עזרה

עשר ענת

New member
עזרה

בני בן הכמעט 9 מסרב התקופה האחרנה לקחת רטלין ( מקבל בבוקר SR ןאחר הצהריים רגיל). המצב נורא בייחוד אחר הצהריים מכיון שלבוקר אני עדיין מצליחה לשכנע אותו לקחת. אין כל בעיה בבליעת הכדור , הוא לוקח רטלין מזה שנתיים . מה שכן הוא שואל הרבה שאלות שלפעמים קשה לי לענות . שאלות כגון האם זו מחלה? האם זה לכל החיים וכדומה . מה לעשות האם יש למישהו רעיון כל שהו איך לעזור לו בעיקר.

zivadina

New member
שאלות על ADHD

שלום ענת. כדאי להסביר לילד שהפרעת קשב היא בעייה שנולדים אתה ואיננה עוברת. שזה משהו תורשתי, ושיש דרכים לחיות אתו בהצלחה. צריך להסביר לו שיש ילדים גבוהים ונמוכים, בלונדינים ושחורים, עם משקפיים ובלי משקפיים, עם הפרעת קשב ובלי הפרעת קשב. תתני לו דוגמאות של הבעיות שהפרעת הקשב גורמת לו ואיך הריטלין עוזר להתמודד איתן, ותתני לו דוגמאות של תכונות טובות שלו שאין לאחרים, כדי שיבין שיש לו צדדים חזקים וצדדים חלשים, ושעל הצדדים החלשים הוא צריך לעבוד קשה יותר. אגב, המינון של SR אחד נראה לי נמוך. שימי לב שהגבול הנמוך של המינון הוא פחות או יותר 0.3 מ"ג ריטלין רגיל על כל 1 ק"ג משקל גוף. כמו כן, קחי בחשבון ש-SR זאת מנה של 8 מ"ג ריטלין (שמשפיעה ל-8 שעות). הייתי בודקת את משקלו, בודקת עם המורים את תיפקודו בכתה, ומבררת עם הרופא המטפל אם כדאי להעלות את המינון ולגרום לילד להתרכז יותר בכתה ולהצליח יותר בבית הספר. מעבירה לך קישור לשיחה עם הילד.

עשר ענת

New member
תודה

את בהחלט צודקת המינון נמוך מדי וזה מה זה מורגש. שוחחתי עם הרופאה שלו ד"ר פומרנץ ממרפאת קשב הרצליה ואנחנו נעבור כגנראה לקונצרטה 36 . אין לי עדיין אישור ממנה היא רוצה קודם כל שנמלא שאלונים למורה ואז. כך שהנושא בטיפול . תודה על העצה . מדובר בילד חכם מאוד שמתחיל לשאול שאלות ולהבין מה קורה לו .

כל החיים../images/Emo141.gif

נכון, זה לכל החיים. וזה לא רע כל כך. לא נעים- אבל יכול להיות יותר גרוע
אני משתדלת להראות לילדיי את הצדדים הנחמדים יותר. משתדלים לקבל בהומור את השכחנות שלנו. הבלבול. לאמץ אסטרטגיות שיעזרו לנו להתגבר (למשל- כולנו משתמשים בסלולרי לתזכורות שונות) מצאתי שאצלי בבית, ההתייחסות הטבעית שלנו לעצמנו ולליקויים שלנו. שילוב ההומור בדברים. כיום אפילו לא צריכה להסביר יותר במה תורם להם הריטלין. הם יודעים ומוכנים להסביר לאחרים. את ההבדל הם רואים כל הזמן. הם עצמם אומרים שאם לא יקחו ריטלין, הם יכולים לשבת בבית.. ממילא לא נשמע כלום בכיתה
גישה חיובית, להראות את הטוב בכל דבר. הערות חיוביות על נק' ADHDיות במהלך השגרה- כל אלו יחזקו את תחושתם לגבי עצמם והליקויים המתלווים ל-ADHD.

למעלה