עזרה

israely1

New member
עזרה

יש לי ילד בכיתה שיש לו את זה ואין לי ממש מושג מזה אני רוצה בבקשה הסבר ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש מפורט בתודה מראש

mazy

New member
היי טל, ברוך הבא לפורום

ראשית, אני חייבת לציין כי זה מאד נחמד מצידך על שאתה רוצה ללמוד על הטוראט, ולדעת יותר מה יש לחברך לכיתה. שנית, בראש העמוד הזה תצמא קישור לאתר אסט"י, ארגון תסמונת טוראט בישראל. באתר אסט"י תוכל למצוא מידע על התסמונת. שבת שלום, מזי.

הלנה

New member
הי ישראלי

קודם כל אני מודה לך שנכנסת לפורום, זה מאד יפה מצידך שאתה מתעניין עד כדי כך שטרחת לחפש פורום ולפנות אלינו. תגיד גם לילד מהכיתה שנשמח לקבל אותו ואת משפחתו כאן. גמו שמזי כתבה יש אתר עם הסברים מאד מפורטים ובעיקר דף של שאלות ותשובות שיכולים לעזור. בגדול מדובר בהפרעה נאורולוגית, כנראה תורשתית שגורמת לכך שהאדם הלוקה בה יעשה טיקים בלתי נשלטים, מוטוריים וקוליים. לפעמים נילוות לתסמונת עוד תופעות כמו הפרעת קשב וריכוז, התפרצויות והתנהגות אובססיסית..אבל זה ממש לא מחוייב. מה שמאד חשוב שאתה וחבריך תבינו שהטיקים אינם נשלטים, למרות שטוענים שחלק מהילדים יכולים לשלוט בהם לזמן מוגבל, אבל אחרכך הם מתפרצים ביתר שאת. לכן, אל תעירו לו, כי זה לא יעזור ורק יחמיר את ההרגשה שלו. גם ככה, זה לא קל להתמודד עם התסמונת ומאד חשוב שיהיו חברים טובים שמבינים ועוזרים. אגב, לי יש ילד בן 12 עם טוראט. אצלו זה לא כל כך מתבטא בטיקים ולכן החברים שלו בעצם לא יודעים שיש לו טוראט. להתראות

הלנה

New member
../images/Emo41.gifלנוער שלנו - תקראו את ההודעה../images/Emo41.gif

אני בטוחה שיהיה לכם מה לתרום. מעבר לפרטים הרפואיים. מה היתם ממליצים לנער שמישהו בכיתה שלו לוקה בטוראט?

למעלה