עזרה [?]

Shikit

New member
עזרה [?]

אנשים נחמדים אנשים חביבים אנא עזרו לי , התחלנו בישובי הקט במסגרת הבית ספר את פרוייקט החונכות, זוג או לפעמים יחיד שחונך יליד או כמה. ובשביל זה.. אני צריכה.. רעיונות מקוריים לפעילויות שאפשר להעביר לילדה קטנה וחביבה בכיתה ו'! אז לכו על זה... תודה

meidos

New member
גם אני הייתי חונך.

אבל באיזה נושא. חשבון? שפה? כללי? אני חנכתי ילד בכיתה ב'.

Shikit

New member
אממ...

סתם משהו נחמד , לא משהו לימודי,ולא משהו בשפה. חשבנו על לעשות לה בפעם הבאה משהו נחמד מין 'חפש את המטמון' רק יותר משודרג.. שיהיה לזה איזה סיפור מסגרת מגניב. אבל... מה כבר אפשר לעשות כסיפור מסגרת? הילדה בכיתה ו' צריך משהו מאתגר שכזה. אוחח נשמע מסובך.

Atomic Energy

New member
תאתגר אותה עם...:

מוזיקה -תכיר לה דברים חדשים שהיא לא מכירה עדיין. כיתה ו' שומעים רק פופ כזה.. תחנך אותה... דבר איתה על הכיתה שלה, זוגות וכאלה. זה תמיד חזק כזה בכיתה ו' תעזור לה עם שיעורי בית תכינו יחד כדורי שוקולד או משהו (את האמת, את זה עשיתי עם הילדה שחנכתי שהייתה בכתה ב'... היא נהנתה מאד! :))

meidos

New member
כל מי שחנך ילד בכתה ב' הכין כדורי-

שוקולד. זה דיי עלוב כבר לילדה בכתה ו'. הרעיון עם המוזיקה נחמד.

nemasys

New member
הנה כמה רעיונות . .

ימי השרדות ללמד את הילדים איך להיות בקמפינג . . ללמד את הילדים לבנות מתנות או ליצור דברים שהם היו רוצים לעשות . . להכין איתם מאכלים טעימים שהם אוהבים וללמד אותם להכין אותם לבד . . מה התחביבים של אותה ילדה ? אפשר לראות מה מעניין אותה ומזה להפיק המון דברים תריך לשאול אותה ואז לחזור לפה לעוד רעיונות זה נורא קשה כשזה כללי מידי . . אפשר להכין איתה אלבום תמונות מזכרת ללהקה שהיא אוהבת . .סדרה או מישהו שהיא מעריצה . . לקחת אותה לתוכניות טלוויזיה שהיא תהיה קהל ותראה איך עושים טלוויזיה . . רעיון מאוד טוב אבל דורש המון השקעה אפשר להתחיל בקטן ואז לראות איך זה מתפתח . . להקים פינת חי כמו ארנבות אוגרים תרנגולות . .. לכל ילד תהיה החייה שלו אבל כולן יהיו ביחד כל אחד יהיה אחראי על פעם בשבוע למטלה כמו ניקוי הכלובים האכלה של החיות וכדומה . . אפשר להתחיל מ 5 חיות שזה לא בלאגן ולעבור ליותר תוך כדי פיקוח על מטלות הילדים . . מקווה שעזרתי . .

golan95

New member
רעיונות

תחשוב מה את אהבת לעשות כשהיית בגיל הזה: מאוד פשוט, יצירה- אפשר לשאול בפורום אומנות שימשוית יש להם הרבה לינקים ליצירה עם ילדים- כמעט ללא הוצאה (עיסת נייר, להכין תיק מגניב עם המון נצנצים, ללמד אותה ל"תפור"). ללכת למוזיאון- פתוח. אומנות רחוב- תמיד זה משהו מיוחד. ספריה- לבחור ספר מאלף לגיל הזה- ולקרוא בהמשכים- משם אפשר לצאת להמון נושאים חשובים יותר וחשובים פחות. אם אתם לא תל- אביביות אז אפשר יום כייף בתל- אביב- נחלת בנימין, שוק הפישפים, דיזנגוף סנטר... נושא של הגיינה נשית- זה תמיד הולך... אני חושבת שהדבר הכי חשוב לעשות זה תיאום ציפיות שיש לה מהמפגש הזה- בנכם. אולי הדבר הכי חשוב לה הוא שישמעו אותה, שיעזרו לה לקשור קשרים חברים, שילמדו אותה להיות "ליידי"... אני לא יודעת מה, אבל חשוב לשמוע מה הצד השני חושב/ מרגיש , ומשם להמשיך לזרום... הייתי פונה גם לפורום תנועות הנוער- בטח יש להם רעיונות...

יש משחק שפעם שחקתי מקווה שתביני

יש קבוצה של ילדים את אומרת משהו כמו "אני בוחרת במישהו מבין כולם, מי שיודע במי בחרתי עליו לצאת מהחדר" אנשים יוצאים מהחדר את אומרת במי בחרת (אסור לומר למה) והילדים שנכנסים צריכים אחד אחד לנחש במי בחרת אם הם צדקו הם צריכים לומר למה הם חשבו שתבחרי באותו בנאדם . למשל אצלנו הבנאדם הנבחר היה מי שדיבר ראשון(כך שכל פעם מישהו אחר נבחר) יש גם את המשחק "קפה" יושבים במעגל אחד שואל את זה שלצידו "קפה?" והוא עונה לו "מה?" אתה עונה "קפה" "אההההההההה קפה." ואז הוא פונה לזה שלצידו ושואל "רוצה קפה?" וכך ממשיך המשחק עד שמישהו מתבלבל. כשאני הייתי חונכת אני והילד המופרע שלי זרקנו גומיות על אנשים אחרים כך שאין לי רעיונות ליחידים.

roger4x4

New member
חפש את המטמון../images/Emo70.gif

זה משחק שאפילו יחזיק ילדים בתיכון. תני לה נייר בבקבוק (על הנייר יהיה הרמז). המציאי סיפור שמתאים לשודדי ים וכו'. ואם היא גדולה מדי בשביל זה, אז תספרי שגנבת את הבקבוק מחברה שלך
בנייר שבבקבוק יהיה רמז פתיחה שיוביל לנקודה הראשונה. בנקודה הראשונה יהיה עוד רמז שיוביל לנקודה אחרת, וכך הלאה עד שמגיעים למטמון (של חברה שלך או של שודדי ים). בהצלחה

למעלה