עזרה

dannyshadow

New member
עזרה

שלום, אני דני, ויש לי בעיה.. לפני כ-שנתיים, קנינו לנו תוכון, שהיה אמור להיות בן (לדברי המוכר) עד לגיל מאוחר יחסית המקור היה חצי ורדרד חצי כחול, היה קשה לזהות, עד שלבסוף היה ורוד- סגול. בקיצור זאת בת. אז כעבור זמן קצר היא קיבלה מחלה של קרציות אוכלות בשר... טיפלנו בזה והיא הבריאה. ואחר כך, היא פשוט התחילה לנשוך. ודי חזק (תופעות לוואי מהמחלה- מקור יחסית גדול וחד). היא אפשר להחזיק על האצבע.. משום מה בתוך הכלוב היאמ נושכת בשיא החוזק, מחוצה לו היא רק בוחרת. היא בת שנה וחצי. מה לעשות? כבר התייאשתי

dannyshadow

New member
?

בגלל דבר כזה צריך ללכת לוטרינר? הוא לא מראה שום סימני מחלה, הוא בריא ופעיל

174M4R

New member
ההודעה שלך מוזרה מאוד...

בהתחלה כתבת שלפני שנתיים כניתם תוכון ולמטה כתבתם היא בת חצי שנה....

dannyshadow

New member
דבר ראשון

לא קונים תוכים בגיל 0 (לפחות אני לא) דבר שני אמרתי בערך, אז בערך מינוס חודשיים.

174M4R

New member
מה????

אמרת שקניתם לפני שנתיים.. ואז בהמשך אתה אומר שהוא בן שנה וחצי!!

talkk

New member
מה קשור וטרינר?!?!?!?!

הוא אמר שהתוכית שלו נושכת, הקרצמיות כבר עברו אם לא הבנת. נקסט. אם היא נושכת, אז צריך לרכוש את הביטחון שלה לאט לאט. אם היא הייתה מותחתמת עד עכישו, אז אין סיבה שהיא לא תישאר מוחתמת. פשוט צריך לעבוד איתה על זה. אולי היא מאוד לחוצה בעקבות מה שקרה לה, אז לאט לאט, תעבוד איתה בעזרת חיזוקים חיוביים, והרבה מאוד דיבורים. אל תתחיל מבתוך הכלוב, כי בד"כ הכלוב זה המקום שהכי נוח להם בו לנשוך מפני שהם מרגישים נורא בטוחים שם, תתחיל כשהיא עומדת על הכלוב, או על סטנד, ותציע לה חטיף, תשבח אותה, תתיתן לה מילים טובות. תנסה ללמד אותה פקודה כמו "UP" שתעלה לך על היד, ואם היא נושכת כשאתה מתקרב, תן לה זמן! בינתיים, אתה יכול לגרד לה את העורף, להראות לה שאתה אוהב אותה, והכל ייקח זמן, אבל בסוף תראה שהיא תחזור לעצמה! בטח היא קצת לחוצה, זה הכל
אה וחשוב מאוד - אם אתה חושש מהנשיכות, תעבוד עם כפפות, שלא חס וחלילה תיפצע חזק או משו כזה!! יהיה בסדר! תמשיך לעדכן!!!
טל

dannyshadow

New member
../images/Emo51.gifאבל...

כשאני מגרד לה את העורף היא מתחמקת ועפה חזרה לחלק העליון של הכלוב (מחוצה לו) בקרוב נגזור לה את הנוצות אצל וטרינר, אבל לא נראה לי שזה יעזור... היא תקפוץ פשוט ממני. כשהיא על הכלוב ואני מנסה להרים אותה היא פשוט מתרוצצת עליו ובורחת מנני, אם אני "תופס" אותה עם האצבע, אם רק אגע בה היא תעוף חזרה. נראה שהיא לא פוחדת מהפנים שלי, כי למשל כשהיא בתוך הכלוב ואני בקצהו השני, היא רצה לשם. לעומת זאת, את האצבעות שלי היא נושכת, אפילו כשלמשל אני בא לסדר לה את הנדנדה, היא מנסה לנשוך.
, ו
על הפירוט

talkk

New member
כן כן...

מכירה ת'מצב... אני רק אציג ת'צמי: אני טל, ויש לי תוכי פיונוס מקסימליאן. אז התוכי הזה, מתעב את אבא שלי, ועושה בדיוק מה שאתה מתאר פה. הדבר היחיד לדעתי שיעבוד זה פעולות עם חיזוקים חיוביים. אני רק אקדים ואגיד שהתהליך שתעבור עם התוכית הוא בעצם אילוף. ממש ככה... אז קודם כל, חשוב לעבוד איתה על כל העניין בחדר די קטן, בלי רעשים מהצד, ובלי שום גירויים שיסיחו את דעתה. אסור לך לעשות תנועות חדות או מפחידות, חשוב שתדבר חזק וברור, אבל לא בצעקות שיפחידו אותה, וכשאתה משבח אותה על משו , תעשה את זה בקול מתלהב. החדר צריך להיות ריק, רק אתה והתוכית. תשים אותה על איזה סטנד, ולאט לאט תתרגל איתה את הפעולה UP שתעלה לך על האצבע. אם היא לא תעשה בהתחהל, תבין אותה, אבל לאט לאט עם הרבה תיגבור היא תקלוט שאין לה מה לחשוש ממך, ועוד זה תוכונית, אז יהיה לך די קל. אני חושבת... בכל מקרה, חשוב לעבוד לאט, אם היא עפה ובורחת, תחכה שהיא תירגע ואז תחזור על הכל עוד פעם, חשוב עם ליטופים וגרעינים כחטיף. בהצלחה! אתה מוזמן להמשיך לשאול... טל

dannyshadow

New member
../images/Emo51.gif

ואני עדין לא מבין, איזה גרעינים אפשר לתת לתוכון? לתת לו גרעינים שחורים מקולפים? נ.ב שמעתי ששיטה טובה להתקרב לתוכי זה להאכיל אותו מהיד. זה יעבוד גם עם תוכי ותיק? (לא נראה לי)

mongol1

New member
תוכים לא תמיד מסתרדים עם כולם

לדוגמא התוכי שלי שונא חלק מבני המשפחה שלי מה לעשות הוא נקשר רק אלי צריך להתקרב אליו יותר ולהחזיק אותו הרבה

כן, גם אצלנו זה ככה..../images/Emo13.gif

אבל אם באמת מנסים להתקרב אליהם לדעתי זה הולך..למשל אצלנו- בהתחלה שלג (הקקדו שלנו) לא רצה בכלל להתקרב לאבא שלי..אבל הוא ממש השקיע איתו, ועכשיו הם מסתדרים מצוין..למרות שזה אף פעם לא אותו דבר כמו עם הבן משפחה שהוא נקשר אליו מההתחלה..

dannyshadow

New member
אממ

טוב ניסתי, נראה שלא אכפת לו שאני מלטף (ממש בעדינות) את החזה שלו, וגם אחרי הרבה מילות עידודהוא מבצע את הפקודה UP כמו גדול. הבעיה היא, שיש לו גירוי, לעוף חזרה לכלוב.. איך אני מונע את זה? וכמה פעמים לעשות את זה ביום? כמה זמן? באילו הפרשים?

S1988

New member
אוקיי,

אוקיי, תעשה את זה אני חושבת משו כמו חצי שעהביו, ותחלק את זה להרבה חלקים בגלל שתוכים משתעממים מדבירם ממש ממש ממש מהר, אז בעירון לא כדאי לעשות חצי שעה בבת אחת...אני לא חושבת שכדאי בהתחלה לשים אותו ליד הכלוב. אם הוא לא מי יודע מה נלחץ ומשתגע ומתרפע ומשתולל כשהוא לא ליד הכלוב, אז בשביל 5-10 דקות של אילוף, בהחלט משתלם לקחת אותו לא ליד הכלוב. בהצלחה! אה ואגב, זאת TALKK אני פשוט אצל ידיד שלי... טל

dannyshadow

New member
../images/Emo51.gif

הבעיה שהיא יודעת לעוף, מה שאני מפחד שהיא תתקע איפשהוא, או תתנגש במשהו... כבר קרה לי שהיא נתקעה, נכנסתי ממש לפאניקה והייתי צריך לבקשסולם גבוהה מהשכן.., אני אנסה, אבל שוב, מפחד שהיא תתקע. נ.ב כדאי לתפוס אותה במגבת ולהביא אותה לחדר אחר? תודה

talkk

New member
../images/Emo13.gif

אוקיי, עצור רגע. שאלה גורלית *טאם טאם טאם* היא בכלל מוחתמת (האכלת יד)?? אם כן, אין שום בעייה ללכת לוטרינר תוכים, ולגזוז לה את הכנפיים ואז כבר אפשר בדרך גם לעשות לה בדיקה כללית, ככה מדי פעם... אחרי הגזיזה יהיה לך הרבה יותר קל, אבל כמה ימים אחרי שגוזזים לה את הכנפיים תיתן לה קצת מנוחה כדי שתתרגל למצב החדש שפתאום היא מנסה לעוף ואופס, היא לא יכולה
לתפוס אותה במגבת? למה? האם אתה לא יכול לתפוס אותה בידיים כי היא נושכת? או כי היא פשוט נבהלת ובורחת? בכל מקרה - דרושה כאן עבודה, והרבה. טל

למעלה