עזרה...

עזרה...

שלום רב, ערב טוב וכמובן, חג שמח! אני בחור צעיר שמאוד מאוד מאוד אוהב שוקולד, העניין הבעייתי בכל הסיפור הזה - אני לא יודע להכין שום דבר על טהרת השוקולד. אני מאוד מאוד רוצה, לשם תחביב בלבד, ללמוד להכין כל מיני דברים על טהרת השוקולד ובעיקר דברים איכותיים ולא סתם "כדורי שוקולד" של כיתה א'. אני כמובן בעיקר אוהב את השוקולד המריר. אודה לכם אם תואילו למסור לי מידע על ספרי לימוד למתחילים ו/או סדנאות למתחילים ולחולים לדבר. תודה מראש.

ועוד שאלה בסיסית...

מה יש בשוקולד שהוא מריר באחוז גבוה מאוד? האם זה נכון ששוקולד מריר באחוז של כ-70 אחוז טוב ללב? היכן ניתן לקנות באיזור ת"א שוקולד מריר טעים ואיכותי לאכילה?.

לגבי מקום לקניית שוקולד...

אני תמיד קונה במין דוכן/חנות קטנה בסוף שוק הכרמל בת"א(אם עוברים את שוק הכרמל על מנת ללכת לים אני מתכוונת...), יש שם איש שמוכר שוקולד איכותי, וראיתי אצלו שוקולד מריר גם עם 75%...

ו ר ד ה 1

New member
אתה יכול להסתכל בספר "שוקולד"

בסטימצקי ולראות אם הוא מתאים לך, הוא נראה לי די טוב.

המפיסטה

New member
שוקולד ולב--קישקוש

שוקולד לא יועיל ללב שלך במיוחד, נכון שיש בו כביכול חומרים נוגדי חימצון שאמורים להגן על הלב,אבל המינונים קטנים . כך שאל תבנה על זה! אלו בעיקר שטויות שמפיצים מוכרי/יצרני/שוקולד ועתונאים שמחפשים כותרות. אז לא לבנות אל זה בבקשה. בשוקולד מריר באחוזים גבוהים יש מוצקי קקאו בעיקר. מצד שני יש בו מעט(או כמעט ולא) אבקת חלב ,סוכר,ליצטין,שומן צימחי וכו'. בקיצור מכיוון שהחומרים הנ"ל נעדרים ממנו אחוזי הקקאו עולים, כך שהחומר המתקבל טהור יותר ,ולכן האחוזים גבוהים יותר--- זה מה שאמור להיות שוקולד נורמאלי (מה שכן אל תחפש שוקולד מעל 65-70 %) שוקולד איכותי בת"א -יש כמעט בכל סופר בת"א,ואפילו בלא מעט פיצוציות.וכמו שמשהי אמרה אפילו בשוק!. אבל שים לב שוקולד מומלץ לקנות בחנות אמינה ,איכותית וממוזגת . שוקולד איכותי רגיש לשינויי מזג אויר . לא מומלץ לקנות שוקולד ישן/פג תוקף או במקום שלא מאחסן כראוי. חוץ מזה אם אתה רוצה חנויות "מקצועיות" ,שם המבחר בהחלט גדול ומרשים יותר-נסה את "פור שף" או "גרובשטיין" . ולגביי ספר נראה לי שהספר "שוקולד" של הוצאת על השולחן ,יספיק בשבילך. אבל באופן כללי תהנה מהעיניין ,ואל תאבד פרופרציות זה בסה"כ אוכל!

למעלה