ קודה נינג'יטסו הוא איתן לוי וניתן למצוא אותו בלינק המצורף, הוא מלמד מאזור המרכז ועד נתניה. וכן, יש הבדל בין בוג'ין קאן לקוגה נינג'יטסו ושיטות אחרות.

למעלה