שלום, שמי הדר ואני מכיתה ט'. אני וחברות שלי עושות פרוייקט על נושא הפונדקאות. אם יש לכם מאמרים ומידע להביא לנו בנושא הזה אנחנו מאוד נשמח. אנו צריכות לדעת בנוסף לזה מי האמא מהבחינות מדע,רפואה, מוסר והלכה. תודה.
וכדי "לסדר" קצת ת'דברים האמא של הילד/ה היא אמו הביולוגית ממנה שואבים את הביציות ומפרים בזרע האב ( הביולוגי מן הסתם..). זאת אומרת ש - לוקחים בייצית מן האמא ומפרים אותה עם זרע האב , לאחר שנוצר עובר "שותלים " אותו בהפריה חוץ גופית לרחם של הפונדקאית ( בחוזה היא נקראת האם הנושאת ) לפונדקאית אין שום קשר ביולוגי לילד בכלל ! מכל הבחינות מדע רפואה מוסר הלכה ודת הילד הוא של אמו שבמקרה הזה אמנם לא ילדה אותו אך מכל הבחינות יצרה אותו !!! תצליחו בנות
הייתי רוצה לדעת..לידע כללי.. אם יש בת אדם מסויימת שרוצה יום אחד להיות אם פונדקאית, לא מהביציות שלה.. איך זה הולך? איפה? למה? כמה? וכל הפרטים שאפשר לדעת.. אי אשמח לשמוע.. תודה מראש..
ראשית, במדינת ישראל מתאפשרת פונדקאות רק כשהביצית לא שייכת לפונדקאית. ישנם מספר קריטריונים שבהם צריכה לעמוד מועמדת לפונדקאות. אציין את העיקריים: בת 22-38 חד הורית אמא לילד אחד לפחות, מקסימום לארבעה תושבת מדינת ישראל מעל 3 שנים יהודיה או בת דתם של ההורים במידה והם לא יהודים בריאה לחלוטין בנפשה ובגופה. לאחר שמתקיימים כל התנאים האלה נדרשת המועמדת לעבור בדיקות ואבחונים פסיכולוגים המעידים על יכולתה לעמוד בתהליך. בהצלחה ואנחנו כאן לשאלות נוספות.