עזרה...

yantor

New member
עזרה...

אח שלי נסע לטיול לחודש לאיזור הודו ונפאל. לפני כ-9 ימים הוא הודיע לנו שהוא יוצא לטראק בנפאל ומאז הוא לא יצר איתנו שום קשר... לי אין שום מידע לגבי הטראקים אז אם תוכלו לענות לי אני אודה לכם מאד: 1.האם טרקים יכולים לקחת משך זה כזה בנאפל? 2.האם מסוכן בנפאל כעת? 3.האם הטרקים מודרכים? במקרה שלא, איך מידעים מישהו אם קרה משהו? 4.האם אתם יכולים לחשוב על סיבה הגיונית שהוא לא תקשר מאז יום רביעי שעבר?(הוא היה נוהג להתכתב באסאמאס ולדבר במסנג'ר(שהוא היה בהודו). אשמח אם תוכלו לעזור לי... יניב.

tamax

New member
באיזור הטראקים

בנפאל אין אפשרות להתחבר לאינטרנט ולצ'וטט במסאנג'ר. אם יש לו פלאפון והוא נוהג לשלוח לכם SMS אז כנראה שאין קליטה שם באיזור. וכן, יש טראקים של יותר מ-9 ימים (12-21 יום אפילו). יש אפשרות לעשות שיחות טלאפון אבל בטח המחיר בשמיים. אני כיצאתי לטרק של 12 יום, הודעתי למשפחה שאני לא אוכל לתקשר בתקופה הזאת.

עמית22

New member
היי יניב, תהיה רגוע

יש בנפאל טרקים ארוכים שיכולים להגיע גם ליותר מחודש שאין אפשרות לתקשר עם הארץ במהלכו (רק שבד"כ נוהגים להודיע לאבאמא לפני זה...
). אם אתה יודע את שם הטרק או לפחות מאיפה הוא יצא לטרק נוכל לתת לך את משך הזמן הצפוי (למרות שזה תמיד נתון לשינויים). לטרקים יוצאים בד"כ ללא מדריכים אלא רק עם סבלים. אין לך מה לדאוג, היציאה לטרקים בנפאל מאוד מסודרת ואם חלילה קורה משהו למטייל ישראלי במהלך הדרך, השגרירות מדווחת מהר למדי. כל מטייל ממלא טפסים עם מספר הביטוח שלו לפני היציאה בסוכנות הטיולים וכל המידע מועבר לשגרירות. בקיצור, תהיו רגועים, אחיך בידיים טובות.

yantor

New member
תודה רבה

על העידוד! אבא גם ניזכר לומר לי שהטרק שאחי יצא אליו הוא היה ל-10 ימים...ככה שעברו בערך 11 מאז שהוא יצא, ואני מאמין שהוא עוד לא תקשר מפאת בעיות חוסר קליטה או משהו.... שוב תודה על ההתייחסות שלכם!

sela v

New member
אני מקווה שאחיך בסדר

והייתי מחכה עוד יום-יומיים. לרוב הטרקים במיוחד לטרק של יותר מיום צריך לקבל אישור (permit), והנפאלים די עוקבים ויש להם רישום של מי נמצא איפה. לא שהכל מדויק ומושלם, אבל זה עדיף מכלום. אם הוא הבטיח שהוא יתקשר אחרי 10 ימים ועברו 12-13 יום והוא לא התקשר, הייתי מנסה לברר בחדר המצב של משרד החוץ.

Taco

New member
עוד אופציה...

1. בחלק גדול מהטקרים יש אפשרות להאריכם בהרבה ימים, טרק של 10 ימים יכול להפוך בקלות לחודש, כיוון שרוב המקומות בנפאל מלאים בבתי הארחה בהרים ולא בעיה להישאר לנצח (כמעט). 2. אם בכל זאת אתם מודאגים יש סיכוי טוב שאחיך רשום ביומן המטיילים בסוכנויות סויסה, שוב, זה לא בטוח, וככה אפשר לדעת באיזה איזור הוא. אין לי טלפון בסוכנות אבל חפש בלמטייל או כאן בפורום...

למעלה