עזרה!

נ ע ה1

New member
עזרה!

שלום, הרבה זמן לא הייתי כאן. ברוך ה', לא היו בעיות ניוחדות... אבל עכשיו: הקטנה בת 9 חודשים, יונקת ואוכלת מרק ירקות + עוף וכן פירות מרוסקים. בימים האחרונים היא נושכת חזק - עד זוב דם. לפני זמן מה, כשהתחילו לצאת לה השיניים היא גם נשכה קצת אך הסברתי לה שזה כואב (כמו שקראתי כאן בפורום) וזה די עזר. עכשיו - לא. היא אוכלת ואוכלת ולקראת הסוף נושכת חזק, במין חיוך כזה. ניסיתי להסביר, לומר "לא!" וכו', וזה לא ממז עוזר. האם כדאי להתחיל לגמול אותה? אולי לעבור להיניק עם פטמת סיליקון? ממש כואב לי עכשיו... אגב, יש משהו שאפשר למרוח להקל ? חוץ מזה, היינו היום בטיפת חלב, והיא עלתה רק כ- 400 גרם בחודשיים האחרונים. האם ייתכן שהחלב שלי לא מספק אותה? (אולי גם נתתי לה יותר מידי מים לאחרונה) אולי כדאי לתת לה דייסה?

1טלטלים

New member
לנשכנית של נעה1

קודם,מצויין שאת ממשיכה להניק! לגבי נשיכות,תמשיכי להגדי לה לפני כל הנקה שלא נושכים וזה כואב לאמא! נשיכות באות בסוף הארוחה ואולי כדי ללמוד את הסימנים שהיא מסיימת ולנתק אותה לפני נשיכה הגדולה,עדיין אם אמירה של לא נושכים,אם כבר ננשכת,אז נתקי אותה מחזה חזרי על אמירה וכסי את עצמך.סוף הארוחה וסימניה-יניקות הולכות ופוחתות,קצבן ומשכן מתקצר,תינוק כאלו משחק איתך או סתם מחזיק שד בפה ובכלל מתחיל לגלות את עניינו בסובב אותו. לגבי עליה במשקל,תינוק יונק עולה במשקל גדולה יחסית עד גיל 3-4 חוד' ואח"כ עליה מתמתנת וזה נשב נורמלי,בנוסף גיל של 9 חוד' שיא ההתפתחות במומטוריקה הגסה-היא בטח זוחלת,מנסה ללכת מסביב לשולחן,מתיישבת,בכלל פעילה מאוד וחוקרת את הסביבה,אופייני לגיל זה להתחיל "לשרוף" את הקלוריות בפעילות יומיומית. בגיל 9 חוד' אפשר גם להוסיף לתפריטה דגניים כמו שיבולת שועל,את יוכלה לבשל אותה במים(קוואקר) ולהוסיף למרקקים אולהוסיף ממש למרק בזמן הבישול,קינוואה(גם סוג של דגן),קטניות מבושלים היטב(כמו עדשים) כל אלה משביעים ומסמיכים טבעיים.לגבי פירות,אפשר לנסות לערבב לה קצת טחינה גולמית בפירות,טעם יהיה דומה לפירות עם חלווה/או לשים קצת שקדיה,ממליצה בחום להימנע מדייסה תעשייתית שנמכרת בחנויות המכילה לרוב "קלוריות ריקות" ועם ערך תזונתי מועט ולא מועיל לכלום.נסי שוב לבשל לה קוואקר על בסיס מים(חלב ניגר עוד מוקדם,רק בגיל שנה).שגית,מנהלת פורום צרפה תשובה לגבי דייסה,תלפשי אולי זה עדיין בדף זה או קפץ לדף אחר("דייסה"). וכמובן,תמיד נשאר חלב שלך מזה היא יכולה לקבל כמה שמתחשק לה,ללא הגבלה! לגבי הרגעת הפטמות,סיליקון לא יעזור ,מלבד זה יכול רק להחריף את נושא הנשיכות-יש תינקות שמרגישים טעם מוזר בפה או תפיסה הטבעית שלהן משתנה עקב פ.סיליקון והם ממשיכים לנשוך ביתק מרץ,גם שימוש לא נכון בסיליקון יכול להוביל להתמעטות החלב בשדייך.אפשר למרוח את רוב המשחות לפטמות של רפאל,פורלן או אפילו חלב שלך,סחטי בסוף ההנקה ומרחי אותו ותני לשדייך להתייבש באוויר.מקווה שהיא תחדול מהרגליה והכל יסתדר. אמא של טל

נ ע ה1

New member
תודה!

אני חושבת שאני אנסה פעם אחת עם הסיליקון (בהתחלה הנקתי עם הסיליקון עד שהיא הסתדרה בלי. אני גם שואבת ובד"כ כמות החלב שיש לי גדולה ממה שהיא אוכלת בד"כ.) ואראה איך הולך. שמתי "רפאל" אבל עדיין יש לי קצת טראומה מהנשיכה. כל זמן ההנקה אני מסתכלת עליה ומנסה לחזות מתי תגיע הנשיכה... (אגב, היא גם נשכה אותי באצבע היום וזה כ-א-ב, אז קל וחומר שבפטמה...) כשאת כותבת שרצוי להימנע מדייסה מסחרית - האם זה כולל את הדייסות של מטרנה?קניתי לה דייסת סולת ואני רוצה שתתרגל לטעם...

1טלטלים

New member
כן.התכוונתי גם למטרנה/סימילאק/

דייסות של גרבר,דייסה של מטרנה 1+1 (גם פורמולה וגם דייסה מוכרת בשם דייסל'ה).היא כבר בת 9 חוד,את יכולה בהחלט לבשל לה קוואקר במים ולתת לה או דגניים אחרים:אמרנט,קינוואה וגם להוסיף קטניות.חכי עד אחרי גיל שנה ובמידה ואין אלרגיה לחלב תוכלי לבשל לה דייסות בעצמך. אמא של טל נזכרתי שהייתי עושה לטל דייסת קוואקר על בסיס מים ומוסיפה לדייסה קצת בננה,תפוח מגורד ובכלל פירות שיש בבית.האי אהבה את זה,עכשיו כמובן הדייסה עשתה הסבה לחלבית,אבל גם בהדרגה חצי מים,חצי חלב(טל בת שנה וחמש חוד')

sagitlaleche

New member
נשיכות ועליה במשקל ../images/Emo20.gif

יש תינוקות שנושכים לקראת סוף ההנקה, כמו התינוקת שלך. נסי למצוא את הנקודה ששניה אחריה היא תנשך, ולנתק אותה או להזכיר לה ש"לא נושכים". וכשאת מנתקת, הסבירי לה ש"לא נושכים". את יכולה אפילו להציע נשכן במקום או בובה רכה. הפצעים יעברו ברגע שהיא תפסיק לינוק כמובן. בינתיים את יכולה למרוח PureLan או חלב שלך! לגבי העליה במשקל, זה באמת מעט. אולי היא מקבלת יותר מדי מים. האם היא מעוניינת בהם בעצמה? מעבר לכל, זכרי שמרק ירקות ופירות מרוסקים לא מכילים הרבה קלוריות, ועדיף לקנח בהנקה בסוף, כדי להיות בטוחים. דייסה תעניק לבתך הרבה קלוריות ריקות ללא ערכים תזונתיים בעוד שחלב אם מספק לבתך את כל מה שהיא צריכה גם בגיל זה.

נ ע ה1

New member
איזה תפריט את מציעה?

יכול להיות שהיא מקבלת יותר מים, כי גם די חם ויבש מהמזגן וכשהיא סתם בוכה בערב (אני לא ממש יודעת כבר באיזו תדירות היא אמורה לאכול) - אני קודם נותנת לה מים, ורק אם היא "דורשת" חלב - אז חלב. מטיפת חלב הבנתי שלא כדאי לערבב מוצקים + חלב באותה ארוחה, אלא לעשות ארוחת מוצקים ובנפרד "ארוחת" חלב. כך שיצא שסדר היום שלה (בערך): בבוקר - יניקה (כן, עד לפני שהתחילה עם הנשיכות...) ב- 9-10 - פירות ב- 12-13 - מרק ירקות + עוף ב- 15-16 יניקה ושוב לפני השינה ובלילה כל 3-4 שעות יניקה להוסיף לה ארוחות? להוסיף לה מאכלים נוספים? בזמנו כשהיא היתה קטנה מאוד ולא עלתה מספיק במשקל - שאבתי לה חלב ונתתי לה בבקבוק. כדאי לנסות לעשות זאת שוב? אני גם לא רוצה סתם "לדחוף" לה אוכל...

sagitlaleche

New member
תפריט ../images/Emo20.gif

עוד לפני התפריט, הייתי ממליצה לעשות את האוויר קצת יותר לח. אם יש לכם מכשיר אדים קרים זה מצויין. עדיף שתציעי לה קודם את השד מאשר מים. חלב אם מכיל גם הרבה נוזלים וזה יספק את הרצון שלה לשתות. שימי את הבקבוק/כוס שלה בהישג יד עבורה (על השטיח) כך שהיא תוכל לשתות בעצמה או להראות לך שהיא מעוניינת. אין שום בעיה לערבב חלב ומוצקים. אם את מרגישה שהיא זקוקה לכך, עשי זאת. סמכי על עצמך. אין שום סימוכין למה שאמרו לך בטיפת חלב. את יכולה להוסיף קטניות (עדשים, שעועית מבושלת היטב או אפויה) לתפריטה כדי לגוון ולהעשיר.

למעלה