עזרה...

vejita

New member
עזרה...

היי מה קורה.. דפדפתי בפורום וראיתי שאנשים בונים לזוחלים שלהם טרריומים... אז החלטתי שגם אני רוצה לבנות לכרכן שאני עומד לקנות תרריום אז עם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך בונים ומאיזה חומרים?? או לתת לי אתר שרשום שם איך בונים בדיוק? כי אני רוצה לבנות לו טרריום וגם אמרו לי שזה יותר משתלם... אז תודה רבה לכל מי שעוזר וגם למי שניסה ולא הצליח..

שלום לך...

איזה טרריום אתה רוצה? מזכוכית? מעץ מצופה פורמייקה?פתח עליון או בצד?איזה גודל?

vejita

New member
אני רוצה..

טרריום שגודלו בערך כ60 ס'מ.. זה מתאים לכרכן צעיר? אני לא מבין במידות אז אני יודה למי שיעזור לי במידות זה לכרכן תירס צעיר... חשבתי על דלתות הזזה מה אתם ממליצים? כי אני רוצה משהו שאני יוכל לבנות ולא סתם חרבוש... לפי מה שראיתי עדיף מזכוכית נכון? אז אני ילך על זכוכית... וכמה עולה בערך החומרים? אני לא יודע כ'כ אז אני ישמח עם אתם תגידו לי מה אתם עשיתם עם שלכם ואני יעשה כמו שתגידו... [עם זה מתאים לכרכן תירס] תודה

ינאי 15

New member
לדעתי לכרכן שלך מתאים בהחלט 60 ס"מ

אני חושב שבהחלט יתאים גם דלתות הזזה. הייתי מציע לך לבנות את הכלוב מחומר שנקרא פרספקט. היה לי בעבר 2 כרכני תירס, אבל הדלתות הזזה נשברו מהר כי הם היו עשוים מזכוכית, וזה יכל לפצוע את הנחשים שלי,למזלי זה לא קרה, אז תחשוב על מה שאמרתי, אולי זה יעזור לך. יש לי גם טטריום באורך של 60 ס"מ ורוכב של כ - 30 ס"מ בערך, יש לי שם נחש בואה צעיר, ואני חושב שהבואה שלי נהנת מאוד בטטריום, למרות שעוד מעט אני אצטרך להעביר אותה לטטריום יותר גדול. מקווה שהצלחתי לעזור לך, בהצלחה בבניה. ביי שבת שלום.

ינאי 15

New member
לדעתי....

לדעתי הכי טוב זה לבנות מחומר שנקרא פרספקט... זה חומר מעולה...בניתי בעזרת אבא שלי טרריום לשלושת פיתוני הבורמזי שלי, טרריום מפרספקט, ועץ שיחזק את הטטריום מכל הפינות, גם מלמעלה וגם מלטמה. לדעתי פרספקט יותר עמיד וחזק מאשר זכוכית, אם במקרה הזכוכית תישבר זה יוכל לפצוע את הנחש, והסיכויים שהפרספקט ישבר הם סיכויים יותר קטנים.

vejita

New member
מזה פרספקט?

איזה גודל טרריום אני צריך בשביל הנחש שלי? ואיך אני יכול לבנות אותו? מי שבנה טרריום יכול להגיד לי בדיוק מה הוא עשה? ועוד שאלה... באיזה עובי הפרספקט צריך להיות? אני רוצה שתגידו לי בדיוק מה עשיתם והכל.... תודה מראש

ינאי 15

New member
ל vejita זה חומר שדומה לפסלטיק שקוף

אני חושב שלכרכן שלך יספיק בהחלט טרריום שהאורך של 60 ס"מ,תלוי באורך הנחש. זה יספיק לכרכן שלך אני חושב (אם הוא צעיר), מקסימום בעוד שנה שנתיים, אולי יותר, תבנה לו טטריום אחר יותר גדול. לגבי הרוחב של הטרריום מספיק שיהיה הרוחב בין 30 ל - 40 ס"מ. העובי של הפרספקט צריך להיות משהו כמו 3 או 4 מילימטר, אפילו חצי סנטימטר זה מספיק. עובי הפרספקט שבניתי את הטרריום לפיתוני בורמזי שלי הוא כחצי סנטימטר (אבל כמובן טרריום בהרבה יותר גדול). לא בניתי להם טרריום עם דלתות הזזה, אלא דלתות נפתחות מהצד, שנפתחות לכיוון החוצה. לאומת זאת בניתי לכרכן שלי (שמת לצערי לפני כמה חודשים) דלתות הזזה מפרספקט שהעובי שלו 3-4 מילימטר וזה בהחלט הספיק. כפי שאמרתי לדעתי פרספקט זה רק היתרון.

vejita

New member
אוקי תודה...

עכשיו... אתם יכולים להגיד לי מאיפה אפשר להשיג את הפרספקט הזה וכמה הוא עולה בערך? ואם אתם יכולים להגיד לי איך בניתם את הטרריום...?

ינאי 15

New member
אפשר לקנו את זה בכמה מקומות

מוכרים את הפרספקס בחנויות זכוכית...אבא שלי קנה את הפרספקס בבאר שבע בחנות שנקראת "אומנות על זכוכית". אולי זה יעזור לך בזה...

OLucifer

New member
פרספקס אפשר לקנות ברוב (כל) חנויות

שיש להן המילה פלאסט בשם (ובטח בעוד חנויות) בחיפה, השם הכי מוכר זה "יבין פלאסט" (לגבי מחירים, אני לא יודע, אבל כן יודע שפרספקס יכול להיות לפעמים יקר יותר מזכוכית. פשוט צריך לשאול)

ינאי 15

New member
עד מתי אתה רוצה לבנות את הטרריום?

אולי אני אספיק לשים לך תמונה בפורום עוד השבוע של הטרריומים שיש לי בבית. אם במקרה אני לא אספיק, כי אני כמעט ולא יהיה בארץ החודש.... , תשאל פה חבר'ה אחרים, אני בטוח שהם ישמחו לעזור לך. בהצחלה בבניה. ועוד כמה דברים: אני לא יודע כמה בדיוק עלה הפרספקס, כי קונים את זה לפי מידות אני חושב. אז ככה: זה הרי טרריום בצורת מלבן, אז שני הלוחות פרספקס של האורך (הארוכות במקרה שלך, כ - 60 ס"מ, לא?!) מקבילות זו לזו, השני הלוחות פרספקס של הרוחב גם כן מקבילות זה לזו. זה ממש בצורת מלבן. את הלוחות פרספקס אני חושב שמדביקים או בדבק מיוחד לזה או בסיליקון. ולפני אשכח, אתה כמובן צריך משטח שיהיה למטה, תחתית, תחתית הטרריום לא חייבת להיות מפרספקס, היא יכולה להיות גם מזכוכית או מעץ, איך שאתה רוצה. וגם צריך "גג" לטרריום ועדיף שלא יהיה מזכוכית. זה יכול להיות מפרספקס או מעץ. ושאתה בונה את הטרריום אל תשכח לעשות חורים, חורי איוורור, שהנחש יוכל לנשום. ועוד דבר: אם אתה רוצה לעשות לטרריום דלתות הזזה, אז בזה אני לא כל כך מבין. אולי אני יוכל לעזור לך בהמשך. אז שוב בהצלחה.

vejita

New member
טוב..

אז ככה... הטרריום שלי יהיה 60 ס'מ אורך, ו35 רוחב.. התחתית והגג של הטרריום ממה לעשות אותם מעץ? טוב נעבור הלאה.. אתם יכולים להגיד לי איך בניתם את שלכם?? כי בנתיים כולם אומרים שעדיף פרספקט ולא אומרים איך הם בנו [לא שאנ מתלונן תודה לכם]. הדלתות: לעשות אותם הזזה? כי אז זה יוצא שאני צריך 2 חתיכות פרספקט לצד אחד של ה60 ס'מ.. אז של כמה כל אחד לעשות? אני מדבר על זה שבדלתות הזזה הרי צריך 2 כי זה כמו חלון... אז כמה ס'מ לכל אחד מהם? תודה...

רן333

New member
תראה,

יש מגוון גדול של אפשרויות לתכנון ובניית כלוב לנחש. מה שכל אחד יכול לתאר לך כאן זה את ההעדפות האישיות שלו. אני אישית מעדיף כלובי עץ (מצופים פורמייקה מבפנים) עם דלתות הזזה מזכוכית בחזית. זאת מכמה סיבות: 1. אפשר להניח כלובים כאלה אחד על השני. 2. כל נגר יכול לעזור לך לבנות אותם. 3. קל יחסית לנקות את הזכוכית מבלי לשרוט אותה, והיא לא מאבדת את השקיפות שלה עם הזמן. 4. העץ מבודד חום לא רע. 5. כשהכלוב עשוי מעץ, קל יחסית לחבר תוספות שונות (גופי חימום, ענפים וכו') לקירות ולתקרה שלו. לגבי המידות - מקובל להמליץ על כלוב שאורכו כחצי עד שני-שליש מאורך הנחש, ורוחבו בערך חצי מאורכו (ואולי קצת יותר). אני מציע לך לנצל את אופציית "החיפוש המתקדם" בפורום, ולנסות לאתר שרשורים קודמים שעסקו בכלובים/טרריומים. אני זוכר שהיו שרשורים כאלה, שכללו תמונות ותיאורים של כלובים של גולשי הפורום. אולי תקבל משם רעיונות. חוץ מזה, אתה יכול לחפש תמונות ומידע על כלובים באתרים לא-ישראליים. גם זה יכול לתת רעיונות לפעמים. אפשרות נוספת: קריאת אחד הספרונים מסדרת AVS (שעליהם המלצתי בהודעות קודמות) שמוקדש לנחש שאותו אתה מתכוון לגדל. גם משם אתה יכול לקבל רעיונות לא רעים. ולסיום - עצה כללית: ברר לעצמך את כל הנושאים, בדגש לשיטת החימום שבה תשתמש, לפני שתתחיל לבנות את הכלוב שלך. זה יכול לחסוך כאבי ראש בהמשך.

vejita

New member
פיי.... זה סיפור מהתחת...

חשבתי לוקחים זכוכית ומחברים עם סיליקון וזהו... אני חושב שאני יקנה לי עכשיו טרריום ואני יחסוך לי וכנראה שגם לכם כאב ראש גדול... אז למישהו יש אחד למכירה במחיר סביר?

למעלה