עזרה..

עזרה..

שלום לכולם.. אני רוצה לקנות אופניים, ואני רוצה להתייעץ בפורום נווטי האופנים, משוםש אני לא מבינה בכל הדברים ברמה שאתם בטח מבינים.. התקציב שלי הוא בסביבות ה-2000 ש"ח. אבא ואני בדקנו בנהריה ברוזן ומינץ, ואני שמה קישורים לאפשרויות שמצאנו, וכמובן שניתן למצוא עוד ושל חברות אחרות. אם יש לכם חנויות אחרות מומלצות יותר באזור הצפון- אפשרי בהחלט. אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולבחור באפשרות הכי טובה. תודה, בר.

היי בר,

אני באופן אישי הייתי מוחק מהרשימה את אופני השיכוך המלא. בטווח המחירים האלו אופני שיכוך מלא עלולים לסבול מבעיית *בובינג רצינית, רוב הרכיבים יהיו ברמה נחותה יותר מאשר אופניים באותה רמת מחיר קשיחי זנב והם בטח יהיו יותר כבדים בכמה מאות גרמים. על המרידה אין מספיק נתונים כדי להשוות, גם לא מצאתי באתר היצרן, אבל מרידה ידועה כחברה שנותנת תמורה טובה ביחס למחיר. ה Mongoose נראים דווקא בסדר, הדבר היחיד שמפריע לי בהם הם מעצורי הדיסק (אני אפילו לא מכיר את החברה והדגם שלהם), גם מאותה סיבה שברמת מחיר כזו מעצורי דיסק לא יהי ברמה גבוהה לדעתי ועדיף יותר מעצורי V. אני אשתדל לחשוב על עוד דגמים שיוכלו להיכנס למסגרת התקציב הזו ולדווח בימים הקרובים, בינתיים קבלי אחד, אופניים קצת יותר יקרים, אך בעלי גיאומטריה מיוחדת לנשים- בקישור. חג שמח מתמר וממני
*בובינג- (נדנוד המתלה האחורי): באופני שיכוך מלא חלק מאנרגית הדיווש מתבזבזת ל"טובת" הבולם, הדבר במיוחד מציק בעליות. באופני שיכוך מלא בעלי נעילת בולם, או באופני שיכוך מלא מהדור החדש- בעלי בולמים עם פלטפורמה יציבה הענין זניח עד לא קיים, אך לא נראה לי שזה המצב באופניים האלו.

אהלן אלעזר וארז

הייתי בטוחה שיקחו לפחות יומיים (אחרי החג) עד שאני אקבל תשובה, אבל זה היה טפשי מצידי לשכוח שיש עוד לא מעט כמוני שמחוברים עם אינפוזיה לניווט.. אלעזר. קראתי על האופניים. אני מבינה שהחנות היא בת"א. שלחתי אימייל לחנות לשאול אם הדגם זמין, ויש מצב ששבוע הבא אני אהיה בת"א באחד הימים ואז אני אוכל ללכת לשם ולבדוק את ה-TREK 4500 WSD וגם אפשרויות אחרות. בכל מקרה, הטרק יותר טובות בהרבה מהמרידה והמונגוז? אני חושבת שאני אוכל להרשות את החריגה הזאת, לפעמים שווה להשקיע קצת יותר.. :) ד"ש חם לתמר ואופיר. ארז, בקשר לסקר חנויות- אתה צודק, השאלה היא האם האופציות שהיו מספיק טובות, ואני מבינה שלא ממש. אני אחפש את החנויות שהזכרת באינטרנט, ואני אנסה לעבור דרך כמה שבוע הבא. לגבי ציוד הרכיבה- חלק מהדברים יש לי כבר, ואני מאמינה שכשאני אקנה את האופניים אני כבר ארכוש את השאר. בכל מקרה, קודם לשדרג את האופניים.. לאט לאט :) תודה וחג שמח! בר.

Erez Shalev

New member
ממליץ לבדוק במקומות נוספים.

לפני שמשקיעים סכום כזה שווה לבדוק מקומות נוספים: יש שתי חנויות ברמת ישי, רוזן ומינץ בקריות, עוד שתיים במת"מ בחיפה וסינגל טרק בבית אורן (טוב, זה כבר רחוק). בכל מקרה כדאי לנצל את חופש פסח לעשות "יום סקר חנויות" ולמצוא אופניים מתאימות וחנות עם שירות טוב. לא לשכוח לברר אם מקבלים עוד דברים במעמד הקנייה- הנחה על מוצרי החנות וכדומה, כי בנוסף לאופניים תצטרכי קסדה, מכנס רכיבה, כפפות ועוד דברים מומלצים. בהצלחה!

היי בר,

אני לא יודע אם הטרק יותר טובים, רק נתתי עוד אופציה, שהיא גם מותאמת לנשים. למרידה ולמונגוס יש יתרון קל- 27 הילוכים לעומת 24 בטרק, אבל אני חושב שהבולם בטרק יותר טוב, והוא גם אמור להיות מותאם למשקל קל יותר וזה הרבה יותר משמעותי מהשלושה הילוכים שאין בהם. מה שהכי יתאים לך מבחינת נוחות יהיה הכי טוב, לא להתבייש לבקש רכיבת נסיון, אפילו קצרה ליד החנות. הכי חשוב, לא להתפשר על המידה, לנו לקח המון זמן למצוא אופניים במידה מתאימה לתמר, חרשנו כמעט את החנויות באזור הצפון והמרכז, למעשה חוץ מבאילת היינו כמעט בכל החנויות בארץ
לקח לנו המון, אבל בסוף מצאנו. נ.ב. ההתנקות שלנו מהאינטרנט תתחיל עוד מעט, האינטרנט אצל אמא של תמר עובד לללללאאאאאאאאאאטטטטטטטטטטטטטטט.

למעלה