עזרה

עזרה

שלום , אני וחברה שלי רוצות לנסוע לצפון הארץ בקיץ, אנחנו מעוניינות לעשות הרבה טרקים, עכשיו השאלה שלי היא איך בדיוק אנחנו מתחילות את הטרק. שמעתי שצריך לקנות מפת שבילים, איפה אני יכולה לקנות אותה? ולאחר מכן כשבחרתי את המסלול, איך אני מגיעה לנקודת ההתחלה בלי רכב. ואיך אני חוזרת. אף פעם לא עשינו משהו מהסוג הזה והייתי מעוניינת בכול הפרטים הטכניים שאתם יכולים לספק. תודה.

sela v

New member
לא עשיתן טיול מביה"ס?

בגלל שאין ברשותכן אוטו, הייתי ממליץ לעשות את חלק משביל ישראל, ואז לא צריך לדאוג להגיע מידי יום לנקודה אחרת, אלא ממשיכים מאותו מקום. יש ספר על השביל. יש גם הסבר קצר בשאלות הנפוצות של הפורום לגבי השביל. לגבי מפת סימון שבילים אפשר לקנות אותה בחנויות מטיילים.

shaishoo

New member
קודם כל בהצלחה

שלום אני מביא קטע מפורום "איולים בארץ" בקשר למבצע עידכון מפות סימון שבילים (סמ"ש) : ניתן לרכוש מפות סמ"ש חדשות במרכז למיפוי ישראל במחיר של 81 ש"ח למפה מנוילנת. יש להם אתר ברשת וניתן לבצע את הרכישה דרכו. כמדומני שזה המחיר הזול ביותר לרכישת מפות כאלה. משלוח יעלה כ- 16 ש"ח. (סוף ציטוט :) ) אבל אם אתן מעוניינות איזור ספציפי כמו גלילי עליון\גולן וכד.. תכתבו על זה בפואום לחלק לא מבוטל פה כולל לי יש מפות שנשמח להשאיל לכן... לגבי הגעה..יש מסלולים כמו שביל ישראל שהם מנקודה A לנקודה B , אבל יש גם מסלולים מעגליים שאפשר להגיע לנקודת התחלה (או יחסית קרוב עליה) באוטובוס, מונית מישוב קרוב ..וברמת הגולן האנשים יותר נחמדים ולא חסרים טרמפים.... דרך נוספת זה מה שאני אוהב לעשות זה לקחת שתי מסלולים (או יותר) שיחסית מקבילים וללכת מנקודת התחלה של אחד עד למקום ששם אני יכול "לחתוך" ולהתחבר למשלול השני ולחזור בו..ככה שהמסלול הופך למעגלי אבל אני לא צריך ללכת על אותו טוואי פעמים... בישראלי למזלנו השבילים מסומנים היטב ולא צריך להיות נווט חוד כדי לדעת מתי לשבור כדי להגיע למסלול השני..לפעמים אפילו יש מסלול שלישי שמחבר ביניהם וזה בכלל כיף.. אבל שוב אני ממליץ לכן להתחיל מטיול חביב של יומיים שלושה, ככה תראו את המגבלות שלכן ותדעו גם בדיוק מה אתן אוהבות מבחינת איזה אוכל לקחת וכד..ככה גם תוכלו לבדוק שהציוד שלכן סבבה.. יצא לי לשמוע על חברה שנהרס להם טיול כי האוהל היה חסר לו משהו או נשבר איזה מוט כי הוא כבר היה דפוק על היום הראשון...או שהיתה להן בנזניה אבל לא היה להם שמץ של מושג איך לתפעל אותה וכד.... אחרי הטיול תחכימו ותדעו בדיוק מה לעשות וכמה ביגוד לקחת (תמיד בטיול הראשון לוקחים יותר מידי אוכל ובגדים !!!)

למעלה