עזרה

עזרה

שלום קודם כל אני ממש רוצה להודות לכם שאתם עוזרים אחד לשני פה באמת. אני בת 28 עם ילדה בת שנתיים, אני נשואה שלוש שנים. והמצב אצלי שאני מרגישה שאני נשואה מיליון שנה. אני ובעלי כל הזמן מתווכחים על כל דבר מגידול הילדה ועד עזרה בבית, מהקטן לגדול. ללכת לייעוץ הוא לא רוצה. אני באמת משתדלת להשתנות אבל זה ממש קשה לי. על מין שלא נדבר בכלל בגלל כל העצבים אני לא רוצה לקיים איתו יחסי מין ואני סתם עצבנית, אני מרגישה שזה עולה כבר מעלי ואני בכלל חושבת שאני כבר לא מרגישה אליו שום דבר. אני רוצה שהיחסים ביננו יהיו טובים, אבל אני חושבת שהרבה חסר במיוחד אמונה וביטחון בבעל שזה אין לי. איך אני יכולה לשנות את המצב? תודה מראש

SadnessBegone

New member
הייתי שם...

ומרוב ניסיונות להשתנות - איבדתי את עצמי איפשהו... אז זה לא מומלץ בכלל. או שהוא מוכן לשתף פעולה ולנסות לבנות משהו משותף יחד - או שלא. חובת ה"השתנות" לא אמורה ליפול עלייך. אני אישית גם לא מאמינה בלהשתנות בשביל בן אדם אחר. את כזאת והוא אחר. או שזה עובד ביחד - או שלא. אני סיימתי את מערכת היחסים שהיתה לי, שכללה נישואין של 9 שנים ו-2 ילדים. היום הגרוש שלי מצא מישהי והוא מאושר ולמרות שבזמנו הוא האשים אותי בפירוק המשפחה - היום הוא יודע שזה היה הדבר הנכון לעשות. אני יודעת שגם אני אמצא את האדם המתאים לי יום אחד, וביתיים, אני חיה באושר עם עצמי! וזה שווה הרבה יותר כי אני לא צריכה לחבוש עוד מסכות! או לנסות להיות מישהי שהיא לא אני! וכן, זה לא קל להיות חד הורית עם שני ילדים, במיוחד מבחינה כלכלית, אבל זה לא בלתי אפשרי. אני אישית מרגישה שהרווחתי הרבה יותר ממה שהפסדתי, וגם הילדים, שרואים היום את הורים שלהם מאושרים ולא חיים בבית אחד אבל באווירה שלילית של מריבות ללא הפסק. נקודה למחשבה...

seeyou

New member
רוצה יחסים טובים?../images/Emo13.gif אין בעיה!

Willing is not enough; we must do A dream is just a dream. A goal is a dream with a plan and a deadline. (Harvey Mackay) כאשר" "על מין שלא אין מה לדבר בגלל העצבים" לזה נוסיף: "כבר לא מרגישה אליו שום דבר" נכניס לסיר לחץ: "חסר במיוחד אמונה וביטחון בבעל " איזה תבשיל נקבל? אבל את רוצה ארוחה חגיגית וטעימה "רוצה שהיחסים ביננו יהיו טובים"! האם זה אפשרי? את לא חייבת "ייצוב מחדש", מה שעשה הטבע קצת קשה לשנות. את רק חייבת להתאים את הטבע שלך,את מה שניתן ממנו לטבע שלו,גם מה שניתן. צריך רק תאום מנוע ולא התאמה ביולוגית! לפני הנשואים המצב היה יותר טוב? תשתדלי לחזור על מצב הקודם-זה לא קל אך גם לא קשה במיוחד לא קיים זוג בעולם שלא "מתווכחים על כל דבר מגידול הילדה ועד עזרה בבית או בגלל יחסי מין" יש הבדל בין להתווכח" לבין לריב! את יכולה לא לקבל את עמדתו גם בלי להתווכח! המעמד שלך בזוגיות לא יפגע,ההיפך, אם תחצי את הגשר של " לא מרגישה אליו שום דבר" וכן לקיים יחסי מין... אני חושב שיחסי מין תקינים,סבירים הם הדלק והשמן במכונית הנשואים! זה תלוי רק בך לאיזה כוון לפנות. בהצלחה יוסי

waldmanisrael

New member
../images/Emo88.gifבטנגו צריך אחד שיוביל../images/Emo140.gif

אני רוצה לשתף אותך ששיניתי מערכות יחסים כתוצאה ששיניתי את נקודות המבט שלי,ואני מדבר על מערכות יחסים שהיו תקועות ממטענים של שנים. חבל על הזמן, אל תחכי שענינים יסתדרו מעצמם.

נדמה שחתונה וילד מביאים אושר

וזה בדיוק ההיפך הגמור. ילדים גורמים למתח מתמיד בין ההורים והנישואין נשחקים בשגרה בין המשכנתא והמטלות היומיומיות. ואת בדיוק במצב הזה. המון בנות רוצות להתחן כי נדמה להן שאז תהיינה מאושרות. וכאשר מתחילים להתגלות הבקיעים הראשונים הן חושבות שאם יהיה ילד הכל יסתדר. ואז משכנעות את הבעל שמה שחסר לאושר שלהם הוא תינוק קטן וצרחן בבית. כולן כמובן רוצות תינוק/ת כי נדמה להן שאז תהיינה מאושרות יש משפחה והכל זורם. ומה קורה במציאות???? די להכנס לפורום הזה לראות כמה הגישה הזו מוטעית מיסודה. אחרי החתונה בד'כ הבנות היקרות מגלות שהחיים לא לבנים כמו שמלת הכלה הלבנה והמפוארת, שלה אני קוראת "המלכודת הגדולה" כי רוב הנשים חולמות מגיל 4 על שמלת החופה שלהן, וכל ההכנות לחתונה נסובות סביב הש מ ל ה !!! והן כמובן מפנטזות על הארמון שיגורו בו, על הבעל האידיאלי שיעשה כל מה שהן רוצות, בלי שתבקשנה בכלל, הוא יקרא את מחשבותיהן. יבוא מן העבודה וישר יפשיל שרוולים וירתם לעבודות הבית יערוך קניות יבשל וכשיגמור כל זאת יהיה המאהב האולטימטיבי. והגבר אחרי שהוא מתחתן: קודם כל חשובה לו הקריירה וההצלחה בעבודה, כדי שיגשים את חלומו ויבנה לה ארמון ויביא לה עוזרת שתנקה תבשל תטפל בילדים והיא תהיה המאהבת האולטימטיבית, שתעסה לו מסג'ים מפנקים, סקס בכל רגע שיבוא לו עם אשתו הבלונדית המחוטבת המדהימה, שיודעת לענות כל כל צפיותיו זשדואגת שהכל ידפוק כהלכה הבגדים תלויים בארון כמו חיילים, האוכל ברמת גורמה ומעלה וכו' וכו'. ולצערנו הרב, הפנטזיות האלו נגמרות כמו שכל האשליות נגמרות. וכאן בפורום הזה נפגשים הדמיון והמציאות .

seeyou

New member
../images/Emo24.gif-מושלם!

גנבת לי את ההצגה....בדרך כלל אני הילד הרע של החבורה- יוסי

נישואין זה לא פיקניק חביבתי,

למה שתשתני? כנראה שהזוגיות שלך לא הצליחה! ואם אתם באמת רוצים להשאר יחד, לפניכם עבודה רבה והשקעה רצינית. אם שווה לכם, קדימה צאו לדרך!

seeyou

New member
בקשר לנישואין

"Marriage is a wonderful institution". So who likes living in an institution?

זה לא זה

את כותבת על וויכוחים סביב כל נושא שולי, ועל כך שאת מנסה להשתנות, זה לא יעבוד, מה פתאום להשתנות, את מי שאת ובעלך הוא מי שהוא, לכל אחד האופי שלו והחשיבה שלו, את נמצאת בבעיה מכיוון שאת מבוצרת בעמדותייך וסביר להניח שבעלך מבוצר בעמדותיו. לא פירטת מספיק כדי לנסות לעזור אבל... צריך לדעת אם שניכם עובדים אז סביר להניח ששניכם מגיעים הביתה עייפים, ולא בדיוק סבלנים ורוצים לנוח וקצת שלווה, אבל הבית במקום "נווה שקט" הופך ל"זירת מלחמה". חישבי האם הוא עושה דברים ופשוט הצורה שהוא עושה אותם לא נראית לך נכונה ואת מעירה לו על כך? למשל בקשר לגידול הילדה, האם הוא מחמיר ואת מוותרת או אולי ההפך בעלך מפנק ואת מנסה "לחנך". האם כשאת מגיעה הביתה את מיד מתחילה לסדר ולארגן את הכל אבל בעצם לבעלך לא כל כך חשוב אם לא כל דבר יהיה במקום? ואת כועסת על כך שהוא לא משתף אתך פעולה ולא עוזר לך לארגן את הבית? או להפך הוא דורש שתארגני את הבית כשאת עייפה אבל הוא לא מושיט יד לעזור? בכל מקרה חיי הנישואים הם -שני אנשים שונים, שבאים מרקע שונה ומחינוך שונה, עם ערכים שונים, המנסים יחד להקים משהו משותף - וההדגשה היא על - משותף - נראה לי שנקלעתם למין סיטואציה שזוגות רבים נקלעים אליה, ופתרון ראשון לעניין יכול להיות, סוף שבוע זוגי - בלי הילדה - כדי לחדש את הזוגיות כדי להיות יחד בכייף - כמו בתקופה היפה שרק הייתם חברים ובילתם יחד ונהנתם - כי הרי נישאתם כי אהבתם אחד את השני כי רציתם להקים זוגיות ומשפחה. תנסי ללכת לייעוץ אם בעלך לא רוצה עשי זאת לבד. איש מקצוע יוכל לייעץ לך ו"להאיר" את עינייך וסביר להניח שיוכל להנחות אותך איך לשפר את היחסים ביניכם .

למעלה