עזרה

antianara

New member
עזרה

אוקיי אני נואשת אנשים האם אתם יכולים לעזור לי אני אשמח מה השונה בין מאגיה לוויקה? אשמח עם תעזרו לי בתודה מראש אנטיאנרה

מדיאה

New member
הבדל בין מאגיה לוויקה

המאגיה הינה תורת הכישוף בכלל והוויקה היא דת שבה יש חוקים משל עצמה למרות שהדת די מבוססת על מאגיה, ויקה לא מתבססת על כישוף קבלי או וודני למשל. יש לי אתר טוב למתחילים ואני מקווה שתהני ממנו מדיאה

Justin Angel

New member
פששש...

"נואשת" זה אולי רק קצת טיפה מוגזם... וויקה זאת דת שבתוכה יש כישוף, כמו שלמשל בנצרות יש מלאכים ונסים , וביהדות את הקבלה והתלמוד. זה פשוט משהו שהוא חלק בלתי נפרד מאותה דת. מאגיה זאת דרך לעבוד עם האנרגיות של היקום. וויקאנים (וויקאנים קלטים לפחות , איקלטים לא נכללים) לא עוסקים במאגיה , אלא בכישוף וטיפונת בקסם. הרעיון הוא שבוויקאניזם אתה מבקש מהאלים או מכל ישות אחרת של הטבע ובתוך תהליך טקסי כלשהו מבקש ממנו משהו. כאשר מאגיה זה עבודה לבד בעזרת התודעה עם האנרגיות של היקום באופן ישיר. אני חושב שזה היה הסבר מאוד טוב , טיפה מסובך , אבל טוב.

nepthys

New member
הממ..

אני לא חושבת שכישוף זה חלק בלתי נפרד מוויקה, מכיוון שהכרתי וויקאנים רבים שעסקו בפולחנים לאלים אבל לא במאגיה. חוצמזה - עוד רקע על הוויקה, הוא שבה יש "ערבוב" שלם של מסורות שונות ומשונות (ולאו דווקא הקלטים הם המשפיעים הכי גדולים). כלומר, לאדם מותר להאמין במה שהוא יבחר, לא משנה שאלו דברים השונים מבחינת המקור שלהם. וזה מאוד מבלבל ללמוד כישוף מאתרים וויקאנים, כי לרוב הם לא מציינים את המקורות שלהם..

Justin Angel

New member
DOH!

"אני לא חושבת שכישוף זה חלק בלתי נפרד מוויקה, מכיוון שהכרתי וויקאנים רבים שעסקו בפולחנים לאלים אבל לא במאגיה. " כישוף = פולחנים לישויות שונות... אז כישוף הא כן חלק בלתי נפרד מוויקא... :) לא אמרתי כלום בקשר למאגיה וויקה.

nepthys

New member
תגובה מיותרת לחלוטין

מכיוון שגם ככה אף אחד לא מכיר בהבדלים חוץ ממך.

למעלה