עזרה!

עזרה!

אולי תוכלו לעזור... עכשיו כשאני בבית ספר (שנה אחרונה) אני באחריותו, ז"א למשל כשנודע ליועצת על הבעיות שלי היא מיד התחייבה לספר להורים ולמצוא לי טיפול מתאים... מה קורה כשאני לא נמצאת בשום מסגרת? כשאני כבר מעל גיל 18? האם מישהו יכול לכפות עלי טיפול (ואני לא מתכוונת לאישפוז עפ"י חוק במקרים קיצוניים)? אני מתעניינת כי פתאום קלטתי עד כמה ברת מזל אני שעלו עלי עכשיו... אבל מה יקרה אח"כ? כשאני יעזוב את הבית ולא יהיה מי שישגיח ויכריח? אני פשוט יגסוס בשקט בלי שאף אחד ישים לב?!? קצת מפחיד אותי בהתחשב בעובדה שיכול להיות שאני אחליט להתכחש להכול ולא לרצות לקבל טיפול... פשוט חשבתי גם שאולי יש אנשים שאף אחד לא יודע מה קורה איתם, הם עובדים, חיים, הכל כרגיל אבל בפנים מתחולל משהו שמצריך טיפול ואף אחד לא יכול להכריח אותם ללכת...נפגשתי עם מקרה כזה ממש לא מזמן כשאמא שלי ואני הבנו שלחברה שלה יש הפרעות אכילה אבל היא משוכנעת שזו דרך החיים הנכונה ואין שום דבר שאמא שלי או חברות אחרות יכולות לעשות... היא גם מובילה את משפחתה את התהום הזה...עצוב.

nati012

New member
צבא.

בצבא, בחלק מהמקומות, קשה להסתיר. אם זה מהמפקדים שלך או מהאנשים שאיתך, ואז יש מנגנון שלם של הפניות לקב"נים וכו'. אמנם אין שם כפיית טיפול (לפחות ברוב המקרים) אבל בהחלט יש מישהו שפוקח עין. אבל גם שם אפשר להעלים הכל מכולם, השאלה אם זה מה שאת רוצה. ואם, לדבריך, לא בא לך "לגסוס בשקט בלי שאף אחד ישים לב", את לא צריכה מסגרת מפקחת. הכל תלוי בך.

צבא...

אני לא הולכת לצבא אני עושה שירות לאומי... וכן את צודקת...אבל אני פשוט לא סומכת על עצמי שאני אשאר צלולה במחשבותיי... תודה.

כשתהיי בת 18

אז תהיה לך האפשרות לגסוס בלי שישימו לב. כן. אבל יש אפשרות אחרת, שאגב, את יכולה לבחור בה גם לפני גיל 18: להיות אחראית לחיים שלך ולגוף שלך ולעצמך בכלל. מה דעתך?

לא הבנת

אני כן בטיפול עכשיו..אמנם עדיין לא מרצוני החופשי אבל אני בדרך הנכונה... אני פשוט תוהה לגבי העתיד...

הבנתי.

ובעתיד, תצטרכי את להיות זו שאומרת לעצמה: תשמעי, המצב לא טוב, כדאי לבקש עזרה. כמובן, במקרה והמצב לא יהיה טוב. לא מאחלת לך את זה או משהו.

לפעמים אני מרגישה ככה, למרות

שאני בבית הספר, שאני רוצה לצעוק לאנשים שאני צריכה את ההשגחה שלהם, את הליטוף, הדאגה, למרות שאני לא רוצה שיאגו לי.. מרגישה כל כך לבד, למרות שאני מוקפת אנשים

psycho maiden

New member
אז אולי..

תנסי להפתח לאנשים האלו? תנסי לאחוז ביד שהם מושיטים לך? להעזר ביד הזאת? תעזרי לעצמך...

אני לא רוצה לגלות..

שהיד זמנית.. זתומרת, אני לא רוצה להפיל עליהם משהו שגדול עליהם. לא רוצה לגלות שהם יבהלו או משהו... זה ישבור אותי

psycho maiden

New member
....

למה שהיד תהיה זמנית? אם את תבקשי עזרה ותעשי הכל בשביל להחלים אנשים לא יעזבו אותך! מה עם המשפחה ? מישהו יודע?

את. |פטריה|

רק את תהיי אחראית לעצמך אחרי גיל 18. משפחתך וחברייך יכולו ליעעץ לך, לתמוך בך, אבל את היחידה שתצטרכי לבחור בשביל עצמך. את היחידה!

זה באמת עצוב.

ואת באמת תוכלי לגסוס לבד. כי עם המחלה הזו בסוף נשארים לבד. את בטיפול? את בדרך הנכונה? תלמדי לתיצרי בתוך עצמך את החלק שיודע לשמור ולהגן עלייך ולחיות. שכשאם חלילה תזדקקי לעזרה בעתיד תלמדי לבקש וגם תלמדי להיות בריאה. זה מעולה... לגסוס באופן כללי זה לא להיט גדול, בטח שלא מבחירה.

למעלה