קשת בענן... ../images/Emo34.gif../images/Emo34.gif../images/Emo34.gif
ראשית העובדות: לא יכולה להיות קדרה מלאה במטבעות זהב בקצה הקשת משום שמה שאנחנו רואים כקשת הוא בעצם עיגול מושלם. חלקו הנסתר מן העין נמצא מעבר לאופק, אבל הוא שם. סיפורים: כמעט לכל תרבות יש סיפורים על הקשת משום שזו תופעה מרשימה שבני האדם ניסו למצוא לה הסבר עוד לפני שהגיעו המדענים והרסו לנו את כל הכייף. היוונים האמינו שהקשת היא סימן הנשלח ע"י האלים לבשר מלחמה או גשם סוחף. העמים הצפוניים ראו בקשת גשר (עוד פעם אנחנו בענייני גשרים) בין ביתם של האלים בשמיים לארץ. העבריים ראו בקשת אות להבטחת אלוהים שלא להשמיד יותר את העולם במבול. בכל מקרה, הקשת נתפסת פעמים רבות כסמל לתקווה חדשה, משהו לשאוף אליו ולהתבונן בו בתקווה. בעניין קדרת מטבעות הזהב: האמונה הזו התחילה כנראה היכנשהו באירופה העתיקה. בחבל Silesia למשל, מאמינים האנשים כי המלאכים מניחים את הקדרה בקצה הקשת וכי רק גבר עירום יוכל להגיע אליה. מעניין.... אבל סוג הסיפורים שאתה כנראה מתכוון אליהם משתייכים למיתולוגיה האירית ולסיפורי פיות. קדרת הזהב נמצאת ע"פ אותם סיפורים בקצה הקשת משום שזה מן דבר שכולם משתוקקים לו, וזה נותן להם תקווה לחשוב על האפשרות. היצור המזוהה עם קדרת הזהב הוא הleprechaun, מן איש קטן לבוש בגדים ירוקים כמו כל יצור אירי מבית טוב. וכאן אני באה לתקן אמונה רווחת: רבים מאמינים כי אותם יצורים מוצאים את הזהב בבטן האדמה, שודדים אותו, כורים אותו וכד'. טעות! הזהב נמצא בידיהם כי הם קיבלו אותו תמורת..... עבודה! ומהי? הם היצורים התופרים את נעליהם של האלפים (elves). ולאלפים כידוע יש הרבה מאוד זהב. ומאיפה אני יודעת את זה? ממספר סיפורים אירי אחד שנראה בעצמו כמו יצור פיות, החוקר את סיפורי העם העתיקים של אירלנד. בכל אופן, אם אתה מחפש סיפורים, היכנס במטותא לGoogle והשתמש במילות החיפוש הבאות: leprechaun, pot of gold, end of the rainbow. אני משערת שתמצא לא מעט. ועוד דבר, כדאי לך לשאול גם בפורום פיות. בברכה, הגבירה מן האגם.