עזרה

עוזה

New member
עזרה

אשמח אם תעזרו לי, כלבנו בן חמש וחצי, ויש לציין כי אנו מגוננים עליו יתר על המידה. לא מזמן לקחנו אותו לים (בפעם הראשונה)והמצב לא נראה טוב- בכל פעם ששאר הכלבים באו להריח או לשחק- הזנב התקפל לו בין הרגליים, והוא פשוט פחד . ברור לי שהאשמה היא בנו ,אך שאלתי היא האם המצב הפיך (בהתייחס לגילו)?? האם ניתן עדיין להשיב לו את הבטחון העצמי שלא פותח עד כה?? יש לציין כי מדובר בכלב טרייר . אשמח אם תוכלו לייעץ מה לעשות או להפנות לאנשי מקצוע. נזיפה מצידכם- מובנת גם מובנת, אנחנו מתייסרים ברגשי אשם מאז. תודה, עוזה .

ביטחון עצמי - אפשר לבנות

רק צריך סבלנות והרבה זמן פנוי עבור הכלב. האם התגובות האלה מופיעות גם באזור בו הוא רגיל לטייל? האם הוא פוחד רק מכלבים זרים או שתגובות פחד מופיעות אצלו בהקשרים נוספים? אפשר להרגיל כלב להגיב היטב אם רגע לפני שמתעוררת אצלו המצוקה הצפוייה, נותנים לו צ´ופר שאהוב עליו. אבל העיתוי חשוב מאד ושאר התשובות לשאלות חשובות וההתנהגות של הבעלים בכלל ובפרט. מובן שרצוי לגשת למאלף מומחה, שבשום אופן לא מעדיף שימוש בקולר אלקטרוני על פני אילוף אישי, אבל בדרך כלל, מי שזקוק לאילוף הם הבעלים.

bimbo.

New member
לעוזה, אני לא חושבת שאתם צריכים

להרגיש אשמים. הרי חשבתם שאתם עושים טוב לכלב. בכל אופן, חשוב מאוד לטפל בעניין בדחיפות, לפני שהפחד הופך לטבע שני אצלו. לדעתי הוטרינר ידע להפנות אתכם לכתובת הנכונה.

*Michelle*

New member
בטחון עצמי - תשובה לעוזה

תהליך סוציאליזציה אידאלי לכלבים הוא בין הגילאים 4 עד 12 שבועות בהן הגור מפתח את ההגדרה העצמית שלו לכן חשוב לחשוף גורים למגוון רחב ככל האפשר, אנשים בגילאים שונים, גברים ונשים, חתולים וחיות אחרות וכמובן כלבים. אבל, אף פעם לא מאוחר מדי וכלב יכול ללמוד עד מידה מסויימת בכל גיל. קודם כל, אתה לא מתאר מצב קטסטרופלי. זה לא שהכלב קבל התקף חרדה או משהו כזה, הוא קצת פחד וזה לא נורא ובואו לא נשכח שגם הסביבה הייתה חדשה ובלתי מוכרת. לא להכנס ללחץ. אפשר באופן הדרגתי, בסביבה מוכרת, להציג בפניו כלב אחד, אם אפשר של מישהו שאתם מכירים בסביבה ניטרלית כמו פארק או משהו כזה (לא טריטוריה של אף אחד מהכלבים)ולתת להם אפשרות להריח, להתוודע ולראות מה קורה. אם זה עובד, אפשר להמשיך הלאה, עם כלבים נוספים, להחשף למקומות חדשים וכו´ חשוב שתראו לכלב שזה בסדר, שהחברה של הכלב האחר מקובלת עליכם ושאתם שקטים ורגועים, אחרת הוא יפרש לא נכון את המתח שלכם (בגלל התגובה שלו) ויחשוב שאתם לא שקטים בגלל נוכחות הכלב האחר. יש כלבים יותר דומיננטים ואחרים יותר כנועים ואין שום רע בזה, זה חלק מהסדר החברתי של הכלבים. אני מניחה שהכלב שלכם פחות דומיננטי, זה לא אומר שאינו יכול לפתח מיומניות חברתיות. תמיד אפשר גם להתייעץ עם בהביוריסט של כלבים או וטרינר, אבל שוב, לא צריך להוציא דברים מפרופורציה, שום אסון לא קרה.

למעלה